Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Η ΓΕΝΟΠ εκοψε το ρεύμα στο υπουργείο Υγείας.

Πώς να διαφωνήσει κανείς με αυτή την κίνηση;
Σε μία κίνηση πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα προέβησαν σήμερα το πρωί οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, κόβοντας το ρεύμα στο υπουργείο Υγείας, το οποίο χρωστά περίπου τέσσερα εκατομμύρια ευρώ στην ΔΕΗ. Οι συνδικαλιστές προέβησαν σε αυτή την κίνηση για να δείξουν την αντίθεσή τους στο κόψιμο του ρεύματος σε καταναλωτές που αδυνατούν να πληρώσουν το "χαράτσι" για τα ακίνητα, την ίδια στιγμή που το κράτος χρωστά 140 εκατομμύρια ευρώ (συνολικά) στην ΔΕΗ και έχει επί της ουσίας ασυλία.

Θα μπορούσε κανείς να μιλήσει για "λαϊκισμό" και τα λοιπά. Θα πρέπει όμως να ομολογήσουμε ότι πρόκειται για μία από τις πιο εύστοχες κινήσεις συνδικαλιστών τα τελευταία χρόνια. Μέχρι τώρα μας είχαν συνηθίσει στο να ταλαιπωρούν τον απλό κόσμο, προκειμένου να εκβιάζουν το κράτος. Φυσικά είναι άξιο αναφοράς ότι η πράσινη ΓΕΝΟΠ αποφάσισε να δράσει κατά του κράτους τώρα, που στην κυβέρνηση δεν είναι αποκλειστικά το ΠΑΣΟΚ, αλλά θα το προσπεράσουμε.
Και ήταν τόσο επιτυχημένη η κίνησή της αυτή, που ακόμη και ο υπουργός Υγείας κ. Λοβέρδος, υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος αναγνώρισε πως η κινητοποίηση έχει βάση, καθώς όταν ζητείται από τους «μικρούς» να πληρώσουν, θα πρέπει να είναι εντάξει στις πληρωμές τους και οι μεγάλοι καταναλωτές.
Το κακό στην όλη κατάσταση είναι ότι προκειμένου το υπουργείο να μην μείνει χωρίς ρεύμα, χρησιμοποιεί τις εφεδρικές γεννήτριες. Οι οποίες χρησιμοποιούν πετρέλαιο. Όπερ σημαίνει ότι το υπουργείο, πληρώνει παραπάνω για το ρεύμα που χρησιμοποιεί. Και πλέον θα χρωστάει χρήματα και σε όποιον του δίνει πετρέλαιο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου