Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

Ομάδες περιφρούρησης και στην Ζάκυνθο


Όταν το πρωτοεφάρμοσαν στην Νότια Ιταλία, πριν από κάποια χρόνια, όλοι έκαναν λόγο για... ρατσιστές και ακροδεξιούς. Πλέον όμως μορφή χιονοστιβάδας έχουν αρχίσει να παίρνουν και στην δική μας χώρα οι ομάδες περιφρούρησης πολιτών για την προστασία των περιοχών τους.

Aνάστατοι είναι οι κάτοικοι του Καλλιπάδου στη Ζάκυνθο μετά τα αλλεπάλληλα κρούσματα κλοπών που έχουν σημειωθεί στο χωριό το τελευταίο χρονικό διάστημα. Μέσα σε δέκα ημέρες έχουν καταγραφεί έντεκα διαρρήξεις, αναγκάζοντας τους κατοίκους να πάρουν πλέον την κατάσταση στα χέρια τους. Ακριβώς όπως έχουν κάνει πολίτες σε αρκετές ακόμη περιοχές της χώρας, όπου η κατάσταση έχει φτάσει στο... αμήν, και η Πολιτεία έχει σηκώσει τα χέρια ψηλά. Παρόμοιες αποφάσεις έχουν ληφθεί σε αρκετά χωριά της Πελοποννήσου και της Μακεδονίας, ενώ σε συγκεκριμένες περιπτώσεις - όπως παραδείγματος χάριν σε κοινότητα του Βόλου - οι αποφάσεις πάρθηκαν ακόμη και με την συμμετοχή της αστυνομίας, η οποία αναγνώριζε ότι δεν είχε τις δυνάμεις να σταματήσει την εγκληματικότητα.
Έτσι λοιπόν και οι κάτοικοι του Καλλιπάδου αποφάσισαν να σχηματίσουν ομάδες περιφρούρησης των σπιτιών τους, οι οποίες θα πραγματοποιούν κάθε βράδυ περιπολίες, σε μια προσπάθεια να αποθαρρύνουν τους επίδοξους διαρρήκτες.
Οι Έλληνες πολίτες σε κάθε γωνιά της χώρας νοιώθουν εγκαταλελειμένοι από το κράτος. Και φροντίζουν να το υποκαταστήσουν, προκειμένου να σώσουν τις ζωές και τις περιουσίες τους. Θα μπορέσει αυτό όμως να συμβεί με ομαλό τρόπο; Ή θα είναι τραχύς ο δρόμος;



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου