Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

H απάντηση του ΑΝΤ1 για το ΕΖΕΛ. Παραγράφουν την κατοχή!



Μία απάντηση - με την οποία φτύνει στους τάφους των Κυπρίων νεκρών και αγνοουμένων της τουρκικής εισβολής - εξέδωσε ο ΑΝΤ1, σχετικά με τις αντιδράσεις που έχουν αρχίσει να κορυφώνονται για το σήριαλ ΕΖΕΛ το οποίο προβάλλει. Σε αυτή του την απάντηση αναφέρεται σε "μυθοπλασίες" οι οποίες δεν αγγίζουν τα εθνικά θέματα και "μικρούς ρόλους" τουρκοκυπρίων.

Το πλέον προσβλητικό κομμάτι όμως της ανακοίνωσης είναι εκεί, όπου ο ΑΝΤ1 αναφέρει: "Σε περίοδο ειρήνης, όταν δεν υπάρχουν συγκρουσιακά ζητήματα μεταξύ των λαών της Ελλάδας, της Τουρκίας και της Κύπρου, είναι λυπηρό κάποια άτομα να δημιουργούν τέτοιου είδους κλίμα απλά και μόνο επειδή ένας παραγωγός επέλεξε μια τοποθεσία για να γυρίσει μια σειρά."


Προφανώς για το κανάλι του Αμαρουσίου, η τουρκική κατοχή της Βορείου Κύπρου δεν υφίσταται. Και το γεγονός ότι οι παραγωγοί γυρνούν τις σειρές τους στις περιουσίες των Ελληνοκυπρίων, τις οποίες παράνομα - σύμφωνα με όλους τους διεθνείς οργανισμούς - κατέχουν τουρκοκύπριοι, δεν είναι κάτι στο οποίο αξίζει να δοθεί σημασία.

Είναι σαφές ότι ο ΑΝΤ1 έχει πλέον επιλέξει τον δρόμο στον οποίο πορεύεται. Και ο δρόμος είναι αυτός της ουσιαστικής αναγνώρισης των τουρκοκυπρίων ως de facto επικυριάρχων στην Κύπρο και η παραγραφή της κατοχής ολόκληρου του βορείου κομματιού της Κύπρου. Ας το πούμε λοιπόν ξεκάθαρα. Δρα εθνοπροδοτικά.

Για λόγους αντικειμενικότητας, αλλά και για να μην νομίζετε ότι... παρερμηνεύουμε τα όσα λέει ο ΑΝΤ1 παραθέτουμε ολόκληρη την ανακοίνωση του καναλιού του κ. Μίνωα Κυριακού.

"Η συγκεκριμένη παραγωγή ανήκει στο είδος της μυθοπλασίας και όχι στο είδος του ντοκιμαντέρ ή του ριάλιτι. Το σενάριό της επικεντρώνεται στην προσωπική ιστορία ενός φανταστικού χαρακτήρα και δεν αγγίζει ούτε στο ελάχιστο εθνικά ζητήματα. Η μοναδική αναφορά στην εθνοτική ταυτότητα των Τουρκοκυπρίων έγινε στα πρώτα επεισόδια της σειράς και για περιορισμένο χρόνο μέσω ενός μικρού ρόλου (ενός Τουρκοκυπρίου που είχε ρόλο "κακού"). Και βέβαια, ο ΑΝΤ1 προέβη σε διάφορες ενέργειες με στόχο να ελαχιστοποιηθούν οι τυχόν αναφορές στα κατεχόμενα εδάφη και σε καμία περίπτωση δεν αδιαφόρησε. Ωστόσο, εφόσον έχουμε να κάνουμε με ένα πρόγραμμα μυθοπλασίας, ο ΑΝΤ1 θεωρεί ότι οι τοποθεσίες όπου πραγματοποιήθηκαν τα γυρίσματα από μόνες τους δεν μπορούν να θίξουν την εθνική ταυτότητα κανενός.
Άλλωστε, στο παρελθόν και συγκεκριμένα στην πρώτη τουρκική παραγωγή που μεταδόθηκε από μεγάλο ελληνικό κανάλι, τα γυρίσματα είχαν πραγματοποιηθεί σε ελληνικό έδαφος και συγκεκριμένα στο Καστελόριζο, αλλά δεν ετέθη κανένα ζήτημα προπαγάνδας παρά την ιδιαίτερα ευαίσθητη γεωγραφική θέση του νησιού αυτού. Και καλώς δεν ετέθη ζήτημα, γιατί απλά δεν υπάρχει κανένα εθνικό ζήτημα παρά μόνο στα μυαλά ορισμένων ατόμων που θέλουν να δημιουργούν δήθεν κρίσεις εκ του μη όντως και να τις χρησιμοποιούν για λόγους καθαρά εσωτερικής κατανάλωσης. Σε περίοδο ειρήνης, όταν δεν υπάρχουν συγκρουσιακά ζητήματα μεταξύ των λαών της Ελλάδας, της Τουρκίας και της Κύπρου, είναι λυπηρό κάποια άτομα να δημιουργούν τέτοιου είδους κλίμα απλά και μόνο επειδή ένας παραγωγός επέλεξε μια τοποθεσία για να γυρίσει μια σειρά. Ωστόσο, αυτά τα συγκεκριμένα άτομα η πλειοψηφία του ελληνικού κοινού δεν τα δικαιώνει"


Πηγή: http://www.elkosmos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου