Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Απαγορεύουν στους Βορειοηπειρώτες να δηλώσουν Έλληνες!

Λίγες μόλις ημέρες πριν την κρίσιμη για τον Ελληνισμό της Βορείου Ηπείρου απογραφή πληθυσμού στην Αλβανία, το Συνταγματικό Δικαστήριο της τελευταίας, αποφάσισε να απαγορεύσει στην ουσία στους απογραφομένους πολίτες της γειτονικής χώρας, να δηλώσουν άλλη εθνικότητα εκτός της αλβανικής.
Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε, σύμφωνα με καταγγελία της αντιπολίτευσης στην Ελλάδα, ότι «η συμπερίληψη του λήμματος ‘εθνικότητα' στα άρθρα 6/1 και 58 του νόμου 10129/11.05.2009 ‘Περί Ληξιαρχείων', καθιστά σχετικά άρθρα του μη συμβατά προς τα άρθρα 19 και 20 του Συντάγματος της Αλβανίας, και ως εκ τούτου, τα καταργεί!»

Η απόφαση ουσιαστικά καταργεί άρθρα του νόμου 10129/11.05.2009, με τα οποία οι Βορειοηπειρώτες οι οποίοι είχαν χάσει το δικαίωμα να θεωρούνται Έλληνες, απέκτησαν το δικαίωμα να δηλωθούν ξανά βάσει της ελληνικής τους εθνικότητας. Πολλοί είναι εκείνοι οι οποίοι έσπευσαν πάραυτα και έκαναν χρήση του νόμου. Τώρα, πάλι από την αρχή...

Ουσιαστικά, πρόκειται για μια διαιώνιση της πρακτικής των αλβανικών κυβερνήσεων, από την ημέρα συγκρότησης του γειτονικού μας κράτους, η οποία καταπατά διαχρονικά και βάναυσα τα δικαιώματα των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου. Σημειώνουμε εδώ ότι οι περιοχές της Χειμάρας, της Κορυτσάς και της Πρεμετής, δεν έχουν καν αναγνωριστεί ως εθνικά ελληνικές μειονοτικές ζώνες.

Φυσικά, ούτε λόγος από τους Αλβανούς, τον αλβανικό Τύπο ή τα αλβανικά κόμματα, για τις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει ενυπογράφως τα Τίρανα έναντι του ΟΗΕ και έναντι της ΕΕ. 
Υπενθυμίζουμε ότι μόλις λίγες ημέρες πριν, ο Έλληνας ΥΠΕΞ Σταύρος Λαμπρινίδης, επισκέφθηκε με τον Ιταλό ομόλογό του Φράνκο Φρατίνι την Αλβανία, για να στηρίξει την ενταξιακή της διαδικασία στην ΕΕ...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου