Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Η απροκάλυπτη κατοχή των δανειστών και η εξαθλίωση του λαού



Γράφει ο Κ. Αρμπούζος


Όταν η κρίση έπαιρνε πιο σοβαρές διαστάσεις πριν την υπογραφή του μνημονίου, ακόμα πολιτικοί και τεχνοκράτες, απολογητές του άθλιου πολιτικού και οικονομικού συστήματος, επέμεναν πως μετά από σκληρά μέτρα θα επιστρέφαμε στο δανεισμό. Έκτοτε μεσολάβησαν σε σχετικά σύντομο χρόνο πολλά γεγονότα, που δύσκολα μπορούσε να προβλέψει και πιο απαισιόδοξος, με αποτέλεσμα να καταβληθεί η χώρα και η κοινωνία. Από τις συστάσεις περάσαμε στις επιπλήξεις στη συνέχεια σε δημόσιες προσβολές και εκστρατείες «ενημέρωσης» όπου ένοχος ήταν πάντα ο ελληνικός λαός. Τα μέτρα σταδιακά υπονόμευσαν τόσο τη μεσαία τάξη, όσο και τα στρώματα του πληθυσμού που ήδη υπέφεραν.


Με καταιγιστικό ρυθμό, σχεδόν κάθε εβδομάδα νέες εξαγγελίες μέτρων εναντίον πολιτών, εναντίον επαγγελματικών ομάδων, εναντίον της μικρής και πολύ μικρής επιχείρησης. Οι ίδιοι που χρησιμοποίησαν το κομματικό κράτος για να εδραιώσουν τη σαθρή εξουσία τους, ζητούσαν μετά από τις οδηγίες των δανειστών τον ταχύτατο εξορθολογισμό. Αυτοί που δανείστηκαν χωρίς έλεγχο προκειμένου να πληρώνουν στρατούς ψηφοφόρων, με θράσος χιλίων πιθήκων απαιτούσαν περιορισμό των ..εξόδων.

Μετά το μνημόνιο ήρθε το μεσοπρόθεσμο, οι νέες φορολογίες με κάθε μορφή τελών εκτάκτων εισφορών, Φ.Π.Α, δεν έπαυσαν ούτε για μια μέρα. Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, συνέχισαν να στρώνουν το δρόμο της απόλυτης υποταγής.

Έτσι ξεκίνησαν στην αρχή με μορφή εκτιμήσεων, συζητήσεων, σχολίων και μήνα με το μήνα έγινε πια σαφές, ότι δεν προτείνουν, ούτε συστήνουν, αλλά αποφασίζουν και δεν δέχονται την παραμικρή αμφισβήτηση στις αποφάσεις τους.

Η πλήρης απώλεια της κυριαρχίας που επιβεβαιώθηκε με τις δηλώσεις Σόϊμπλε και άλλων παραγόντων, είχε συντελεστεί. Η Ελλάδα από χρεωμένη χώρα της καπιταλιστικής περιφέρειας, δανεισμένη ασύστολα από την μανία των τοκιστών και των προδοτών πολιτικών μεταβλήθηκε σε προτεκτοράτο. Κανείς, αν δεν εκτιμήσει την κατάσταση πολιτικά , δεν θα καταλάβει πως είναι δυνατόν μια χώρα που δεν αντιπροσωπεύει ούτε το 2% του Ευρωπαϊκού Α.Ε.Π να φταίει για τόσα.. πολλά όπως θέλησαν να μας πείσουν…

Αυτή τη στιγμή, σύμβουλοι β’ τάξεως του γραφείου της καγκελαρίου, διατυπώνουν απόψεις για το μέλλον μας και διαμορφώνουν σενάρια για την καλύτερη «αξιοποίηση» του πλούτου μας που τίθεται πλέον στη διάθεσή τους.

Η εξαθλίωση του ελληνικού λαού που έχει κυριολεκτικά δεινοπαθήσει είναι αποτέλεσμα μιας άφρονας ή προδοτικής πολιτικής. Αυτοί που κατ’ εξοχήν δημιούργησαν το πρόβλημα, τολμούν ακόμα και σήμερα να ασκούν τυπικά την εξουσία ως εντολοδόχοι των τοκιστών. Ενώ οι άλλοι δήθεν αντιπολιτευόμενοι φιλοδοξούν να συνεχίσουν το περίλαμπρο έργο.

Αυτός ο συνοπτικός απολογισμός φανερώνει την πράξη του δράματος που οδήγησε στην απροκάλυπτη κατοχή. Τίποτα δεν είναι τυχαίο, ούτε η επιλογή του δανεισμού και η παραγωγική διάλυση της Ελλάδας, ούτε η συμπεριφορά της παρούσης κυβέρνησης που τάχιστα δρομολόγησε την παράδοση τα πατρίδας, ούτε θα είναι τυχαία τα γεγονότα που θα ακολουθήσουν….

Τώρα, η κοινωνική εξέγερση, η επικινδυνότητα στα εθνικά θέματα, η εκποίηση του πλούτου, η μαζική κατάθλιψη, είναι συνιστώσες του νέου εφιαλτικού τοπίου καθώς το προτεκτοράτο θα πρέπει να δώσει τα αγαθά του στους νέους εξουσιαστές.

Η ροή των εξελίξεων έδειξε ότι τα γεγονότα τρέχουν με πολύ μεγάλη ταχύτητα και ελάχιστες είναι οι δυνατότητες της κοινωνίας. Γι’ αυτό επιβάλλεται άμεσα τώρα στο παρά πέντε ή ίσως στο και πέντε να συνταχθούμε σε Εθνικό Μέτωπο.

Για να αποτρέψουμε άλλο μεγαλύτερο κακό αλλά και για να δώσουμε ελπίδα και προοπτική σε μια και μόνη κατεύθυνση αυτή της εθνικής αξιοπρέπειας και της κυριαρχίας.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου