Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

780.000 ευρώ λογαριασμός ... νερού!

Που μάλλον θα μείνει και απλήρωτος
Μπορεί η ΔΕΗ να στέλνει χαράτσια στους Έλληνες που έχουν την ... ατυχία αυτές τις εποχές να έχουν ένα σπίτι, και να τους οδηγεί σε οικονομικές στενωπούς. Κάποιοι άλλοι όμως από ό,τι φαίνεται δεν έχουν κανενός είδους υποχρέωση έναντι των διαφόρων ΔΕΚΟ.
 
Όπως παραδείγματος χάριν ο καταυλισμός των τσιγγάνων στα Δύο Αοράκια, στον οποίο έχουμε αναφερθεί και στο παρελθόν. Όπως μάθαμε μάλιστα, το χρέος του καταυλισμού στην ΔΕΥΑΗ φτάνει τα 780.000 ευρώ. Καλά διαβάσατε. Κάτι ...λίγο λείπει για να φτάσουμε στο ένα εκατομμύριο ευρώ. Όπως πληροφορούμαστε από τοπικές ιστοσελίδες της Κρήτης κάποιοι αποφάσισαν κάτι να γίνει. Έτσι συνεργεία της ΔΕΥΑΗ πήγαν σήμερα στα Δύο Αοράκια και έκαναν ηλεκτροσυγκόλληση στη βάνα, η οποία έδινε νερό στον καταυλισμό.

"Δεν είναι δυνατόν, την ώρα που δημότες δεν έχουν να πληρώσουν λογαριασμό 50 ευρώ και έρχονται για διακανονισμό, κάποιοι να μην πληρώνουν ... τίποτα!" δήλωσε στην ιστοσελίδα cretalive.gr ο νέος πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ Γ. Στειακάκης.
Από ό,τι φαίνεται όμως η «πολιτική ορθότητα» και πάλι κάνει την εμφανισή της καθώς όπως μαθαίνουμε υπάρχει δεξαμενή σε κοντινή απόσταση από τον καταυλισμό, από όπου μπορεί να τροφοδοτηθούν με νερό οι οικογένειες των τσιγγάνων. Ο δήμος είναι έτοιμος να δώσει άμεσα νερό, με την προϋπόθεση, ωστόσο, ότι κάποιος θα αναλάβει την ενεργοποίηση ρολογιού της ΔΕΥΑΗ, 
για να παίρνει νερό νόμιμα ο καταυλισμός και να πληρώνει το αντίτιμο του νερού που καταναλώνει, όπως κάθε πολίτης. Φυσικά αυτό που δεν καταλαβαίνουμε είναι το εάν θα πληρωθεί και το χρέος των 780.000 ευρώ ή θα «παραγραφεί».
Έτσι για την ιστορία θα πούμε ότι περίπου την ίδια τακτική έχει ο συγκεκριμένος καταυλισμός και όσον αφορά στο ηλεκτρικό ρεύμα. Το οποίο «κλέβουν» από το αεροδρόμιο της περιοχής. Και μάλιστα είχαμε και επεισόδια πριν λίγο καιρό όταν τους το είχαν διακόψει.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου