Τρίτη 16 Αυγούστου 2011

“Αν τους εδίδαμε εντολή να καταστρέψουν αυτό τον τόπο δεν θα τα κατάφερναν τόσο ωραία”


Σταράτα ήταν τα λόγια του Αρχιεπίσκοπου Κύπρου, σχετικά με την διακυβέρνηση Χριστόφια: «Αν τους εδίδαμε εντολή να καταστρέψουν αυτό τον τόπο δεν θα τα κατάφερναν τόσο ωραία»,, αναφερόμενος σε όλα όσα συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό στην Μεγαλόνησο.

Οι δηλώσεις του αυτές ήλθαν σε συνέχεια κόντρας που έχει ξεσπάσει μεταξύ του Αρχιεπισκόπου και του ΑΚΕΛ, καθώς το δεύτερο κατηγορεί τον πρώτο για ... λαϊκισμό, με αφορμή δηλώσεις του σχετικά με τις ευθύνες για την τραγωδια στο Μαρί.
Για να πάρουν την πληρωμένη απάντηση του Αρχιεπισκόπου: «Εγώ απαντώ σε αυτά που με ρωτούν οι δημοσιογράφοι. Όταν με ρωτούν για το Μαρί θα τους λέω για την Παναγία; Όταν με ρωτούν για τα οικονομικά θα τους λέω για την μετάσταση της Παναγίας από την γη στον ουρανό; διερωτήθηκε. «Έχουμε δημοκρατία και ο καθένας μπορεί να λέει ότι θέλει. Νομίζω ότι ο λαός μας έχει υψηλό επίπεδο νοημοσύνης και καταλαμβαίνει ποιοι λαϊκίζουν και ποιοι όχι. Ποτέ δεν έκανα λαϊκισμό και ούτε με ενδιαφέρει. Εμένα με ενδιαφέρει ο τόπος τούτος. Να επιβιώσει αυτός ο λαός στην γη των πατέρων του.»
Ενώ πολλές ήταν και οι αιχμές που άφησε σχετικά με το φυσικό αέριο και την ΑΟΖ της Κύπρου.

Αλήθεια, ο Ιερώνυμος πού βρίσκεται;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου