Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

Εκδήλωση υπέρ του μνημονίου στην Παλιά Βουλή στις 22 Ιανουαρίου

Κι όμως, θα το δούμε κι αυτό, όπως και 4,5 εκατομμύρια Έλληνες, που τους πέταξαν κάτω από το όριο της φτώχειας... 

Την ονόμασαν, «Για την Ελλάδα, τώρα». Μια νέα συστημική «πρωτοβουλία» για τη στήριξη των μνημονιακών πολιτικών, βρίσκεται στα σκαριά και φυσικά, δεν έχασε το χρόνο της! Την εκδήλωση θα προλογίσει και θα συντονίσει ο Νίκος Αλιβιζάτος, καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών, υπερασπιστής του λαθρονομοσχεδίου στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Ομιλητές θα είναι η «εκσυγχρονίστρια» Άννα Διαμαντοπούλου, υπουργός (της πάλαι ποτέ Εθνικής) Παιδείας (της χωρίς βιβλία...), ο φιλοκεμαλικός δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών Λουκάς Τσούκαλης και στέλεχος του γνωστού για τις Soros-type απόψεις του ΕΛΙΑΜΕΠ και ο νεοφιλελεύθερος «γαλάζιος» βουλευτής στη Β' Αθηνών, Κωστής Χατζηδάκης. Η εγχώριος «φωταδιστική» κομπανία σε απαρτία!

Στην Επιτροπή Πρωτοβουλίας, μετέχουν οι: Νίκος Αλιβιζάτος, νομικός, Νάσος Βαγενάς, φιλόλογος/ποιητής, Αρίστος Δοξιάδης, οικονομολόγος, Τάκης Θεοδωρόπουλος, λογοτέχνης, Νίκος Καλογεράς, αρχιτέκτων, Ορέστης Καλογήρου, φυσικός, Βάσω Κιντή, φιλόσοφος, Αντώνης Μανιτάκης, νομικός, Πέτρος Μάρκαρης, συγγραφέας, Δημήτρης Μαρωνίτης, φιλόλογος, Μάνος Ματσαγγάνης, οικονομολόγος, Νίκος Μουζέλης, κοινωνιολόγος, Ανδρέας Παππάς, επιμελητής εκδόσεων/μεταφραστής, Κων. Παπαγεωργίου, νομικός, Παύλος Σούρλας, νομικός, Σταύρος Τσακυράκης, νομικός, Λουκάς Τσούκαλης, οικονομολόγος, Κίμων Χατζημπίρος, οικολόγος.

Τόσο καλά! Όπως έγραψε η εφημερίδα «Αυγή», «οι υπογράφοντες ανήκουν στον
"εκσυγχρονιστικό χώρο". Πολλοί από αυτούς πέρυσι είχαν απευθύνει μανιφέστο στήριξης της κυβέρνησης Παπανδρέου και της μνημονιακής πολιτικής. Και πάλι εν ονόματι της ευρωπαϊκής θέσης και της σωτηρίας της χώρας. Με τη νέα εμφάνισή τους ανταποκρίνονται στην έκκληση του πρωθυπουργού "για τη σωτηρία της πατρίδας". Άλλωστε, όλοι τους υπήρξαν ένθερμοι οπαδοί της νέας κυβερνητικής λύσης. Στην πρόσκλησή τους οι 18 αποφεύγουν να μιλήσουν για το παρελθόν, ίσως γιατί οι περισσότεροι απ' αυτούς, ως οργανικοί διανοούμενοι του συστήματος, υπήρξαν πρωταγωνιστές της πορείας από την "ισχυρή Ελλάδα" στον "Τιτανικό". Προκαλεί εντύπωση ότι αποφεύγουν οποιαδήποτε αναφορά στην ευρωπαϊκή κρίση. Χαρακτηριστική είναι η επιλογή των προσώπων που θα μιλήσουν στην εκδήλωση, η οποία παραπέμπει σε οσμώσεις ανάμεσα στις διάφορες δυνάμεις των γνήσιων μνημονιακών».


Είναι όντως απίστευτο! Την ώρα που 1.000.000 Έλληνες πληρώνουν το μνημόνιο όντας άνεργοι σε παραγωγική ηλικία, την ώρα που οι αυτοκτονίες αυξάνονται, την ώρα που πίσω από κλειστές πόρτες παίζονται απίστευτα δράματα, την ώρα που δολοφονούνται ηλικιωμένοι από αλλοδαπούς κακοποιούς, κάποιοι επιμένουν να μας λανσάρουν την νεοταξίτικη πολιτική ηρωίνη. Λες και δεν έχει συμβεί τίποτα στη χώρα τα τελευταία δυόμισι χρόνια. Μια απορία: πόσο «δεξιός» είναι κάποιος ο οποίος δέχεται να μετάσχει σε μια εκδήλωση μαζί με τον Νίκο Αλιβιζάτο και τον Γιάννη Μπουτάρη; Και αν αισθάνεται ότι έχει ιδεολογικά κοινά μαζί τους, γιατί δεν το διακηρύσσει δημοσίως; Όπως επισημαίνει στην εφημερίδα «Το Βήμα», η πανεπιστημιακός κυρία Βάσω Κιντή (πρόσφατα αποχώρησε από τη Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη), «η ιδέα ήταν να επιλέγουν πολιτικά στελέχη που έδειξαν μια συνεπή στάση απέναντι στα μεταρρυθμιστικά ζητήματα και σαφή προσανατολισμό στην ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας. Και οι δυο , τόσο η κυρία Διαμαντοπούλου, όσο και ο κ. Χατζηδάκης έχουν αυτά τα χαρακτηριστικά. Επίσης, στους τομείς που ανέλαβαν έδειξαν αίσθημα ευθύνης απέναντι στα προβλήματα που ετίθεντο κάθε φορά».

1 σχόλιο: