Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Ανάγκη εθνικής πρωτοβουλίας.



Ο ελληνισμός να δώσει το παρόν του.

Μέχρι σήμερα παρακολουθούμε την πλήρη υποχώρηση των Ελλήνων σε μια επίθεση που εκδηλώνεται τα δυο τελευταία χρόνια. Μια επίθεση που έχει βάθος και προέκυψε μετά από δεκαετίες δανεισμού, απερισκεψίας, καταστροφής της ελληνικής οικονομίας, μεγάλης και εκτεταμένης διαφθοράς.

Σε αυτό το πλαίσιο οι Έλληνες, μεσαίου και ισχυρού εισοδήματος, μέχρι τώρα αντέδρασαν νευρικά, αποσύροντας καταθέσεις, μεταφέροντας χρήματα στο εξωτερικό, μούδιασαν και παρέμειναν φοβικοί. Ο πλούτος των ελλήνων εφοπλιστών, ο απόδημος ελληνισμός, οι εκατομμύρια καταθέτες, δεν αντιμετωπίστηκαν ως μια εναλλακτική δυνατότητα για ένα ομολογιακό δάνειο.

Αυτή η πρωτοβουλία, θα μπορούσε να εκδηλωθεί ως ένα νέο εθνικό προσκλητήριο, με πίστη αλλά και τη δυνατότητα ενός δικαίου οφέλους. Μπορούμε να στηριχτούμε στις δυνάμεις μας, χωρίς αμφιβολία η στασιμότητα και παθητική παρουσία των ελλήνων που μπορούν να αντιδράσουν και να θέσουν ένα νέο πλαίσιο είναι εφικτή.

Αν τώρα με ένα σταθερό περίγραμμα προδιαγραφών κινηθούμε χωρίς δισταγμό, το ποσό που μπορεί να συγκεντρωθεί είναι σίγουρα πολύ σημαντικό και επιτρέπει κινήσεις για εθνική αναστροφή.

Η χώρα μας που η παράδοση ευεργεσίας είναι τεράστια, διαθέτει τις δυνατότητες για να κτίσει την ελπίδα που δίνουν οι εσωτερικές της δυνάμεις.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου