Κυριακή 17 Ιουλίου 2011

ΡΕΥΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΨΕΥΔΟΚΡΑΤΟΣ



Η κυβέρνηση του Χριστόφια αποφάσισε να κάνει ακόμα ένα προδοτικό βήμα προς την καταστροφή και τον όλεθρο.
Εντελώς προσχηματικά, μέσω ιδιωτικής Τουρκοκυπριακής εταιρίας, ζήτησε να προμηθευτεί ρεύμα από τα κατεχόμενα…!
Από το Ψευδοκράτος δηλαδή. 

Την αίτηση υπέβαλε ο πρόεδρος του Κυπριακού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου (ΚΕΒΕ), Μάνθος Μαυρομάτης.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέφανος Στεφάνου με γραπτή του δήλωση αναφέρει ότι η αίτηση έγινε με την έγκριση της Κυπριακής κυβέρνησης.

Εκείνο που δεν μας λέει είναι το με ποιόν θα γίνονται οι συνεννοήσεις. Με ποιόν οι  πληρωμές; Διότι εφ’ όσον πρόκειται για Ψευδοκράτος, δεν έχει και καμία νομιμοποίηση. Άρα...;
Αυτομάτως δεν τους νομιμοποιεί η κυβέρνηση Χριστόφια;
Αυτομάτως δεν χορηγεί πιστοποιητικά στην Τουρκική προπαγάνδα;

Πόσο ακόμα πρέπει να πασχίζουμε για το αυτονόητο;

Ανακοινώσεις – Καταγγελίες εξέδωσαν όλα τα Κυπριακά κόμματα γι αυτή τη νέα πρόκληση. Γι’ αυτή τη νέα πράξη Εθνικής μειοδοσίας.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός, ότι το ανάλγητο ΑΚΕΛικό προτεκτοράτο, προκειμένου να αναβαθμίσει τους Τουρκοκύπριους, χρησιμοποιεί ακόμα και το τραγικό συμβάν στην Ναυτική βάση της Εθνοφρουράς.
Μέσα στην παραζάλη των ημερών λόγω της καταστροφής και της απώλειας των αδικοχαμένων Ελλήνων Κυπρίων, σπεύδουν να ζητήσουν βοήθεια από κείνους, που πριν 37 χρόνια ακριβώς  κατέλαβαν και κατέχουν δια της βίας τη μισή Κύπρο.
Και αυτό συμβαίνει λίγες μέρες πριν τη θλιβερή επέτειο της 20ης Ιουλίου του ’74.

Ω καιροί, ω ήθη…

Προφανώς τα προβλήματα και οι ζημιές που προκλήθηκαν στην Ηλεκτρική από τις εκρήξεις προβληματίζουν, όμως είναι αδιανόητο προκειμένου να μην υποστούμε μια πρόσκαιρη ταλαιπωρία, να καταφεύγουμε – άκουσον άκουσον – στον εισβολέα.
Η έννοια της αξιοπρέπειας είναι ανύπαρκτη απ’ ό,τι φαίνεται και δεν είναι καθόλου περίεργο οι εξελίξεις να τρέξουν πολύ γρήγορα πλέον.
Ο λαός έχει ήδη ξυπνήσει – όπως έγραψα και προχθές – και δεν θα ανεχθεί κι άλλη προσβολή. 
Διότι είναι νόμος της φύσης, πως όση δύναμη ασκείς πάνω σε μια επιφάνεια, άλλη τόση, ίση και αντίθετη, ασκεί και η επιφάνεια προς εσένα. Αν δεν το θυμούνται, ας ανατρέξουν στα σχολικά τους βιβλία…

Δεν υπάρχει αμφιβολία, ότι όλα εντάσσονται σ’ ένα μακρόπνοο σχέδιο, το οποίο έχει καταστρωθεί άνωθεν – μπορεί και οι βόλτες στην περιοχή της απατημένης αντιπροέδρου να έχουν σχέση – και το οποίο ο εντολοδόχος Χριστόφιας πασχίζει εκμεταλλευόμενος κάθε ευκαιρία να φέρει εις πέρας.
Και μπροστά στην επίτευξη του στόχου η προδοτική αναλγησία περισσεύει…

Μπροστά όμως στο δίλημμα "αξιοπρέπεια ή διευκολύνσεις με εξευτελισμό" οι Έλληνες της Κύπρου είναι σε εγρήγορση και διαλέγουν το πρώτο!


Γ. Βεργιάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου