Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

Προκαλεί η κυβέρνηση Χριστόφια

Διαπράττουν ποινικό αδίκημα με την ανοχή της Αστυνομίας!

Πριν ακόμη θάψει τα θύματα της πρωτοφανούς επιπολαιότητας και  ανευθυνότητάς της η Κυβέρνηση, δια στόματος του μαέστρου της, του πρώτου στην ανικανότητα, με αναίδεια περισσή μίλησε για ευθύνες, ωσάν ο ίδιος να είναι υπεράνω ευθυνών. Και όχι μόνο! Επιστρατεύοντας όλο του το θράσος, απευθυνόμενος στους χρήσιμους ηλίθιους, περιφρονώντας το πένθος μας και επιδιώκοντας  να καλλιεργήσει κλίμα μισαλλοδοξίας και να επαναφέρει το διχασμό και το μίσος στις τάξεις του λαού,  άρχισε να παραληρεί για  πραξικόπημα!


Την επαύριον του διαγγέλματός του οι οπαδοί του ΑΚΕΛ στη Λεμεσό,  οι οποίοι παριστάνουν τους αντιστασιακούς, ανάρτησαν έξω από το δημόσιο κτίριο, που τους παραχώρησε καταχρηστικά ο Συλικιώτης, πανό με υβριστικό σύνθημα σε βάρος του Αρχηγού της ΕΟΚΑ!
Εξετάζοντας τα θέματα με πάσα νηφαλιότητα θα πρέπει να πούμε ότι αντιστασιακοί στη Λεμεσό δεν υπήρξαν! Δολοφόνοι, ναι! Δολοφόνησαν εν ψυχρώ τον Ταγματάρχη Ζερβό χωρίς να τους έχει φταίξει! Απλά και μόνο επειδή ήταν Έλληνας! Τον συνέλαβαν στο κτίριο της 6ης  Ανωτέρας και καθώς τον οδηγούσαν στο αυτοκίνητο για να τον φυλακίσουν, οι εγκληματίες του ακούμπησαν το πιστόλι στο σβέρκο, πάτησαν την σκανδάλη και τον έστειλαν στον  θάνατο. Εντούτοις σε χτεσινή εκπομπή του στο ραδιοφωνικό κρατικό κανάλι, ο Ηλίας Κυριακίδης (πρώην αστυνομικός Διευθυντής Λεμεσού), μιλώντας δήθεν για αντίσταση διατεινόταν, ψευδώς, ότι  ο Ταγματάρχης σκοτώθηκε από τυχαία εκπυρσοκρότηση όπλου αστυνομικού!
Για να γίνει αντιληπτή η εικόνα του αυτοαποκαλούμενου αντιστασιακού θα σας παραθέσουμε ορισμένες περιπτώσεις ...«ηγετικών μορφών αντιστασιακών».
«Αντιστασιακός» υπήρξε ο μέχρι τη Δευτέρα  Υπουργός Άμυνας, ο οποίος εν τη αναξιότητι του ανατίναξε μια Ναυτική Βάση, τον ηλεκτροπαραγωγό Σταθμό Βασιλικού, σκότωσε 13 Έλληνες, σακάτεψε δεκάδες άλλους και προκάλεσε ανυπολόγιστες παράπλευρες οικονομικές απώλειες!  Αυτός υπήρξε, ως γνωστόν, αξιωματικός του Εφεδρικού Σώματος, το οποίο επιδιδόταν σε βασανισμούς αντιφρονούντων. Κατά την εισβολή ο εν λόγω «αντιστασιακός», ως λοχαγός, ανέλαβε να οδηγήσει στο μέτωπο μία διλοχία 300 ανδρών αλλά, μέχρι να φτάσει στη γραμμή πυρός, του λιποτάκτησαν οι...296 στρατιώτες και παρέμειναν μόνο τέσσερις. Στη συνέχεια ετέθη θέμα μεταφοράς τραυματία στο νοσοκομείο. Η μεταφορά τραυματία στο νοσοκομείο βέβαια είναι δουλειά του Υγειονομικού. Θα πρέπει εδώ να κάνουμε μια παρένθεση για να πούμε κάτι το σημαντικό: Στο Υγειονομικό  θα έπρεπε κατά τις ημέρες της εισβολής να υπηρετεί και  ο Χριστόφιας! Ο Χριστόφιας, ωστόσο δεν ήταν εκεί! Όπως (αφελώς) ομολόγησε η σύζυγος του, σε  παλαιότερή της  συνέντευξη,  ο Χριστόφιας ευρίσκετο  στα μετόπισθεν και αναζητούσε τη μονάδα του, την οποία...ποτέ δεν ανηύρε! Στην απουσία λοιπόν τραυματιοφορέα, ανέλαβε (ολόκληρος  λοχαγός) ο Παπακώστας την μεταφορά του τραυματία στο νοσοκομείο και έκτοτε ο «αντιστασιακός» αυτός δεν ξαναφάνηκε στο μέτωπο!

Ο άλλος αντιστασιακός υπήρξε ο Πανταζής! Ο διοικητής του εφεδρικού! Ούτε αυτός βρέθηκε στο μέτωπο! Πολύ νωρίς τραυματίσθηκε στο χέρι και έτσι κρατήθηκε μακριά από τα φονικά πυρά των Τούρκων!
Για το  ... «πολύ εκπαιδευμένο» εφεδρικό ας μην γίνεται λόγος πού πολέμησε διότι δεν θα το βρούμε πουθενά! Όλοι αυτοί πέταξαν τα όπλα και έτρεχαν σαν λαγοί!

Αντίσταση στους Τούρκους αντέταξαν ελάχιστες μονάδες με διοικητές ΕΛΛΗΝΕΣ (Ελλαδίτες και Κύπριους) αξιωματικούς! Μεταξύ αυτών το 251 Τ.Π με Διοικητή τον  Πελοποννήσιο Παύλο Κουρούπη, ο οποίος πότισε με το αίμα του τα βράχια του Πενταδάκτυλου πλάι στο 256 ΤΠ του Σπυρίδωνα Φαναριώτη, στο οποίο πολέμησε και ο (δημοσιογράφος μας) Λάζαρος Μαύρος, με ηγετική φυσιογνωμία το λιοντάρι της Κρήτης, τον έφεδρο ανθυπολοχαγό, Σταύρο Μπιτσάκη, ο οποίος έπεσε ενώ πολεμούσε λυσσαλέα τους Τούρκους, το Πυροβολικό με τους ελλαδίτες διοικητές του, με πρώτο  τον ηρωϊκώς πεσόντα Στυλιανό Καλμπουρτζή, το 286 ΜΤΠ με διοικητή τον ελλαδίτη Γεώργιο Μπούτο, ο οποίος έπεσε στο πεδίο της τιμής, το 201 ΤΠ με τον ηρωϊκώς πεσόντα διοικητή του Ανδρέα Μουζάκη, το 321 ΤΕ με διοικητή του τον Κύπριο Τάσο Μάρκου, ο οποίος αντί να επιλέξει τη φυγή, όπως οι «αντιστασιακοί»,  προτίμησε να ποτίσει με το αίμα του το δένδρο της Ελληνικής τιμής,  το 386 ΤΕ με το 211 ΤΠ στην πράσινη Γραμμή, οι Μοίρες Καταδρομών αλλά κυρίως η Ελληνική Δύναμη Κύπρου! Επίσης αξιόλογο αγώνα έδωσε το 203 ΤΕ, το οποίο υπό την εμπνευσμένη διοίκηση του Κύπριου Α/νχη Μιχαήλ Καλογερόπουλου (Διάκου),  επεδόθη σε πρότυπη επιχείρηση κατάληψης κατοικημένης περιοχής, στη Λεμεσό! Το Τάγμα αυτό έδωσε στον Βωμό της Ελευθερίας 7 νεκρούς και 14 τραυματίες! Οι πλείστοι εξ αυτών έφεδροι αξιωματικοί! Όλοι τους χαρακτηρισμένοι από τους λιποτάκτες «αντιστασιακούς» ως πραξικοπηματίες!

Οι λεγόμενοι αντιστασιακοί λοιπόν, δεδηλωμένοι ανθέλληνες, που τόσο κατά το πραξικόπημα όσο και κατά την εισβολή έτρεχαν σαν λαγοί, αυτοδηλώθηκαν ως αντιστασιακοί  και σιτίζονται από το Κράτος. Ταυτόχρονα αποτελούν  «τη  σιδηρά χείρα» του παρακράτους της αυταρχικής Κυβέρνησης Χριστόφια!
Αυτός τούτος ο Χριστόφιας, αντάμα με τον Υπουργό του, τον Παπακώστα, αιματοκύλισαν τον τόπο και ορφάνεψαν οικογένειες λόγω ανεπάρκειας! Ωστόσο δεν φαίνεται να συνειδητοποιούν το μέγεθος της τραγωδίας που προκάλεσαν! Στη σημερινή κηδεία του κελευστή Αντώνη Χαραλάμπους παρευρέθη ολόκληρος ο κομματικός μηχανισμός του ΑΚΕΛ, με προεξάρχουσα τη σύζυγο Χριστόφια! Μέχρι χτες δεν τολμούσαν να εμφανιστούν! Και οσάκις το αποτολμούσαν επροπηλακίζοντο αρκούντως και όπως τους αξίζει,  από τον λαό! Τώρα όχι μόνο  σήκωσαν κεφάλι και εμφανίζονται δημοσίως αλλά επιπλέον, επανακτώντας τη χαρακτηριστική αναίδειά τους,  καθυβρίζουν τον Αρχηγό της ΕΟΚΑ επιδιώκοντας έτσι να διχάσουν τον λαό και να εκτρέψουν τη λαϊκή οργή!
Η ανάρτηση του πανό, στη Λεμεσό,  με το υβριστικό σύνθημα συνιστά ποινικό αδίκημα! Διαπράττεται το αδίκημα της προσβολής μνήμης τεθνεώτος κατά παράβαση του άρθρου 202Α του Ποινικού Κώδικα! Παράλληλα συνιστά προσβολή ολοκλήρου του Έθνους και προκαλεί το λαϊκό αίσθημα! Η αρχική προθυμία της Αστυνομικής Ηγεσίας Λεμεσού να επιβάλει το Νόμο στους έκνομους «αντιστασιακούς» φαίνεται να προσέκρουσε στην αδιαλλαξία του παρακράτους του ΑΚΕΛ, που στην πραγματικότητα διοικεί το Κράτος! Συναγωνιστές που επεχείρησαν να καταστρέψουν το υβριστικό σύνθημα δεν τα κατάφεραν καθ' ότι αυτό φρουρείται από ένοπλους αστυνομικούς, πραιτωριανούς του Καθεστώτος!
Η νομιμότητα, το Έθνος, το λαϊκό αίσθημα  συνιστούν ψιλά γράμματα για την εθνομηδενιστική κυβέρνηση του ΔΗΚΟΑΚΕΛ! Αυτοί δεν λογοδοτούν σε κανένα Έθνος! Ούτε σε Ήρωες προγόνους! Η μόνη τους έγνοια το προσωπικό μικροσυμφέρον  και το κομματικό όφελος και ταυτόχρονα η εξυπηρέτηση των τουρκικών συμφερόντων!

Ήδη το ΚΕΒΕ των ελληνοφώνων πλουτοκρατών δια του προέδρου του, του νεοφιλεύθερου, στελέχους του ΔΗΣΥ, Μάθου Μαυρομάτη, σε αγαστή συνεργασία με το τουρκικό βιομηχανικό επιμελητήριο, αγκαλιά με τον εθελόδουλο Χριστόφια βρήκαν ευκαιρία να μας επιβάλουν υποτέλεια στους κατακτητές! Από την επαύριον της τραγωδίας, ως γραικύλοι που είναι,  πάσκισαν,  με συνοπτικές διαδικασίες,  να ηλεκτροδοτήσουν τις ελεύθερες περιοχές από τα ηλεκτροπαραγωγούς, που παράνομα λειτουργούν στα κατεχόμενα! Και προφανώς με βαρύ χαράτσι, βέβαια!

Ταυτόχρονα, αυτοί οι γραικύλοι, ενώ, λόγω ανεπάρκειας της παραγωγής, αποκόπτουν το ρεύμα από τον Έλληνα  καταναλωτή φροντίζουν να παρέχουν,  αφειδώς και δωρεάν, ηλεκτροδότηση στους κατακτητές για να λειτουργούν τα στρατόπεδά τους και να φωταγωγούν το μιαρό σύμβολο που προσβάλλει την τιμή μας  και  ρυπαίνει τον Πενταδάκτυλο και τις ψυχές  μας!

             Ονήσιλος Κρατερός

            Κίνημα Ελληνικής Αντίστασης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου