Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012

Θέτουν Εαυτούς εις Απυρόβλητον

Της Αθηνάς Παπαδοπούλου

Ψηφίζεται αύριο στην Ολομέλεια της Βουλής το νέο νομοσχέδιο, το οποίο περιλαμβάνει – μεταξύ άλλων – περικοπές σε κύριες και επικουρικές συντάξεις. Κάτι το οποίο τίθεται σαν όρος, για να πάρουμε το δεύτερο πακέτο στήριξης, το οποίο ο λαός ουρλιάζει πως ΔΕ ΘΕΛΕΙ. Όπως πάντα, όμως, εμάς δε μας ρώτησε κανείς. Μόνοι τους αποφασίζουν και διατάσσουν.



Με το νομοσχέδιο αυτό μπαίνουν στο στόχαστρο και οι μισθοί των δημάρχων και άλλων αιρετών των τοπικών αυτοδιοικήσεων, αλλά βεβαίως όχι των Βουλευτών ή άλλων «μεγάλων κεφαλιών»! Για να πουν ότι άγγιξαν και άλλους, πέρα από το λαουτζίκο, αποφάσισαν να κόψουν από τον τελευταίο τροχό της αμάξης του συστήματος… Έτσι, για να ρίξουν στάχτη στα μάτια μας.

Οι «κύριοι» Βο(υ)λευτές είναι υπεράνω όλων. Δε δικαιούται κανείς να τους αγγίξει. Σαν απολυταρχικοί ηγεμόνες, κάθονται στους θρόνους-έδρανά τους κι αποφασίζουν για το μέλλον ενός ολόκληρου λαού, του οποίου τη βούληση συνεχώς παραβλέπουν κι αψηφούν. Τους παρέχεται ασυλία παντός είδους και, αν τολμήσεις να καταφερθείς εναντίον αυτού, είσαι απειλή για τη «Δημοκρατία» τους κι εξαπολύουν τα σκυλιά τους (δικαστικούς, αστυνομία κτλ) εναντίον σου.

Ολόκληρη η Ελλάδα βουλιάζει, ενώ αυτοί εν συνεννοήσει με τ’ αφεντικά τους (της) παίρνουν μέτρα, κόβουν από το συνταξιούχο, το φοιτητή, τον άνεργο, τον πολύτεκνο, αλλά θέτουν εαυτούς στο απυρόβλητο. Σαν τους μνηστήρες της Πηνελόπης τρωγοπίνουν το βιος μας, προφυλαγμένοι καλά πίσω από τα οχυρώματα και τις πολεμίστρες της Δημοκρατίας τους...

Τη Δημοκρατία που φτιάξατε για να προστατεύει τους λίγους, εμείς δεν την θέλουμε! Την απορρίπτουμε! Είναι αντιλαϊκή, απάνθρωπη, άνιση και άδικη! Είναι μια Δημοκρατία άτοπη, αφού δεν υπάρχει ούτε Δήμος ούτε Κράτος και σίγουρα ούτε κράτος (δύναμη) στο δήμο (λαό).

Με τα νέα μέτρα σφίγγετε κι άλλο τη θηλειά που σας ετοιμάζει ο λαός, κύριοι Βολευτάδες. Γιατί αυτός που δεν έχει κάτι να χάσει, δε φοβάται. Κι εμείς πια τα ‘χουμε χάσει όλα, Πατρίδα, μέλλον κι αξιοπρέπεια, άρα δεν υπάρχει κάτι να μας φοβίζει πια και να μας κρατά στην ίδια αποχαύνωση, στην οποία μας κρατούσαν οι θεσούλες κι οι μισθούληδες που μας παρείχατε, για να μη διαμαρτυρόμαστε για τα αίσχη σας. Είστε προκλητικοί, αλαζόνες και προδότες κι αυτό θα το πληρώσετε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου