Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Δίκη ΟΥΚ - συνεχής ενημέρωση


Ενημέρωση 3.30: Σύλληψη ατόμου μέσα στο δικαστήριο, το οποίο επετέθη κατά του δικηγόρου της πολιτικής αγωγής Τάρτη. Μετά από ένταση μέσα στην δικαστική αίθουσα υπήρξε μικροεπεισόδιο που έληξε με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων. Συνελλήφθη ένα άτομο και η δίκη διεκόπη. 
Οι κατήγοροι δηλώνουν φοβισμένοι επειδή στο facebook υπάρχει ομάδα που ζητά τα ΟΥΚ να ξαναφωνάξουν στις παρελάσεις, με 18.000 μέλη.

Ενημέρωση: Με εντολή του προέδρου του Ναυτοδικείου συνελήφθη με την διαδικασία του αυτοφώρου,ο δημοσιογράφος Δημήτρης Αγγελίδης ο οποίος είχε τραβήξει το επίμαχο βίντεο με τους άνδρες της ΜΥΚ,  κατόπιν αιτήματος των συνηγόρων των ανδρών της ΜΥΚ και με την κατηγορία της ψευδομαρτυρίας, αφού κατά την διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας υπέπεσε σε αντιφάσεις!

Πάνω από 200 Έλληνες πατριώτες έχουν συγκεντρωθεί έξω από το ναυτοδικείο Πειραιά όπου αυτή την στιγμή προχωρά η δίκη των 49 ανδρών του λιμενικού σώματος για την γνωστή υπόθεση με τα συνθήματα που φώναξαν κατά την διάρκεια της παρέλασης. Οι συγκεντρωμένοι φωνάζουν συνθήματα και δημιουργούν μια πολύ «ζεστή» ατμόσφαιρα. Ενώ επικρατεί και ένταση διότι η αστυνομία δεν επιτρέπει σχεδόν σε κανένα να εισέλθει στην αίθουσα παρά μόνο σε δημοσιογράφους και ελάχιστους άλλους.

Η διαδικασία ξεκίνησε με αιτήσεις από την υπεράσπιση εξαίρεσης των μαρτύρων πολιτικής αγωγής αλλά και του Παναγιώτη Δημητρά ως μάρτυρα κατηγορίας. Μετά από διακοπή, το δικαστήριο απέρριψε όλες αυτές τις αιτήσεις και η διαδικασία ξεκίνησε με την εξέταση του πρώτου μάρτυρα κατηγορίας, ο οποίος λέγεται Αγγελής και είναι αυτός ο οποίος είχε τραβήξει το βίντεο που έγινε η αφορμή για σειρά δημοσιευμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου