Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2011

Οι «Άθλιοι των Αθηνών»


Στις σπηλιές σε πρωτόγονες συνθήκες, 
κάνουν Χριστούγεννα 
οι νέο-άστεγοι των Αθηνών.
                 
του Γιώργου Βεργιάννη
Το επίπλαστο εορταστικό οικοδόμημα που πασχίζουν να συντηρήσουν οι δοσίλογοι κυβερνητικοί μηχανισμοί, καταρρέει κάθε μέρα και περισσότερο.
Η ζοφερή πραγματικότητα δεν χωράει καμία αμφιβολία και αποτυπώνεται με τις πιο άγριες συνθήκες σχεδόν σε όλα τα σημεία της χώρας.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν οι Άστεγοι νεόπτωχοι που πλέον ψάχνουν καταφύγιο σε σπηλιές γύρω από την πόλη της Αθήνας…!
Συγκεκριμένα οι σπηλιές στο λόφο του Φιλοπάππου αποτελούν ύστατη επιλογή και καταφύγιο δεκάδων αστέγων οι οποίοι πριν λίγο καιρό ήταν έμποροι και επιχειρηματίες που έχασαν τις περιουσίες τους. Ανάμεσά τους βρίσκονται και ολόκληρες οικογένειες!

Τα στοιχεία δημοσιεύονται στην σημερινή Real News η οποία φέρνει στο φώς δύο εκθέσεις του Υπουργείου Υγείας και του Δήμου Αθηναίων.
Οι εκθέσεις αναφέρουν επιπλέον ότι υπάρχουν 52 σημεία στο κέντρο της πόλης που οι «Άθλιοι των Αθηνών» έχουν βρει καταφύγιο.
Τα δημοφιλέστερα εξ αυτών είναι το εμπορικό τρίγωνο, η πλατεία Κοραή αλλά ακόμα και το Κολωνάκι.

Οι περισσότεροι από αυτούς τους πληττόμενους Έλληνες είναι άνθρωποι που όφειλαν στην Εφορία και στα Ασφαλιστικά ταμεία και δεν μπόρεσαν να βγάλουν βιβλιάρια απορίας.

Τα δώρα του Τοκογλυφικού Τραπεζικού καθεστώτος:
Όχι Γιατροί, όχι φάρμακα, όχι στέγη.
Η Πλήρης Εξαθλίωση...

Κατοχικό καθεστώς δοσίλογων «δημοκρατών»
Ευρωπαϊκό καθεστώς…


1 σχόλιο: