Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Στην τύχη της άφησε τη Ροδόπη και η κυβέρνηση Παπαδήμου


Μεγάλες ελλείψεις σε αστυνομικό προσωπικό 
κι όλα αυτά την ώρα που 
το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής οργιάζει

Οι καταγγελίες της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Ροδόπης με αφορμή τα αποτελέσματα της προκήρυξης θέσεων τακτικών μεταθέσεων έτους 2012, για απαξίωση και ερήμωση των αστυνομικών υπηρεσιών του νομού, δεν φαίνεται να ευαισθητοποιούν κανέναν στην Αθήνα. 

Η Πολιτεία, θεωρώντας πως στη Ροδόπη δεν υπάρχει πρόβλημα, δεν προκήρυξε θέσεις υπαστυνόμων, ανθυπαστυνόμων και αρχιφυλάκων του άρθρου 7, ενώ έδωσε για εκεί «μόλις δύο θέσεις για ανθυπαστυνόμους του άρθρου 9 – αρχιφύλακες – υπαρχιφύλακες του άρθρου 12 – αστυφύλακες», όπως καταγγέλλει ο τοπικός Τύπος («Χρόνος» της Κομοτηνής).

Η Ένωση, σε έγγραφη καταγγελία της, μιλά για υπερβολικά μεγάλο αριθμό κενών οργανικών θέσεων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ροδόπης (με έδρα την Κομοτηνή, βλ. φωτογραφία), «που πλησιάζει το 25% της προβλεπόμενης δύναμης και πλέον έχει μετατραπεί σε πάγια κατάσταση, εξαιτίας της επί σειρά ετών μη ενίσχυσής της με ικανό αριθμό προσωπικού». Το εξωφρενικό είναι, όπως καταγγέλλει η Ένωση, ότι στη Ροδόπη έχει να έρθει νέο προσωπικό της ΕΛΑΣ, από το 1996 (όταν και στάλθηκαν στο νομό 60 στελέχη)! Η υπόθεση αυτή, αναδεικνύει τις διαχρονικές ευθύνες των κυβερνήσεων του δικομματισμού για την εγκατάλειψη της Δυτικής Θράκης.

Την ίδια ώρα, όπως τονίζουν οι συνδικαλιστές της ΕΛΑΣ, η αστυνομική δύναμη στη Ροδόπη αποδυναμώνεται σε ετήσια βάση, καθώς αποχωρούν ή συνταξιοδοτούνται αστυνομικοί και τα οργανικά κενά μεγαλώνουν συνεχώς. Σήμερα, οι κενές οργανικές θέσεις σε αρχιφύλακες και αξιωματικούς, ανέρχονται σε 119. 
Διαβάστε και αυτό: 21 από τα 65 οχήματα της ΕΛΑΣ στο νομό Ροδόπης, είναι ακινητοποιημένα, λόγω καθυστερήσεων στις εγκρίσεις διαπανών για συντήρηση και επισκευή...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου