Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

Πηδούν τα «ποντίκια» του ΔΗΚΟ από το καράβι στην Κύπρο…





Ακόμα και αυτοί το κατάλαβαν... Το εξουσιολάγνο ΔΗΚΟ, δια μέσω του Προέδρου του Μάριου Καρογιάν, ζήτησε από τούς δύο υπουργούς (Αντώνη Πασχαλίδη, Εμπορίου και Χρίστο Πατσαλίδη, Υγείας) που προέρχονται από το κόμμα του, να παραιτηθούν από την κυβέρνηση του κομμουνιστή Δημήτρη Χριστόφια.
 
Είχε προηγηθεί η παραίτηση την προηγούμενη εβδομάδα του ΥΠΕΞ, επίσης από το ΔΗΚΟ, Μάρκου Κυπριανού. Βλέπουν στο άνευ ιδεολογίας αυτό κόμμα το τέλος ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2013, ακούνε την κατακραυγή, ιδιαίτερα μετά τη φονική έκρηξη στη ναυτική βάση και την κάνουν με ελαφρά πηδηματάκια, όπως και η ΕΔΕΚ, καθώς φοβούνται, μετά μάλιστα το κακό για το κόμμα τους αποτέλεσμα των εκλογών, ότι θα εισπράξουν τη λαϊκή αποδοκιμασία.
Ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Φώτης Φωτίου, είπε ότι έτσι «θα διευκολυνθεί ο Πρόεδρος Χριστόφιας να λάβει αποφάσεις το συντομότερο δυνατόν... διαπιστώνουμε με ιδιαίτερη ανησυχία και αγωνία ότι οι συνθήκες επιδεινώνονται δραματικά. Τα χρονικά περιθώρια εξαντλούνται. Σήμερα, τώρα, πρέπει να αναληφθούν σημαντικές, καταλυτικές πρωτοβουλίες και να καταβληθούν αποφασιστικές προσπάθειες για να προλάβουμε τα χειρότερα. Γιατί, ενδεχομένως να μας αναμένουν χειρότερα, αν δεν δράσουμε άμεσα».
Ένα μέτωπο συγκροτείται εναντίον του ΑΚΕΛ, με τη συμμετοχή της ψευτοδεξιάς του ΔΗΣΥ, της ΕΔΕΚ και του ΔΗΚΟ. Πρόκειται όμως για ενδοσυστημικά παιχνίδια, τα οποία δεν πρέπει να μας αποσπούν από την αντεθνική «πραγματικότητα» που κάποιοι στήνουν στην Κύπρο: την ομοσπονδία. 
Η λύση, δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να προκύψει από το κόμμα η ηγεσία του οποίου στήριξε το σχέδιο Ανάν (ΔΗΣΥ) ή τα κόμματα-προσθήκες στις οπορτουνιστικές κυβερνήσεις συνεργασίας. Θα προκύψει μέσα από εθνικούς παλλαϊκούς αγώνες για την επανένωση της Κύπρου, την απομάκρυνση των τουρκικών στρατευμάτων και των εποίκων και την επιστροφή των προσφύγων στις εστίες τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου