Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2011

Ζήτω το έθνος, κάτω το κράτος


Νέα παράπονα διατυπώνουν επιχειρηματίες, ότι το κράτος δεν κάνει, ως συνηθίζει, αυτό που πρέπει. Στην προκειμένη περίπτωση, δεν επιστρέφει το ΦΠΑ σε υγιείς επιχειρήσεις που δεν χρωστούν, εξαναγκάζοντάς τις σε μείωση του κύκλου εργασιών τους, απολύσεις και τελικά, σε κλείσιμο. Εδώ, υπάρχουν δύο υποθέσεις εργασίας: ή υπάρχει αδιαφορία για την εκταμίευση των κονδυλίων που βάσει νόμου πρέπει να επιστραφούν στις επιχειρήσεις, ή οργανωμένο σχέδιο για την εξόντωση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, για λογαριασμό μεγάλων συμφερόντων.

Όπως και να έχει, πολλοί είναι εκείνοι οι οποίοι θα συμφωνήσουν ότι αυτό το κράτος, καλό ή κακό, δεν είναι πλέον λειτουργικό και απλά, δεν μπορεί άλλο. Αυτό είναι κάτι το οποίο βιώνουν όλοι όσοι κινούνται στην πιάτσα και συναλλάσσονται μαζί του σε καθημερινή βάση. Το βιώνουν όλοι όσοι βλέπουν τους έτοιμους σταθμούς του μετρό, που θα έλυναν τα προβλήματα μετακίνησης εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων, να παραμένουν κλειστοί, παρ' ό,τι θα μπορούσαν να εξυπηρετούν κόσμο. Το βιώνουν όλοι όσοι έχουν την ατυχία να περάσουν αυτόν τον καιρό από νοσοκομεία, αλλά και όσοι βλέπουν τις αποδοχές τους και τις συντάξεις τους, να κουτσουρεύονται συνεχώς.

Το κράτος μπορεί να αλλάξει, έστω και αν η διαδικασία αυτή θα παρουσιάσει πιθανόν επιπλοκές και θα είναι επώδυνη. Όμως, υπάρχουν θέματα σοβαρά, όπως είναι οι παραδόσεις μας και το αξιακό πλαίσιο, τα οποία βάλλονται μετά μανίας από το εθνομηδενιστικό σύστημα, που έχει καταλάβει το παρακμιακό κράτος και το στρέφει εναντίον του έθνους, για να διαλύσει τον κορμό του. 
Αυτό που είπε ο Ίων Δραγούμης, έχει αρχίσει πλέον να απασχολεί πολλούς. Δικαίως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου