Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Φαινόμενα ντόμινο και κατάρρευσης στην ελληνική οικονομία!

Μεγάλα φέσια στην αγορά από τη Leo Burnett
σε ελληνικούς ομίλους ΜΜΕ

Κατάρρευση και χρεοκοπία «προβλέπει» για την Ελλάδα έρευνα για λογαριασμό του αμερικανικού κολοσσού Bank of America, από τη γνωστή και μη εξαιρετέα Merrill Lynch.

Τα αποτελέσματα δόθηκαν στη δημοσιότητα από το Reuters, που δεν παύει τώρα τελευταία να ασχολείται με τις επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας. Το σημαντικό είναι ότι στην έρευνα μετέχουν «διαχειριστές κεφαλαίων», κοινώς άτομα-θιασώτες της ελεύθερης διακίνησης του κεφαλαίου, με πολύ συγκεκριμένη αντίληψη και λογική για τα οικονομικά πράγματα.

Προσέξτε: το 31% εξ αυτών, μιλά για χρεοκοπία το πρώτο τρίμηνο του 2012, ενώ ένα 18%, μιλά για νωρίτερα, το Νοέμβριο του 2011, ενώ άλλο ένα 18%, μιλά για το Δεκέμβριο. Το 72% φέρεται να πιστεύει ότι η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει πριν από τον ερχόμενο Μάρτιο του 2012.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα πάλι με το Reuters, οι Ευρωπαίοι ηγέτες καλούνται, βάσει και πάλι σφυγμομέτρησης σε οικονομολόγους χωρών της Δύσης, να ζητήσουν από τους ιδιώτες κατόχους ελληνικών ομολόγων, «κούρεμα» της τάξης του 50%: δηλαδή, να αποδεχθούν απώλεια του 50% στην αξία των ομολόγων που διατηρούν. Αντιλαμβάνεστε τις επιπτώσεις... Κι αυτό, γιατί τα μέτρα που συμφωνήθηκαν τον Ιούλιο στην ΕΕ, για την ελληνική οικονομία, δεν φαίνονται να αρκούν για τη διάσωσή της.

Παράλληλα, πολλά είναι τα σημάδια στην αγορά, καθώς πολλές εταιρείες και ξένοι όμιλοι, αποχωρούν. Η γαλλικών συμφερόντων πολυεθνική εταιρεία Publicis, που ασχολείται κυρίως την επικοινωνία και τη διαφήμιση, πτωχεύει τη θυγατρική της στην Ελλάδα, την εταιρεία Leo Burnett, προκαλώντας ισχυρούς μετασεισμούς: φέσι άνω των 20 εκατομμυρίων ευρώ στα ελληνικά media. Τα όσα ακούγονται για την εμπλοκή της εταιρείας στο ALTER, «παγώνουν» το αίμα των παραγόντων της αγοράς... Έχει δώσει προκαταβολές άνω των 24 εκατομμυρίων ευρώ στο ALTER! Τα δε χρέη της σε MEGA & ΑΝΤ1, αγγίζουν τα 12 εκατομμύρια ευρώ, με ακάλυπτες επιταγές, ενώ οφείλονται και άλλα ποσά ύψους οκτώ εκατομμυρίων, σε άλλα ΜΜΕ.

Όπως μάθαμε, η εταιρεία είχε εισπράξει προκαταβολές χρήματα από πελάτες που είχαν διαθέσει το διαφημιστικό χώρο και χρόνο αλλά οι επιταγές... Και μιλάμε για πελάτες όπως ο ΟΠΑΠ, η Εθνική Τράπεζα αλλά και ιδιωτικές εταιρείες όπως η Procter & Gamble!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου