Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Προκαλεί ο κομιτατζής Γκρουέφσκι (πρώην Γκρούιος)

Βολές κατά της χώρας μας εξαπέλυσε το άθλιο ανδρείκελο του απάτριδος Εβραίου κερδοσκόπου Τζορτζ Σόρος από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, ο ανθέλληνας πρωθυπουργός των Σκοπίων Νίκολα Γκρούεφσκι (στη φωτογραφία). Προσπαθώντας να κερδίσει το συναίσθημα, παρέδωσε ένα ρεσιτάλ απίστευτης υποκρισίας, προσπαθώντας να εμφανίσει τη χώρα μας ως την αιτία της υπανάπτυξης των Σκοπίων, την ώρα μάλιστα που ξοδεύει τα όποια κονδύλια διαθέτει για να φτιάχνει αγάλματα του Μεγάλου Αλεξάνδρου σε όλες τις πόλεις της "χώρας" του. Επίσης, δεν είπε λέξη για τα δικαιώματα της ελληνικής μειονότητας, τα οποία καταπατούνται βάναυσα.


Μιλά ο εξομώτης Γκρούιος
Ο Σκοπιανός τυχοδιώκτης έκανε λόγο για «μακεδονική γλώσσα και ταυτότητα» και δήλωσε: «Εμείς γνωρίζουμε ποιοι είμαστε και πώς θα ζήσουμε. Εμείς είμαστε Μακεδόνες, μιλούμε μακεδονικά και η χώρα μας ονομάζεται Δημοκρατία της Μακεδονίας. Εμείς δεν θέλουμε να είμαστε στη θέση να αμφισβητείται το όνομα και η ταυτότητά μας από μια χώρα και, βεβαίως, εμείς οι ίδιοι δεν το ζητήσαμε αυτό... Είναι γεγονός ότι ο νότιος γείτονάς μας αντιτίθεται τόσο στο όνομά μας, όσο και στην ταυτότητά μας. Και η αντίθεσή του καθίσταται δικό μας πρόβλημα και καταλήγει σε διένεξη, η οποία είναι μοναδική στον κόσμο, διένεξη επιβεβλημένη εξαιτίας της ανάγκης μιας χώρας, του γείτονά μας, να έχει μονοπώλιο σε δύο ονόματα, ή από την άλλη πλευρά, του στρατηγικού του προσανατολισμού να μην είμαστε αυτό που αισθανόμαστε».

Ψάχνουν για δικαιολογίες
Ο άθλιος κομιτατζής προσπάθησε να δικαιολογήσει την κατάσταση της ψωραλέας χώρας του, ρίχνοντας την ευθύνη για την υπανάπτυξή της στην Ελλάδα: «Σκεφτείτε σε ποια εικονική κατάσταση βρίσκονται οι πολίτες της χώρας μου, με περιορισμένη ανάπτυξη και προοπτική, εξαιτίας των παρεμποδίσεων εκ μέρους του γείτονά μας για ένταξη στους ευρωατλαντικούς θεσμούς, μόνο εξαιτίας αυτού που είμαστε, δηλαδή εξαιτίας αυτού που αισθανόμαστε... Προκειμένου να τελειώσει αυτό, προκειμένου να είμαστε αυτό που είμαστε, χωρίς να πληγώνουμε κανέναν, χωρίς να βλάπτουμε κανέναν, με κατανόηση, ανεκτικότητα και σεβασμό προς όλους τους γείτονές μας, προς τους φίλους, προς όλους εσάς, με σεβασμό προς τον γείτονά μας με τον οποίο έχουμε αυτή τη διένεξη και με κατανόηση των φόβων του, εμείς δεν έχουμε καμία αξίωση ή πρόθεση να μονοπωλήσουμε τον όρο Μακεδονία».

Η Αθήνα σιωπά...
Και ζήτησε να επισπευστεί η διαδικασία ένταξης της τεχνητής χώρας του, όπου το αλβανικό στοιχείο αποτελεί περίπου το 40% του πληθυσμού, στους ευρωατλαντικούς θεσμούς. Φυσικά, από τους εθνομηδενιστές της Αθήνας δεν υπήρξε καμία αντίδραση, καθώς κρατούν χαμηλούς τόνους για να μην κατηγορηθούν για «εθνικισμό». Κι όλα αυτά την ώρα που εξαπολύονται κατηγορίες κατά κυβερνητικών στελεχών ότι μεθοδεύουν παρασκηνιακές διαπραγματεύσεις με τους Σκοπιανούς για την «επίλυση» του θέματος του ονόματος του γειτονικού τεχνητού κράτους, όπου το αλβανικό στοιχείο «βράζει».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου