Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

Κατακραυγή της Αστικής Πολιτικής Τάξης


Αποδοκιμασία της αστικής πολιτικής τάξης 
σε όλη τη χώρα!
Παντού επεισόδια και ένταση, μόλις θεάθηκαν οι «επίσημοι» και κυρίως οι βουλευτές. Οι παρελάσεις στην Αθήνα και στην περιφέρεια, έκρυβαν εκπλήξεις για όσους είναι υπεύθυνοι για το χάλι της χώρας, ενώ όπως γράψαμε, στόχος διαμαρτυριών & αποδοκιμασιών έγινε στη Θεσσαλονίκη και ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Πάντως, σαφής ήταν η πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ και των ομοίων του να ματαιώσουν τις παρελάσεις των τμημάτων των ενστόλων και να χρησιμοποιήσουν τις διαμαρτυρίες για να πετύχουν σε βάθος χρόνου την κατάργηση των παρελάσεων. Να σημειώσουμε ότι πουθενά ο κόσμος δεν ζήτησε να ματαιωθεί η παρέλαση (και χειροκρότησαν παντού όσους παρέλασαν), ζήτησαν παντού όμως να αποχωρήσουν οι "επίσημοι".

Αθήνα: σε κλοιό διαδηλωτών διεξήχθη η μαθητική παρέλαση στην πρωτεύουσα, καθώς η ΕΛΑΣ είχε αποκλείσει κάθε πρόσβαση στο χώρο απέναντι από την εξέδρα των επισήμων. Κι όμως, δεν γλίτωσαν τις αποδοκιμασίες... Η μπάντα του Δήμου Αθηναίων παρέλασε, έχοντας στολίσει με μαύρες κορδέλες τα μουσικά όργανα, ενώ πολλοί ήταν οι μαθητές που φορούσαν μαύρα περιβραχιόνια και δεν γύρισαν το κεφάλι προς την εξέδρα των επισήμων για να αποδώσουν τιμές. Κοντά στο χώρο και για την ακρίβεια μπροστά στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία, διαμαρτυρόμενοι πολίτες φώναξαν αντικυβερνητικά συνθήματα και αποδοκίμασαν την υπουργό (πάλαι ποτέ εθνικής) Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου. Έπεσαν καφέδες αλλά και αυγά! Κι όμως, κάποιοι δεν έβαλαν μυαλό! Σε μια επίδειξη αγοραίου σταλινισμού, ο φίλος των λαθρομεταναστών και αριστεριστής δήμαρχος Γιώργος Καμίνης, ως γνήσιος εκφραστής του ολοκληρωτισμού, δήλωσε ότι τα μέλη της μπάντας θα περάσουν τη Δευτέρα από πειθαρχικό συμβούλιο με την απειλή της απόλυσης. Όχι, δεν είπε ότι θα τους στείλει στα γκουλάγκ της Νέας Τάξης, αυτό είναι ίσως το επόμενο στάδιο... Σε δηλώσεις της μετά την παρέλαση και υποτιμώντας τη νοημοσύνη όλως μας, η κ. Διαμαντοπούλου μίλησε για... έθνος (!), ενώ ο «πολύς» εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιάννης Τραγάκης, καταδίκασε τα επεισόδια.

Πειραιάς: Συνθήματα ακούστηκαν κατά της κυβέρνησης όσων βρίσκονταν στην εξέδρα των επισήμων και επικράτησε κλίμα έντασης.

Κρήτη: στο Ηράκλειο, άνεργοι και αγανακτισμένοι πολίτες συγκεντρώθηκαν στο χώρο απέναντι από την εξέδρα των επισήμων, φώναξαν συνθήματα εναντίον τους και τους πέταξαν αυγά, προκαλώντας την αποχώρησή τους. Στόχος των συγκεντρωμένων ήταν ο υφυπουργός Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Παντελής Τζωρτζάκης, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Μανώλης Στρατάκης και Μαρία Σκραφνάκη (προπηλακίστηκε έντονα), αλλά και ο βουλευτής της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης. Οι παραπάνω φυγαδεύτηκαν στο κτίριο της Περιφέρειας Κρήτης, καθώς το πλήθος είχε άγριες διαθέσεις. Η παρέλαση πάντως πραγματοποιήθηκε. Αποδοκιμασίες και στη Νέα Αλικαρνασσό, όπου οι μαθητές γύρισαν την πλάτη τους στην εξέδρα όταν πέρασαν από μπροστά της και φυσικά, οι παραστάτες δεν χαιρέτισαν, ενώ τα άκουσαν και εκεί οι κκ Σκραφνάκη και Κεφαλογιάννης. Αποδοκιμασίες κατά των επισήμων σημειώθηκαν και στον Άγιο Νικόλαο, όπου η ΕΛΑΣ παρενέβη όταν διαμαρτυρόμενοι προσπάθησαν να πλησιάσουν την εξέδρα των επισήμων. Στο Ρέθυμνο, ακούστηκαν αποδοκιμασίες κατά των επισήμων και οι μαθητές γύρισαν το κεφάλι τους στην αντίθετη πλευρά, όταν πέρασαν μπροστά από την εξέδρα των επισήμων. Στα Χανιά, οι μαθητές έστρεψαν το κεφάλι τους στην αντίθετη πλευρά, περνώντας μπροστά από την εξέδρα των επισήμων, ενώ έπαυαν και τα τύμπανα. Με το πέρας της παρέλασης, πολίτες προσέγγισαν το χώρο των επισήμων και αποδοκίμασαν έντονα τους βουλευτές του νομού. Εμποδίστηκαν όμως από την ΕΛΑΣ και σημειώθηκαν αψιμαχίες.

Πάτρα: στόχος πολύ έντονων αποδοκιμασιών έγινε για μια ακόμα φορά (μετά το χοντρό κράξιμο στο Αίγιο) ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Κώστας Σπηλιόπουλος, ο οποίος αναγκάστηκε να αποχωρήσει. Εκεί, οι πολίτες είχαν καταλάβει το οδόστρωμα, ενώ ο υφυπουργός είχε αποδοκιμαστεί και κατά την προσέλευσή του στη Μητρόπολη αλλά και στη διάρκεια κατάθεσης στεφάνων στο μνημείο πεσόντων.

Ιωάννινα: ο κόσμος χειροκρότησε τους μαθητές, εκπαιδευτικού και φοιτητές που έκαναν πορεία πριν την έναρξη της παρέλασης. Οι μαθητές, παρελαύνοντας, γύρισαν το κεφάλι τους στην απέναντι πλευρά, όταν περνούσαν μπροστά από τους επίσημους. Πέντε λεπτά μετά την έναρξη της παρέλασης, εξαναγκάστηκαν σε αποχώρηση από την εξέδρα των επισήμων οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Παντούλας και Θανάσης Οικονόμου, που έγιναν στόχος αποδοκιμασιών.

Άρτα: αυγά εκσφενδονίστηκαν προς την εξέδρα των επισήμων, όπου την κυβέρνηση εκπροσωπούσε η γενικής γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Δήμητρα Γεωργακοπούλου-Μπάστα, που τα άκουσε χοντρά.

Βέροια: Η παρέλαση ματαιώθηκε, καθώς ομάδες συγκεντρωμένων στο χώρο όπου θα διεξαγότανη εκδήλωση, πραγματοποίησαν πορεία με πανό μπροστά από την εξέδρα των επισήμων και αρνήθηκαν να αποχωρήσουν.

Σέρρες: Διαμαρτυρίες από ομάδα πολιτών απέναντι από την εξέδρα των επισήμων, εκτοξεύτηκαν αυγά και μπουκάλια και ακούστηκαν υβριστικά συνθήματα.

Βόλος: η παρέλαση εκεί ματαιώθηκε, καθώς ομάδα οπαδών του Ολυμπιακού Βόλου αλλά και διαμαρτυρόμενοι πολίτες άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα μόλις ολοκληρώθηκε η δοξολογία, με αποτέλεσμα να επικρατήσει μεγάλη ένταση.

Λάρισα: Επεισόδια, πολλή ένταση, αναρτημένα πανό και αποδοκιμασίες εκ μέρους μαθητών, ήταν τα χαρακτηριστικά της μαθητικής παρέλασης στη θεσσαλική πόλη. Μαθητές μούντζωσαν (!) τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης, ενώ ακούστηκαν συνθήματα κατά της κυβερνητικής πολιτικής.

Ρόδος: η παρέλαση στη Ρόδο, διεκόπη προσωρινά, καθώς μεγάλη σε όγκο ομάδα διαμαρτυρομένων πολιτών διέσπασε τον κλοιό της ΕΛΑΣ και κατέλαβε το χώρο. Παρόντες στην εξέδρα των επισήμων ήταν ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Σκανδαλίδης, ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Κρεμαστινός και η βουλευτής της ΝΔ Μίκα Ιατρίδη, οι οποίοι εξαναγκάστηκαν σε αποχώρηση από την εξέδρα και υπό την προστασία της ΕΛΑΣ, μετέβησαν στο κτίριο της Περιφέρειας, ώσπου να εκτονωθεί η κατάσταση.

Καλαμάτα: Αυγά εκτοξεύτηκαν κατά της εξέδρας των επισήμων και ακούστηκαν υβριστικά συνθήματα, ενώ επικράτησε μεγάλη ένταση και η παρέλαση πραγματοποιήθηκε με διακοπές. Τελικά, η παρέλαση πραγματοποιήθηκε εν μέσω συνθημάτων και πολλοί ήταν οι μαθητές που φορούσαν μαύρα περιβραχιόνια. Λίγο πριν την ολοκλήρωση της παρέλασης, ομάδες πολιτών περικύκλωσαν την εξέδρα των επισήμων, όπου βρίσκονταν ο γενικός γραμματέας Πρόνοιας Γιώργος Κατριβάνος, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Βουδούρης, ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Παναγιώτης Αλευράς και ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας και άρχισαν να τους πετάνε ντομάτες κι αυγά, ενώ έγιναν και συμπλοκές. Με παρέμβαση της ΕΛΑΣ οι επίσημοι φυγαδεύτηκαν, με τους πολίτες να τους καταδιώκουν!

Κέρκυρα: επεισόδια και εκεί, ενώ επικράτησε ένταση, όταν οι πολίτες αντιλήφθηκαν τον ΓΓ Εμπορίου, Στέφανο Κομνηνό. Τελικά, ο γγ της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων Σπύρος Σπύρου, φοβούμενος την εξέλιξη καθώς η κατάσταση που επικρατούσε ήταν έκρυθμη, έδωσε - κακώς- εντολή να μην γίνει η παρέλαση.

Τρίκαλα: χαμός! Διακόπηκε εκεί η παρέλαση, όταν ομάδες πολιτών έσπασαν τον κλοιό της ΕΛΑΣ και επιτέθηκαν στην εξέδρα των επισήμων, όπου βρίσκονταν ο βουλευτής Τρικάλων του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Μαγκούφης, ο οποίος δέχτηκε επίθεση από νεαρό, ο οποίος συνελήφθη, κάτι που όμως εξαγρίωσε το πλήθος το οποίο και απαίτησε «δυναμικά» και συμπλεκόμενο με την ΕΛΑΣ, την απελευθέρωση του νεαρού, κάτι που τελικά έγινε, για να αποκλιμακωθεί η κατάσταση.

Τρίπολη: πολλή ένταση με υποτιμητικά και υβριστικά για τους πολιτικούς συνθήματα, ολοκληρώθηκε η μαθητική και στρατιωτική παρέλαση στην Τρίπολη. Οι παρόντες, ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιλτιάδη Παπαϊωάννου (ο οποίος έγινε στόχος και απαιτήθηκε ολόκληρη επιχείρηση για να φυγαδευτεί), ο γραμματέας της ΝΔ βουλευτής Ανδρέα Λυκουρέντζος, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλος, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης και ο δήμαρχος της πόλης, Γιάννης Σμυρνιώτης. Οι μαθητές παρέλασαν, περνώντας από την εξέδρα των επισήμων έστρεφαν το κεφάλι τους στην αντίθετη κατεύθυνση.

Ναύπλιο: αγανακτισμένοι πολίτες και εργαζόμενοι έκαναν τη ζωή του υφυπουργού Περιβάλλοντος Γιάννη Μανιάτη πολύ δύσκολη, με τον τελευταίο να φυγαδεύεται από την ΕΛΑΣ!

Κοζάνη: επεισόδια και εκεί. Ομάδες πολιτών, φώναξαν αντικυβερνητικά συνθήματα, ενώ κρατούσαν πανό που ανέγραφαν «πάρτε το μνημόνιο και φύγετε από εδώ», «σώθηκαν οι παράδες η τσέπη άδειασε» και «ΟΥΣΤ». Η παρέλαση διεξήχθη σε κλίμα έντασης, ενώ μετά την εκδήλωση οι επίσημοι, μεταξύ των οποίων ο υφυπουργός Εσωτερικών Πάρις Κουκουλόπουλος και άλλοι, μετέβησαν φρουρούμενοι στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Κοζάνης για την καθιερωμένη δεξίωση.

Πύργος: μόλις τελείωσε η μαθητική παρέλαση και πριν παρελάσουν τα σώματα των ΕΔ (έτσι έκαναν παντού σήμερα οι αριστεριστές), πάνω από 200 άτομα διέκοψαν την εκδήλωση και με πανό προωθήθηκαν προς την εξέδρα των επισήμων, φωνάζοντας συνθήματα. Ακολούθησαν αψιμαχίες με την ΕΛΑΣ, αποχώρησε ο μητροπολίτης κκ Γερμανός, ενώ οι υπόλοιποι επίσημοι παρέμειναν. Αργότερα, διαδηλωτές κατέλαβαν το Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο.

Αγρίνιο: Απουσία των βουλευτών του νομού Αιτωλοακαρνανίας, ολοκληρώθηκε η παρέλαση στην πόλη. Αποδοκιμάστηκε έντονα ο Γ.Γ. Αθλητισμού Παναγιώτης Μπιτσαξής, από πολίτες, ενώ ακούστηκαν και αποδοκιμασίες μετά το τέλος της παρέλασης και εκσφενδονίστηκαν και μπουκάλια. «Αέρα-αέρα να φύγει η χολέρα», «δεν σας θέλει ο λαός πάρτε τον Μπιτσαξή και μπρος», ήταν μερικά από τα συνθήματα που ακούστηκαν. Οι μαθητές και εδώ δεν γύρισαν το κεφάλι τους προς την εξέδρα των επισήμων όταν πέρασαν από μπροστά της, αλλά προς την αντίθετη κατεύθυνση.

Μεσολόγγι: οι μαθητές δεν χαιρέτησαν τους επισήμους, οι βουλευτές ήταν κρυμμένοι για να μην τα ακούσουν, αποδοκιμάστηκαν έντονα γγ που είχαν τη φαεινή ιδέα να εμφανιστούν για να εκπροσωπήσουν εαυτούς και την κυβέρνηση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου