Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

Το ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ στο πλευρό των εφημεριδοπωλών

«Η περιβόητη απελευθέρωση των επαγγελμάτων αποδεικνύεται μια ακόμη περίτεχνη απάτη, αφού το μόνο που επιδιώκει είναι ο περιορισμός των εσόδων των πολλών εργαζομένων, η αύξηση της κερδοφορίας των ολιγοπωλίων την ίδια στιγμή που καμία θέση εργασίας δεν δημιουργείται»
τόνισε ο Εμ. Κώνστας σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη ανάμεσα σε αντιπροσωπεία του κινήματος με εφημεριδοπώλες. Kαι συνέχισε «πραγματικό νόημα απελευθέρωσης θα είχε να καταργηθεί το ολιγοπώλιο των εκδοτών που διατηρούν τα δύο πρακτορεία, ασκώντας ασφυκτική πίεση τόσο σε μικρούς εκδότες, όσο και στους εφημεριδοπώλες που τους απαγορεύουν άλλες πωλήσεις. Όλες οι αποφάσεις για την απελευθέρωση δε συνοδεύονται από πλαίσιο προστασίας των εργαζομένων και των επαγγελματιών, δημιουργώντας την δυνατότητα διείσδυσης και επικράτησης νέων τράστ. Αυτή είναι η νέα πραγματικότητα, όχι επαγγελματίες, αλλά κακοπληρωμένοι υπάλληλοι σε απρόσωπες επιχειρήσεις».

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσαν οι εφημεριδοπώλες, τους επέβαλαν τρίμηνες συμβάσεις! Σε επαγγελματίες που εργάζονται στο ίδιο επάγγελμα για δεκαετίες κάτω από αντίξοες συνθήκες. Η στάση των μέσων μαζικής ενημέρωσης υπήρξε απαράδεκτη και επιβεβαίωσε για μια ακόμη φορά την διαπλοκή συμφερόντων και Μ.Μ.Ε. Ούτε στοιχειωδώς δεν εκπροσωπήθηκαν στα κανάλια των εκδοτών οι άνθρωποι…!


Από το Γραφείο Τύπου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου