Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

Μπουτάρης: "Κωλοχώρι η Χαλκιδική"


Επειδή είμαι από τη Χαλκιδική, το “κωλοχώρι” κατά Μπουτάρη και εδώ κατοικώ, όπως πολλές φορές έγραψα στο antinews, δε θα μπορούσα να μην εκνευριστώ με τις απαράδεκτες για τον τόπο μου δηλώσεις του Δημάρχου(;) Θεσσαλονίκης (άλλο ένα νούμερο επιλογής ΠΑΣΟΚ και ΓΑΠΑΡΟΥ. Οι μεγάλες “ανατροπές” του ΓΑΠ κι αυτή!)

Ο ανεκδιήγητος και προκλητικός δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γ. Μπουτάρης, κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου ούτε λίγο ούτε πολύ χαρακτήρισε «κωλοχώρι» την Χαλκιδική.


«Τι θα ήταν η Χαλκιδική, χωρίς τη Θεσσαλονίκη; Ένα κωλοχώρι. Η Χαλκιδική είναι επίνειο της Θεσσαλονίκης» είπε χαρακτηριστικά, όταν κλήθηκε να σχολιάσει το γεγονός ότι οι τουρίστες που φτάνουν αεροπορικώς στη Θεσσαλονίκη κατευθύνονται στην Χαλκιδική.

Κύριε Δήμαρχε οι Χαλκιδικιώτες έχουν αγριέψει πολύ!

Γι αυτό λοιπόν ασχολήσου με τα σκουπίδια της Θεσσαλονίκης, με τον Κεμάλ και τα κρασιά σου και άφησε ήσυχη τη Χαλκιδική. Και πού ‘σαι, για να έρθεις στο εξοχικό σου , στο Διάπορο στο κωλοχώρι, πάρε ελικόπτερο.

Και καλά θα κάνεις το καλοκαίρι, να πας να κάνεις τα μπάνια κατά Χαλάστρα μεριά,γιατί εδώ το κλίμα είναι βαρύ και ανθυγιεινό κι ασήκωτο!

Δαναός



Πριν από λίγο διάβασα το παραπάνω άρθρο στο antinews και, επειδή κι εγώ είμαι από Χαλκιδική, θα ήθελα να πω κι εγώ δυο λογάκια στον άχρηστο, τουρκόφιλο δήμαρχο της Θεσ/νίκης.

Μάλλον μέσα στο μεθύσι σας, κύριε Μπουτάρη, μπερδέψατε τα λόγια σας. Μάλλον θέλατε να πείτε, πως η Θεσ/νίκη χωρίς τη Χαλκιδική δε θα ήταν τίποτα. Γιατί, έτσι όπως έχετε καταντήσει την πόλη εσείς και ο προκάτοχός σας, ο Παπαγεωργόπουλος, η όμορφη Χαλκιδική μας αποτελεί τη μοναδική ανάσα ζωής για τους Θεσσαλονικείς. Πολλοί απ' αυτούς έχουν τα εξοχικά τους στο "κωλοχώρι" μας και το καλοκαίρι γεμίζουν τις παραλίες μας από Καλλικράτεια μέχρι Κασσάνδρα και Τορώνη. Κάθε Σαββατοκύριακο όλη η Θεσσαλονίκη μεταναστεύει στη Χαλκιδική να αναπνεύσει αέρα, γιατί η μπόχα της πόλης, έτσι όπως την καταντήσατε, δεν υποφέρεται!
Εκτός από τους Θεσσαλονικείς όμως, όλοι οι λεφτάδες της Ελλάδας, τηλεοπτικοί σταρς, εφοπλιστάδες, ο ένας κι ο άλλος, διατηρούν εξοχικά και βίλες στη Χαλκιδική. Ακόμη και κάτοικοι εξωτερικού! Αγαπημένος τόπος τουριστών επίσης το "κωλοχώρι" μας, ώστε από τα ψίχουλα του τουρισμού του να τρέφεται και η Θεσσαλονίκη σας.
Στο κωλοχώρι μας ακόμα η ζωή είναι υποφερτή, ακόμα νιώθουμε άνθρωποι. Εν αντιθέσει με τους κατοίκους της Θεσ/νίκης, που όλο και περισσότερο βουλιάζουν στη μιζέρια, την ανεργία, την ανέχεια και τη βρώμα που τους προσφέρετε απλόχερα.
Για μαζέψτε, λοιπόν, το στόμα σας, γιατί Θεσσαλονικείς και Χαλκιδικιώτες σας τα 'χουν μαζεμένα και η ανοχή έχει τα όριά της! Άντε, γιατί πολλά μας τα 'πατε!

Αθηνά Παπαδοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου