Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Να πετάξουμε έξω την τρόικα ΤΩΡΑ!


Θέλουν να μετατρέψουν την Ελλάδα 
σε στρατόπεδο καταναγκαστικών έργων!

Τι ζητά η «ευρωπαϊκή» γραφειοκρατική αλητεία, από τους εδώ; 
Να μετατρέψει τη χώρα μας σε μια επίγεια κόλαση για τους ανθρώπους του μόχθου.
Προφανώς, έχοντας από τα χρόνια της αριστεριστικής νιότης τους στο μυαλό τους τα σταλινικά γκουλάγκ, εθεώρησαν ότι έφτασε ο καιρός να εφαρμόσουν τα απάνθρωπα ιδεολογήματά τους, δια της καπιταλιστικής οδού, της άλλης όψης της προλεταριακής. Τι θέλουν λοιπόν να εφαρμόσουν στο «πειραματόζωο», όπως αντιλαμβάνονται την Ελλάδα, δηλώνοντας μάλιστα στους εδώ εντολοδόχους τους, ότι δεν θα κάνουν πίσω; Τα δώρα, 13ο και 14ο μισθό, θέλουν να τα μετατρέψουν σε bonus που ο εργοδότης ΕΑΝ ΘΕΛΕΙ (!) θα παραχωρεί στους εργαζόμενους! Θέλουν επιχειριακές συμβάσεις ΠΑΝΤΟΥ (συμφωνούν εδώ οι εκσυγχρονιστές τύπου Διαμαντοπούλου), θέλουν άγριο μαχαίρι στους μισθούς, στα επιδόματα και στις παροχές από τις ΔΕΚΟ και τις τράπεζες. Στην ουσία, ζητούν ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ των αμοιβών ΠΑΝΤΟΥ! Τα μέτρα που ζητούν είναι τόσο σκληρά και απάνθρωπα (σημειωτέον ότι ούτε στον συστημικό Τύπο της Ευρώπης δεν τα έχουν ανακοινώσει), που προκάλεσαν ακόμα και την αντίδραση των εν Ελλάδι εργοδοτών (ΣΕΒ)!

Το στοίχημα είναι μεγάλο. Είναι η ίδια η κοινωνική μας συνοχή. Οι εργοδότες δεν είναι βλάκες. Αντιλαμβάνονται ότι η περαιτέρω «ελαστικοποίηση» των εργασιακών σχέσεων, η κατάργηση των δώρων και η κατακρήμνυση των αμοιβών, θα «τελειώσουν» την αγοραστική δύναμη των πολιτών, βυθίζοντας τη χώρα βαθύτερα στην ύφεση. Η τρόικα από την πλευρά της, πατάει σε κάποιες υπερβολές του εν Ελλάδι συστήματος, για να προχωρήσει στην πλήρη αποδόμηση των εργασιακών σχέσεων. Η δε «φιλελευθεροποίηση» που πρεσβεύει η τρόικα, δηλαδή να μην υπάρχουν όρια στις απολύσεις, θα δημιουργήσουν με την πάροδο του χρόνου συγκρουσιακές συνθήκες παντού. Στο σχετικό έγγραφο της τρόικας, γίνεται λόγος για συνθήκες σε κάποιους τομείς, οι οποίες ζημιώνουν τον «ανταγωνισμό». 
Όλα τα παραπάνω, τα οποία είναι σαφώς νεοφιλελεύθερης έμπνευσης, ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ. Αν περάσουν, θα σηματοδοτήσουν τη διάλυση της ελληνικής κοινωνίας.

1 σχόλιο:

  1. ΜΑΣ ΠΡΟΛΑΒΕ ΤΟ ΠΑΜΕ! ΕΙΝΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤ ΧΙΛΤΟΝ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΠΛΟΚΑΡΕΙ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΩΣΤΕ Η ΤΡΟΪΚΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΠΑΦΕΣ! ΑΣ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΜΕ ΚΑΥΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΛΟΙΠΟΝ! ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΝΑ ΜΗΝ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ, ΑΣ ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΝ ΤΩΡΑ ΤΙ ΕΝΝΟΟΥΝ! ΙΔΟΥ Η... ΤΡΟΪΚΑ, ΙΔΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΗΔΗΜΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή