Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

Ένα ΟΧΙ αλλιώτικο

Τίμησαν την 28η με τον δικό τους τρόπο!
Έχουμε συνηθίσει στην χώρα μας το "Όχι" του Ιωάννη Μεταξά να το τιμούμε με τις παρελάσεις, με εκδηλώσεις και ομιλίες και τοποθετώντας την ελληνική σημαία στα μπαλκόνια μας. Δεν περιορίζονται όμως μόνο σε αυτά οι εκδηλώσεις τιμής. Φέτος δύο ήταν οι κινήσεις που εντυπωσίασαν πέρα από τα συνήθη.


Kάθε χρόνο η Πέρδικα έχει ως παράδοση να τιμά το μεγάλο και Ιστορικό "ΟΧΙ" της 28ης Οκτωβρίου 1940 όπου η Ιταλία ζήτησε από τον πρωθυπουργό Ι. Μεταξά την παράδοση της χώρας.Η απάντηση ήταν το γνωστό ΟΧΙ. Λίγο αργότερα τα ιταλικά στρατεύματα εισέβαλαν στα εδάφη μας από τα ελληνοαλβανικά σύνορα.
Ο ελληνικός στρατός, αφού απέκρουσε την επίθεση στα βουνά της Πίνδου, προχώρησε νικηφόρα και μπήκε στη Βόρεια Ήπειρο, όπου οι Έλληνες κάτοικοι τον υποδέχτηκαν ως ελευθερωτή.
Έτσι και οι Περδικιώτες σκέφτηκαν έναν πρωτότυπο τρόπο για να τιμήσουν τους γενναίους της τότε εποχής. Ο τρόπος αυτός ήταν να φτιάξουν ένα φλεγόμενο Ο.Χ.Ι στην κορυφή ενός βουνού της Πέρδικας Θεσπρωτίας.

Αλλά και στην Αθήνα, μια ομάδα ανθρώπων, μέλη και φίλοι της ΕΝ.Α (ένωση αγανακτισμένων-αποφασισμένων Ελλήνων) σήκωσαν τη σημαία της Ελληνικής επανάστασης στο Λυκαβηττό. Η σημαία αναρτήθηκε στο βράχο του Λυκαβηττού τις πρωινές ώρες και παρέμεινε εκεί μέχρι τη δύση του ηλίου πριν έρθει το άγημα για την κεντρική σημαία. Η υποστολή της σημαίας έγινε από 4 μέλη και φίλους οι οποίοι παρέμειναν μέχρι σχεδόν τη δύση του


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου