Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Σοβαρά επεισόδια από λαθρομετανάστες στην Ιταλία


Ετοιμαστείτε και για ανάλογα προβλήματα εδώ
Φοβερά προβλήματα δημιουργούν οι Τυνήσιοι & Λίβυοι λαθρομετανάστες στη Λαμπεντούζα, ιταλικό νησί στα ανοιχτά των σικελικών ακτών. Αφού έβαλαν φωτιά χθες στο κέντρο κράτησής τους, καταστρέφοντάς το ολοσχερώς, σήμερα συγκρούστηκαν με Ιταλούς κατοίκους και την αστυνομία.

Όλα ξεκίνησαν, όταν οι περιφερόμενοι λαθρομετανάστες έκαναν πορεία στους δρόμους του νησιού, διαμαρτυρόμενοι για τις απελάσεις συμπατριωτών τους και απειλώντας να τινάξουν φιάλες αερίου που κρατούσαν στον αέρα.

Οι κάτοικοι στο πλευρό της αστυνομίας
Ακολούθησαν συγκρούσεις με την αστυνομία, η οποία δέχθηκε και τη μαζική συνδρομή των κατοίκων, οι οποίοι έχουν απηυδήσει με την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί. Αποτέλεσμα των συγκρούσεων, ήταν ο τραυματισμός 12 ατόμων. Ο δήμαρχος του νησιού Μπερναρντίνο ντε Ρουμπέις, τα έβαλε με την κυβέρνηση της Ρώμης, λέγοντας ότι άφησε το νησί στην τύχη του, ενώ αποκάλεσε τους λαθρομετανάστες, «εγκληματίες», ενώ δεσμεύτηκε ότι δεν θα επιτρέψει ούτε μια νέα άφιξη λαθρομετανάστη και κάλεσε τον Ιταλό Πρόεδρο να έρθει και να δει από μόνος του την κατάσταση που επικρατεί.

Στην Ελλάδα οσονούπω...
Την ίδια ώρα στη χώρα μας οι αρμόδιοι εφησυχάζουν, χωρίς να αντιλαμβάνονται τι συμβαίνει. Άνθρωποι των ΜΚΟ, ξεσηκώνουν τους λαθρομετανάστες στα κέντρα κράτησης, καλώντας τους να εξεγερθούν, ώστε να υποχρεωθούν οι αρχές να τους απελευθερώσουν. Όλα αυτά, σε συνδυασμό με τις συστηματικές απόπειρες συκοφάντησης των πρακτικών των αρχών ασφαλείας, αλλά και της FRONTEX, ώστε να απονευρωθούν οι δυνατότητες παρέμβασής τους, δημιουργούν συνθήκες χάους, αυτές ακριβώς τις οποίες επιδιώκουν οι θιασώτες του αριστερισμού και της ελευθεριότητας. Όμως, υπολογίζουν παντού χωρίς τους γηγενείς...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου