Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

Παιδόφιλος ο δολοφόνος της Καστοριάς


Τι άλλο θα πρέπει να γίνει 
για να πάρουμε τα μέτρα μας;

του Δ. Παπαγεωργίου              
Έχει περάσει μόλις μία εβδομάδα και μία ημέρα από την ημέρα που σε αυτήν εδώ την σελίδα έγραφα σχετικά με τους παιδόφιλους και τον διαχωρισμό τους από τους παιδεραστές: "Ποια είναι η διαφορά μεταξύ παιδόφιλου και παιδεραστή;
Δεν θα χρησιμοποιούσαμε ορισμό της νομικής επιστήμης, αλλά της ψυχολογίας. Παιδόφιλος μπορεί να χαρακτηριστεί κάποιος που διεγείρεται σεξουαλικά από ανήλικα παιδιά, έχει ερωτικές φαντασιώσεις που περιλαμβάνουν παιδιά και όλα όσα αναφέραμε στον γενικότερο ορισμό της παιδοφιλίας. Από τη στιγμή όμως που το εν λόγω άτομο ασελγήσει πάνω σε ανήλικο τότε θεωρείται και παιδεραστής και όχι απλά παιδόφιλος. Με δυο λόγια η διαφορά του ενός χαρακτηρισμού από τον άλλο είναι ότι ο όρος "παιδοφιλία" δεν περιλαμβάνει απαραίτητα την προσπάθεια σεξουαλικής επαφής με ανήλικο, ενώ ο πιο ειδικός όρος "παιδεραστία" αναφέρεται ακριβώς στην σεξουαλική πράξη.
Ηθικά όμως εδώ θα πρέπει να σημειώσω ότι για εμένα προσωπικά δεν υπάρχει διαφορά.Όταν κάποιος παιδόφιλος - ακόμη και αν ο ίδιος δεν έχει κάνει ποτέ πράξη τις αρρωστημένες φαντασιώσεις του - συμμετέχει σε κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας, αυτό δεν σημαίνει τίποτε άλλο, παρά το ότι ο ίδιος πληρώνει κάποιον άλλον για να ασελγήσει εις βάρος ενός παιδιού."
Δυστυχώς λίγες μόνο ημέρες μετά ήλθε η ίδια η επικαιρότητα για να υπογραμμίσει τα όσα λέγαμε. Σίγουρα ακούσατε για το έγκλημα στην Καστοριά και τον 35χρονο που κατακρεούργησε τη φίλη του.
Όπως μαθεύτηκε ο συγκεκριμένος τύπος είχε συλληφθεί τον περασμένο Αύγουστο για κατοχή παιδικού πορνογραφικού υλικού και παράνομη οπλοκατοχή και εις βάρος του είχε σχηματιστεί δικογραφία με κατηγορίες για προμήθεια, κατοχή και διακίνηση υλικού παιδικής πορνογραφίας κατ' εξακολούθηση και κατά συνήθεια, απείθεια και παράβαση του νόμου περί όπλων! Στην κατοχή του είχαν βρεθεί πάνω από τριάντα χιλιάδες φωτογραφίες και βίντεο με ιδιαίτερα σκληρό υλικό πορνογραφίας ανηλίκων. Επίσης κατά την έρευνα είχε βρεθεί στην κατοχή του ένα αεροβόλο όπλο, τέσσερις σκληροί δίσκοι ηλεκτρονικού υπολογιστή, που ήταν κρυμμένοι μέσα σε ύφασμα καναπέ, έντεκα οπτικοί πολυμορφικοί δίσκοι (DVD), ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, δύο κινητά τηλέφωνα, επτά αμπούλες αερίου, ένα σπρέι πιπεριού και μία πτυσσόμενη ράβδος.
Η εισαγγελέας είχε ενεργοποιήσει μάλιστα διάταξη του νόμου που προβλέπει τη δημοσιοποίηση του ονόματος για εγκλήματα σε βάρος ανηλίκων. Εκτός από τις φωτογραφίες και τα βίντεο με το υλικό παιδικής πορνογραφίας, στο σπίτι του, είχε απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για υπόθεση αποπλάνησης ανηλίκου, αλλά στο δικαστήριο αθωώθηκε.
Και αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 3.000 ευρώ, δηλαδή με όρους ελαφρύτερους από αυτούς που έχω εγώ. Δεν είναι όμως καθόλου αστείο. Η ελληνική πολιτεία έχει αφήσει ένα τεράστιο κενό. Όπως διάβαζα αυτές τις ημέρες, περίπου 250 άτομα που έχουν συλληφθεί από αστυνομικούς για κατοχή παιδικής πορνογραφίας κυκλοφορούν ελεύθεροι.
Η τραγική κατάληξη της συγκεκριμένης ιστορίας στην Καστοριά, με την νεαρή γυναίκα να κατακρεουργείται είναι η ιστορία ενός μόνο από αυτούς τους 250 άρρωστους ανθρώπους.
Θα περιμένουμε και τις υπόλοιπες 249 για να λάβουμε επιτέλους τα μέτρα μας;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου