Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Τα συμπεράσματα από την κρίσιμη ψηφοφορία.



του Εμμ. Κώνστα 
Η υπερψήφιση για τη νέα δανειακή σύμβαση και τη συμφωνία με τους δανειστές οδηγεί τη χώρα ακόμα βαθύτερα στην απώλεια κυριαρχίας, στην οικονομική αποσύνθεση και στην διάλυση της κοινωνίας. 
Οι τοποτηρητές εντεταλμένοι της διεθνούς του χρήματος, δεν κατόρθωσαν να υπερασπιστούν ούτε τα στοιχειώδη κεκτημένα παρά επέλεξαν να κινδυνολογήσουν ασύστολα προκειμένου να πείσουν τους έλληνες για την αναγκαιότητα της νέας συνθήκης.
Η ξεκάθαρη απαίτηση των δανειστών υποχρέωσε όσους ασκούν δοτή εξουσία να εγκαταλείψουν κάθε απόπειρα πατριωτικής αντίστασης, αποκάλυψε πρόσωπα και πολιτικές, ενώ ανέδειξε και την ασχημάτιστη αλλά ευρύτατη διάθεση της ελληνικής κοινωνίας να αντιδράσει στο πολιτικό σύστημα και στους ξένους επικυρίαρχους.

Η Νέα Δημοκρατία υπό τον Αντώνη Σαμαρά, παρά τα μεγάλα λόγια και με πλήρη επίγνωση των όσων συνεπάγονται τα συμφωνηθέντα, προσχώρησε στην κινδυνολογία διαγράφοντας 21 βουλευτές με ευκολία, αρκεί να κατοχυρώσει την προτεραιότητα στο μητρώο υποψηφίων πρωθυπουργών με άδεια Βερολίνου – Βρυξελλών.

Ο ΛΑΟΣ αφού ο Καρατζαφέρης για μήνες ισχυριζόταν ότι το ερώτημα είναι με την Ευρώπη ή τον κομμουνισμό, διαπιστώνοντας την απίστευτη αποδοκιμασία των οπαδών του για την συμμετοχή στο κόμμα του μνημονίου, ξάφνου ανακάλυψε τις κόκκινες γραμμές…Συνεπής προς την ασυνέπεια του. Τώρα, όμως δεν πείθει κανένα..

Βορίδης και Γεωργιάδης τάχθηκαν υπέρ της σύμβασης τοποθετώντας τους εαυτούς τους στο στρατόπεδο των υπερασπιστών του μνημονίου.

Η συγκεκριμένη σύμβαση φέρνει νέα ύφεση, μας προσφέρει χρήμα που θα καταβληθεί για την αποπληρωμή του δημοσίου χρέους και δεν θα στραφεί στην κάλυψη ελλειμμάτων, θα προσφερθεί στην κεφαλαιοποίηση των τραπεζών που έχουν αποδείξει τη ληστρική τους διάθεση, θα καταβάλλει τόσο τους εργαζόμενους όσο και τους ανέργους βυθίζοντας τους σε συνθήκες άγριας φτώχιας, θα περιορίσει και άλλο το ισχνό ήδη κοινωνικό κράτος, θα προσφέρει τον δημόσιο πλούτο που έχει ήδη υποτιμηθεί με όρους ξεπουλήματος, το ίδιο θα επιχειρήσουν να συμβεί και με τον ενεργειακό πλούτο. 
Επίσης μετέφεραν την ενδεχόμενη απαίτηση των δανειστών στο Βρετανικό δίκαιο επιτυγχάνοντας έτσι, παρά τα μεγάλα λόγια ότι η εκτέλεση θα παραμείνει στο ελληνικό δίκαιο, να δίνουν την ευχέρεια για την εκποίηση του ιδιωτικού πλούτου του ελληνικού κράτους…κι ακόμα να υποχρεωθούμε την αποδοχή του χρέους στο νόμισμα που αυτοί επιλέγουν..

Η εφαρμογή αυτής της σύμβασης είναι εθνικά και κοινωνικά ολέθρια. 
Οι εξελίξεις που αναμένονται επιβάλλουν την επαγρύπνηση όλων των Ελλήνων. 
Η κατεύθυνση για την ανασυγκρότηση της πατρίδας πρέπει να προσανατολιστεί στις ίδιες της τις δυνάμεις. 
Οι διεθνείς λύσεις αποδείχτηκαν καταστροφικές.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου