Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

Μέσα Μαζικής Εξημέρωσης - ΤΟΛΜΗΣΤΕ ΝΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΕΤΕ!


Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης: η τέταρτη εξουσία, εκείνη που κυριαρχεί ως απόλυτος ηγεμών πάνω στις άλλες τρεις. Τόσο πανίσχυρη, που μπορεί να παρουσιάσει το άσπρο μαύρο, να πείσει πως το πλανητικό σύστημα είναι γεωκεντρικό, να προβάλλει ως πρώτο άνθρωπο που πάτησε στη Σελήνη τον Τσάρλι Τσάπλιν, να ανεβοκατεβάζει κυβερνήσεις και να στρέφει την κοινή γνώμη εναντίον όποιου θεωρεί εχθρό ή να επιβάλλει στη συνείδηση του κόσμου τον εχθρό σαν φίλο. Μπορεί να κάνει τα πάντα. Ακόμα και να θεσπίσει το έγκλημα ως νόμο και την αυτοάμυνα ως έγκλημα. Eίναι ένα πιόνι με δική του βούληση, ώστε ακόμα κι ο παίκτης του το φοβάται. Οι υπόλοιπες τρεις εξουσίες δεν είναι τίποτα άλλο από τον παίκτη, που στέκει ως θαυμάζων θεατής στο μεγάλο έργο της τέταρτης.



Η αποστολή που έχουν αναλάβει σήμερα τα Μ.Μ.Ε. και, όπως παρατηρούμε, φέρουν με μεγάλη επιτυχία εις πέρας, δεν είναι άλλος από την «εξημέρωση» του κόσμου. Η πλήρης αποχαύνωση, η αποβλάκωση κι η τραγική φυτοποίηση που ζούμε, η αχρηστία στην οποία θέτουμε όλοι τον εγκέφαλό μας από μικρή ακόμη ηλικία, οφείλεται στα Μ.Μ.Ε. Έχοντας ανακαλύψει από νωρίς τη δύναμή τους, την εκμεταλλεύονται, για να εισχωρούν στο υποσυνείδητο του κόσμου και να τον κατευθύνουν κατά το συμφέρον των εντολατόρων τους. Η ισχύς του συνδυασμού του λόγου με την εικόνα μπορεί να κάνει τέτοια πλύση στον εγκέφαλο, ώστε να γίνει πιο λευκός απ’ ό,τι αν είχε πλυθεί με χλωρίνη. Υποσυνείδητα μηνύματα απαντώνται παντού: από διαφημίσεις παιδικών παιχνιδιών και τροφίμων μέχρι τις πιο βαθυστόχαστες και «ψαγμένες» ταινίες. Νομίζεις ότι σκέφτεσαι αυτόνομα, όμως δεν είσαι εσύ. Είναι εκείνοι που σε κατευθύνουν. Κάθε σου σκέψη, κάθε καταναλωτική επιθυμία, κάθε προσκόλληση σε μικρά, καθημερινά προβλήματα, ώστε να μην έχεις το σθένος να παλέψεις τα μεγάλα, έχει σχεδιαστεί προσεκτικά από τους κυρίους μέσα στα γραφεία των καναλιών, των περιοδικών ή των εφημερίδων.


Από μικρά μαθαίνουμε, πως είναι κακό να αντιτάσσεσαι στο σύστημα. Δε φέρνεις αντίλογο στο δάσκαλο, απαγορεύεται να χρησιμοποιείς τη σκέψη σου! Παίρνεις κακό βαθμό, όταν τολμήσεις να εκφέρεις προσωπική άποψη και κρίση. Επιβραβεύεσαι, όμως, όταν πειθήνια αναμασήσεις ό,τι ο δάσκαλος/σύστημα σου είπε.
- Οι χουντικοί ήταν κακοί, φασίστες. Οι αντάρτες κομμουνιστές μάτωσαν για την Ελλάδα.
- Μα… κύριε…
- Τι; Δε με πιστεύεις; Μα δες και το τάδε ντοκυμαντέρ, την τάδε ταινία, διάβασε καμιά εφημερίδα!
Και ναι, έτσι λειτουργεί το σύστημα. Μόλις το παιδί αρχίσει να ξεφεύγει από τα δίχτυα της «παιδείας», αναλαμβάνουν τα Μ.Μ.Ε. να τελειώσουν το παιχνίδι. Γνωρίζουν πολύ καλά τη γλώσσα της προπαγάνδας και τον τρόπο για να κοιμίζουν συνειδήσεις. Σκεφτείτε: ό,τι γνωρίζετε για τον κόσμο γύρω σας πώς το μάθατε; Το βιώσατε προσωπικά; Ή μήπως το ακούσατε/διαβάσατε κάπου; Η πραγματικότητα που ζούμε είναι σαν το σπήλαιο στο μύθο του Πλάτωνος, σαν ένα μάτριξ: μια εικονική πραγματικότητα, που μας παρέχει την ψευδαίσθηση της ασφάλειας, πως άλλοι φροντίζουν για ‘μας, την ψευδαίσθηση πως είμαστε τόσο μικροί, που δε μπορούμε να κάνουμε τίποτα για να το αλλάξουμε, και τη βεβαιότητα πως δεν υπάρχει τίποτε άλλο εκεί έξω πέρα απ’ αυτά που τόσο καλά «γνωρίζουμε». Μας κρατούν επιμελώς σε ρηχά νερά, ώστε να μη μπορούμε καν να φανταστούμε τι υπάρχει στα βάθη του ωκεανού. Κι έτσι πιστεύουμε πως πολλά είναι «φαντασιοπληξίες» ή «θεωρίες συνωμοσίας». Εύκολα κατηγορούμε κάποιον ως συνωμοσιολόγο, μόλις κολυμπήσει λίγο πιο βαθιά κι έπειτα επιστρέψει και μας πει τα θαυμαστά που είδε εκεί.


Έχουν κατορθώσει να μας εξημερώσουν για τα καλά και να μας μετατρέψουν σε προβατάκια, που δεν τολμούν να ξεμυτίσουν από το μαντρί, φοβούμενα μήπως τα φάει ο λύκος. Μα ο λύκος είναι ταυτόχρονα ο βοσκός… Και συνεχίζουμε να ζούμε στην ψευδαίσθηση της ασφάλειας, αρνούμενοι πεισματικά ν’ ανοίξουμε το μυαλό μας.
Οι αρχαίοι ημών πρόγονοι έλεγαν, πως η αμφισβήτηση είναι η αρχή κάθε σοφίας. ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΤΕ, λοιπόν! Αρχίστε να αμφισβητείτε ΤΑ ΠΑΝΤΑ! Ξεκινήστε αμφισβητώντας την ιστορία. Αντί να καταπίνετε αμάσητα τα όσα σας έμαθαν, τολμήστε να πάτε παραπέρα. Ψαχτείτε με μη main-stream πηγές, αποκτήστε δική σας κρίση, ώστε να κρίνετε και να ΔΙΑΚΡΙΝΕΤΕ την αλήθεια από το ψέμα! Μόλις κάνετε αυτό το τεράστιο βήμα, προχωρήστε στην αμφισβήτηση των σημερινών προσώπων, των λόγων και των έργων τους. Αμφισβητήστε τις καλές τους προθέσεις, γιατί είναι λόγια ύπουλα που βασίζονται σε συμφέροντα: ένα καλοστημένο σχέδιο πολλών ετών, που προσπαθούν να αποτελειώσουν. Αμφισβητήστε την κάθε εικόνα/είδηση/διαφήμιση, γιατί κάτι θέλει να σας περάσει υποσυνείδητα, ώστε να σας διατηρήσει στην κατάσταση ύπνωσης που βρίσκεστε σήμερα.


Ζορίστε το μυαλό σας, μη φοβάστε! Προσπαθήστε στο καθετί να δείτε τι υπάρχει από πίσω και γιατί μας το δίνουν σ’ αυτήν τη μορφή. Δείτε την πραγματικότητα όπως είναι κι όχι όπως σας την παρουσιάζουν τα Μ.Μ.Ε., ώστε να ξέρετε τι σας περιμένει και να μπορέσετε να προετοιμαστείτε για ό,τι έρχεται στο μέλλον…


Ατρυτώνη Αθηνά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου