Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

Απολογισμός και ανασύνταξη


Η πολύπλευρη παρακμή και χρεοκοπία που βιώνει η πατρίδα μάς υποχρεώνει να βρεθούμε σε θέση τεταμένης επιφυλακής και δημιουργικής πρωτοπορίας. Με τις ίδιες πεποιθήσεις, χρόνια πριν, συγκροτήσαμε ως πολιτική συλλογικότητα, κυρίως νέων ανθρώπων, το «Εθνικό Μέτωπο». Με τις δυνάμεις και τα μέσα που διαθέταμε πραγματοποιήσαμε αγώνα για την πατρίδα και την ελληνική κοινωνία. Τα κείμενα που δημοσιεύθηκαν, οι εισηγήσεις, το πολιτικό πρόγραμμα, οι ομιλίες, οι θέσεις και η γενικότερη πολιτική δράση ήταν στην ορθή κατεύθυνση, με την έννοια ότι είχε οριστεί η φύση των προβλημάτων και οι στόχοι που έπρεπε. Όλες οι σκέψεις και οι προβληματισμοί υπήρξαν ακριβείς, υπήρξαν δυστυχώς προφητικοί.


Η ολέθρια επιλογή του δανεισμού χωρίς μέτρο και χωρίς καμιά αναπτυξιακή λογική, σε μια εποχή όπου οι προσεγγίσεις ήταν διαφορετικές, έγινε για μας σημείο αναφοράς. Η φοβερή εξέλιξη της λαθρομετανάστευσης είχε εγκαίρως επισημανθεί. Η εγκατάλειψη της πραγματικής οικονομίας και η αποθράσυνση των τραπεζών ήταν ζητήματα μείζονος σημασίας για τον πολιτικό μας λόγο. Η υποτελής στάση και η πλήρης άρνηση κάθε πατριωτικής θέσης στα εθνικά θέματα ήταν ήδη κυρίαρχη αντίληψη που πολεμήσαμε. Ο αφελληνισμός της παιδείας, της γλώσσας και η διαστρέβλωση της ιστορίας ήταν καταστάσεις που αντιμετωπίσαμε και τότε για να κλιμακωθούν στη συνέχεια.

Τα άρθρα και η κεντρική εισήγηση του Γ. Γ. Γραμματέα μας Εμ. Κώνστα για την συνθήκη του Μάαστριχτ έχει δικαιωθεί απόλυτα. Όταν ξεκινήσαμε τότε καμπάνια για το ίδιο θέμα πολλοί απορούσαν… Η αρθρογραφία του Γ. Παρασκευόπουλου για τον δανεισμό αποδείχτηκε συγκλονιστικά προφητική… Η ανάδειξη του ζητήματος της απώλειας κυριαρχίας από τα υπερεθνικά κέντρα έγινε συστηματικά και επίμονα.

Με τίτλο το «Εθνικό Μέτωπο», που υποδηλώνει την ενωτική αντίληψη τόσο αναγκαία για τον τόπο και το πατριωτικό κίνημα, και έμβλημα την σπείρα, που αποτελεί μια γνήσια, αντιπροσωπευτική ελληνική απεικόνιση στο πέρασμα του χρόνου, δώσαμε τις μάχες απέναντι σε ένα σύστημα εφησυχασμού και αποπροσανατολισμού.

Όταν αναστείλαμε την λειτουργία του κινήματος για λόγους υπερκείμενης βούλησης, οικονομικούς και άλλους, κάθε στέλεχος συνέχισε να αγωνίζεται για τα ίδια ιδανικά από άλλες επάλξεις. Το ευρύτερο πατριωτικό κίνημα ανέπτυξε και εξακολουθεί να αναπτύσσει θύλακες αντίστασης κατά του σαθρού πολιτικού συστήματος. Σ’ αυτούς αποβλέπουμε και αυτό το σκοπό έχει η πρωτοβουλία μας, να συνταχτούμε σε ένα κοινό αγώνα δημιουργώντας ένα «εθνικό Μέτωπο» αρραγές, ακηδεμόνευτο, ριζοσπαστικό.

Γιατί μέχρι σήμερα δεν κατορθώσαμε να επιτύχουμε ένα τόσο ρεαλιστικό στόχο; Γιατί κυριάρχησε ο καιροσκοπισμός, η ματαιοδοξία, η λογική της προσωπικής ανάδειξης, οι εμμονές και οι ιδεοληψίες. Γιατί η διάχυση και η δικαίωση των ιδεών έγιναν εύκολος στόχος στους τυχοδιώκτες, που τότε ακολουθούσαν με θρησκευτική ευλάβεια τις προσταγές του φιλελευθερισμού, και αν δεν τους έδιωχναν, ακόμα εκεί θα ήταν.

Έτσι σήμερα επιλέγουμε την κομματική νομιμοποίηση παρά το ότι καταδικάζουμε τον κομματισμό, πρώτον γιατί αυτό είναι το θεσμικό πλαίσιο που προβλέπεται και μπορεί να οδηγήσει την κινηματική μας πρωτοβουλία, δεύτερον γιατί δεν επιτρέπεται η πολυτέλεια να εντάσσεται κάποιος σε ένα ριζοσπαστικό κίνημα και ταυτόχρονα να είναι φίλος, μέλος ή ψηφοφόρος σε οποιοδήποτε πολιτικό σχηματισμό άλλον που αποτελεί μέρος του ελληνικού προβλήματος. Επίσης, γιατί οι πολιτικές μεταβολές γίνονται από πολιτικά κινήματα και όχι από φιλολογικούς κύκλους.

Δεν επιδιώκουμε να χειραγωγήσουμε κανέναν. Κάθε πατριώτης τις ώρες αυτές είναι μαχόμενη μονάδα σε έναν αγώνα που έχει ως διακύβευμα την επιβίωση της πατρίδας.

Επιδιώκουμε την διατήρηση των επιμέρους απόψεων, γιατί έτσι μόνον μπορεί να παραχθεί ένας λειτουργικός, σύγχρονος και γόνιμος πολιτικός λόγος. Η πολιτική μας δύναμη δεν θα γίνει κεφάλαιο για την αναρρίχηση κανενός.

Αυτή η πρωτοβουλία, που είναι ένας συνδυασμός δυνάμεων, ανασύνταξης και νέας δυναμικής, πλούσιος σε ιδέες, εμπειρίες και πάνω απ’ όλα διάθεση, σε καλεί σε εγρήγορση και συμμετοχή.


Κων/νος Αρμπούζος


Πηγή: http://www.ethnikometopo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου