Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

Το Εθνικό Μέτωπο, ο Μάκης Βορίδης και οι δημοσιογραφικές παπάτζες

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Το Εθνικό Μέτωπο, ο Μάκης Βορίδης
και οι δημοσιογραφικές παπάτζες

Ο Βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., κ. Παπαδημούλης, κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή, αναρωτώμενος μεταξύ άλλων το γιατί ο Υπουργός κ. Βορίδης έχει διορίσει συνεργάτες και στελέχη του κόμματος, του οποίου ηγείτο, που μάλιστα χαρακτηρίζει ως «ακροδεξιά στελέχη». Προφανώς ο κ. Παπαδημούλης θεωρεί, ότι ως σύμβουλοι και στελέχη του Δημοσίου πρέπει να διορίζονται άτομα με αριστερές και αντιφασιστικές περγαμηνές, καθώς προφανώς η σταλινική νοοτροπία δε λέει να εκλείψει από την ημεδαπή αριστερά. Θεωρούμε απαράδεκτο το να στοχοποιούνται πρόσωπα και καταστάσεις αυτής της κυβέρνησης μόνο και μόνο για το πολιτικό τους παρελθόν.


Στη δημοσιογραφική όμως μεταφορά αυτού του απαράδεκτου κυνηγιού μαγισσών ενεπλάκη και το ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ, καθώς ορισμένοι δημοσιογράφοι, είτε από άγνοια είτε από αλλού ορμώμενοι, μπέρδεψαν το Ελληνικό Μέτωπο, του οποίου ηγείτο στο παρελθόν ο κ. Βορίδης, με το Εθνικό Μέτωπο.

Το Εθνικό Μέτωπο αποτελεί έναν πολιτικό φορέα, ο οποίος επαναδραστηριοποιήθηκε το περασμένο καλοκαίρι με ιδεολογική και πολιτική πρόταση, που διαφωνεί κάθετα με το κόμμα του ΛΑ.Ο.Σ. και την επιλογή συμμετοχής του στην κυβέρνηση της Τρόικας του Παπαδήμου. Γι’ αυτό λοιπόν κανένας συσχετισμός και χρήση του όρου «Εθνικό Μέτωπο» συνδεόμενη με τον κ. Βορίδη δεν πρέπει να γίνεται, διότι είναι εσφαλμένη. Αυτό προς αποφυγή κάθε παρεξήγησης πολιτικού χαρακτήρα και περιεχομένου.

Αφού ξεκαθαρίζουμε αυτό λοιπόν, δηλώνουμε ότι το Εθνικό Μέτωπο, ως ένα κίνημα Εθνικής Αντιπολίτευσης, διαφωνεί κάθετα με τη στοχοποίηση προσώπων εξ αιτίας των πολιτικών και ιδεολογικών τους επιλογών. Όσο διαφωνούμε με την κυβέρνηση Παπαδήμου, άλλο τόσο διαφωνούμε με την τακτική της συνυπεύθυνης για την οικονομική κρίση αριστεράς, να διαβάλλει αγωνιστές και να στοχοποιεί ύπουλα πρόσωπα και καταστάσεις.


Γραφείο Τύπου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου