Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

“Λεφτά υπάρχουν”… γι αυτούς που θέλουν…


Η της Ελλάδος ΕΛ.ΑΣ των δύο Θεών…

Του Γ. Βεργιάννη

Παιδιά ενός κατώτερου Θεού μπορούν εύκολα να χαρακτηρίσουν τον εαυτό τους οι ένστολοι της ΕΛ.ΑΣ, οι οποίοι επιτελούν το καθήκον τους στους δρόμους ως «μάχιμοι». Γιατί υπάρχουν και οι άλλοι, που μπορούν να πουν δόξα τω Θεώ. Αυτοί οι άλλοι είναι οι… συνάδελφοι που κάνουν την εσωτερική δουλειά του γραφιά ή, πλεονεκτικότερα, είναι αποσπασμένοι στην φύλαξη βουλευτών και ευρωβουλευτών. Τους φυλάνε από τα πεινασμένα πρόβατα, τους κρατάνε παρέα και ενίοτε τους κουβαλάνε και τα ψώνια από τα super market. Δηλαδή εργασία για βαρέα και ανθυγιεινά.
   


Είναι γνωστό ότι η οικονομική κρίση έπληξε και την Αστυνομία.
Υπάρχουν καταγγελίες για άδεια ρεζερβουάρ σε αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες, για φθαρμένα λάστιχα, για ανύπαρκτα σέρβις, για έλλειψη ανταλλακτικών κ.ά
Κι αυτά έρχονται να κάνουν παρέα με τις περικοπές στους μισθούς, με τα ανύπαρκτα οδοιπορικά, με τα διαγραμμένα εκτός έδρας, με την έλλειψη σε αλεξίσφαιρα γιλέκα κλπ.

Πριν λίγες μέρες κάποιοι ειδικοί φρουροί ανέβηκαν στο Λυκαβηττό για να διαμαρτυρηθούν, ενώ συνάδελφοί τους «αγανάκτησαν» και πήγαν στο Σύνταγμα…
Σύμφωνα με πληροφορίες, τον τελευταίο μήνα 53 αστυνομικοί πέρασαν από το ταμείο… Και τι πήραν;
0 euro…!

Η άλλη όψη του νομίσματος, όμως, είναι διαφορετική.
Λέει πως «Λεφτά υπάρχουν» και μάλιστα μέσα από πάμπλουτους φορείς που ’χουν λεφτά χρυσάφι κι είναι έτοιμο να σκορπιστεί στα «δικά μας παιδιά»… Για τις υπερωρίες τους παρακαλώ… Τις υπερωρίες των ένστολων που φυλάνε του βουλευτές!


378.000 ευρώ σε υπερωρίες! 

Το ρεπορτάζ φωτογραφίζει τη (σύγχρονη) Ελλάδα των δυο… ταχυτήτων.
Την Ελλάδα που λιποθυμά  από τις αλλεπάλληλες επιθέσεις της Νέας Τάξης και των διεθνών τοκογλύφων, αλλά κι εκείνη την «Ελλάδα» που η κρίση την αγγίζει σαν να την βλέπει στην τηλεόραση…

Εν προκειμένω.
Στη διεύθυνση Οικονομικών της ΕΛ.ΑΣ. ένας  Ειδικός Φορέας φέρει την κωδική ονομασία «110». Αυτός «κρατάει»  378.530 euro.
Αυτό το ποσό όμως δεν θα διατεθεί για ν’ αγοραστούν αλεξίσφαιρα γιλέκα ούτε για τη συντήρηση υλικού (περιπολικών, μοτοσικλετών, ειδικών οχημάτων κλπ) ούτε για την εξόφληση καυσίμων σε πρατηριούχους που έχει συνάψει συμβάσεις η ΕΛ.ΑΣ. Ούτε φυσικά σε κείνους που είναι του… δρόμου. Οι μάχιμοι που λέγαμε.
Θα πάει για «υπερωρίες» των σωματοφυλάκων των βουλευτών.
Για κείνους που ξενυχτούν περιμένοντας στο… κοινοβούλιο ή στα γύρω (in) στέκια της ευρύτερης περιοχής της πρωτευούσης…

Δείτε το έγγραφο

Από τις επίσημες καταστάσεις μάλιστα προκύπτει ότι η απόσβεση για τον κόπο και τα ξενύχτια των αστυνομικών των ελλήνων βουλευτών έχει αρχίσει.

Με απόφαση της διεύθυνσης Οικονομικών της ΕΛΑΣ βγήκαν απ’ το ταμείο ήδη 6.854 euro για μερικές μόνο υπερωρίες των ένστολων που υπηρετούν δίπλα στους εκπροσώπους του Κοινοβουλίου. Το ποσό αφορά «την αποζημίωση για απασχόληση πέραν του κανονικού ωραρίου» ενός ένστολου,  από την 
1η Ιανουαρίου μέχρι τις 30 Ιουνίου 2011.

Δείτε το έγγραφο



Δηλαδή για διάστημα έξι μηνών. Σαν να λέμε 1.150 ευρώ το μήνα για υπερωρίες.
Αλλά είπαμε, «λεφτά υπάρχουν».
Kαι αν δεν… υπάρχουν, βρίσκουν γι’ αυτούς που θέλουν…



Η έρευνα και η συλλογή των στοιχείων πραγματοποιήθηκε από το zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου