Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Ο Μπουτάρης ξαναχτυπά! Νέο μουσουλμανικό ξεσάλωμα στη Συμπρωτεύουσα!


Της Αθηνάς Παπαδοπούλου

Ο δήμαρχος της συμπρωτεύουσας, Γιάννης Μπουτάρης, μας έχει πείσει εδώ και καιρό για τις διαθέσεις και τις προθέσεις του. Ωστόσο δεν παύει ποτέ να μας εκπλήσσει με νέους παραλογισμούς, ώστε να διατηρεί αμείωτη την οργή μας.

Δε θα πω ότι αυτήν τη φορά το παράκανε, γιατί είμαι σίγουρη πως στην πορεία θα βρει και πάλι κάτι ακόμη πιο τραβηγμένο, για να προκαλέσει τις αντιδράσεις των Θεσσαλονικέων. Ωστόσο μας αποδεικνύει ξανά, ότι δεν έχει ούτε ιερό ούτε όσιο. Γνωστός θιασώτης του πολυπολιτισμού, με ιδιαίτερη προτίμηση στη μουσουλμανική (υπο)κουλτούρα, τείνει να μετατρέψει την πολύπαθη ιστορική πόλη μας σε ένα τεράστιο τέμενος!


Μέσα στο παραλήρημα της… πολυπολιτισμικής μέθης του, αποφασίζει να καταργήσει την ιερότητα χώρων, όπως των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων (ποια ιερότητα θα μου πείτε τώρα, έτσι που τα κατήντησαν, αλλά αναφέρομαι στο πώς θα έπρεπε να είναι), και να ξεκινήσει τις εκδηλώσεις του 2012 στη Θεσσαλονίκη για τα "100 Χρόνια Ελεύθερη Πόλη" με… 24ωρη ομαδική προσευχή μουσουλμάνων στο φουαγιέ και την αίθουσα τελετών του Α.Π.Θ. Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου δηλώνει πλήρη άγνοια επί του θέματος, ισχυριζόμενος, πως η εκμετάλλευση τέτοιων χώρων δεν υπάγεται στις αρμοδιότητες της Συγκλήτου, αλλά έχει παραχωρηθεί σε εταιρία, η οποία δεν ενημερώνει καν τη Σύγκλητο για τις όποιες δραστηριότητές της.

Αναρωτιέμαι αν θα σταματήσει κάπου αυτή η κατρακύλα επιτέλους. Αναρωτιέμαι τι άλλο μπορεί να σκαρφιστεί στην προσπάθειά του να γίνει ο πιο αηδιαστικός πολίτης αυτής της χώρας. Σταματώ εδώ, γιατί, αν γράψω και τα υπόλοιπα που σκέφτομαι – όπως τα σκέφτομαι – θα έχω να κάνω με τη… Δημοκρατία τους, την υπέρμαχο της "ελεύθερης έκφρασης"...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου