Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Εφημερίδα Bugün: «Το Ισραήλ εποφθαλμιά την βόρεια Κύπρο»

«Η Ισραηλινή κυβέρνηση επιδιώκει να αποκτήσει τα πιο σημαντικά σημεία της ΤΔΒΚ (σημείωση: εννοεί του τουρκικού Ψευδοκράτους) και γι’ αυτό έχει κάνει την πρώτη κίνηση των υποχθόνιων σχεδίων του», γράφει σήμερα το τουρκικό δημοσίευμα.

Το Ισραήλ, το οποίο επιδιώκει να έχει λόγο στα πράγματα της Μεσογείου, έστρεψε την προσοχή του στην Κατεχόμενη Κύπρο, προωθώντας ένα σχέδιο αξιοποίησης βασικών σημείων στα βόρεια τμήματα της Κύπρου, με το ύπουλο σχέδιο της στήριξης των πρώτων εβραϊκών επιχειρήσεων.

Για λογαριασμό των Εβραίων επιχειρηματιών, μερικοί Τούρκοι από το νησί ιδρύουν εταιρείες για αγορά γης. Η αγορά αυτή έφθασε μέχρι την "πόρτα" των στρατιωτικών βάσεων και προκάλεσε σοκ.

Σύμφωνα με πληροφορίες που ελήφθησαν από ισραηλινό δημοσίευμα, επιχειρηματίες έχοντας ως προμετωπίδα τις εταιρείες που έχουν συσταθεί στη Κατεχόμενη Κύπρο, έχουν ως στρατηγική να αγοράζουν γη κοντά στις τουρκικές στρατιωτικές βάσεις. Τέτοια οικόπεδα έχουν αγοράσει έξω από τις Δυνάμεις Ασφαλείας της Κερύνειας το 2009 και ξαφνικά εμφανίστηκαν περίπου 350 μέτρα από τη στρατιωτική βάση. Επιπλέον οι ισραηλινοί αγοράζουν οικόπεδα γύρω από το λιμάνι.

Έτσι, παρουσιάζονται 95 περίπου επιχειρηματίες στη Βόρεια Κύπρο, οι οποίοι φαίνονται ότι έχουν συστήσει στο νησί 443 επιχειρήσεις. Μάλιστα, όπως παρουσιάζονται στα έγγραφα, έχουν αγοράσει 4,5 τετραγωνικά χιλιόμετρα γης για εκμετάλλευση. Η υπόθεση βγήκε στη φόρα από την πρώην πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου, Barolar Birliği, ο οποίος ανακάλυψε ότι οι επιχειρηματίες οι οποίοι αγοράζουν γη στα Κατεχόμενα είναι ισραηλινοί επιχειρηματίες.

Μάλιστα, αυτοί επιδιώκουν να χτίσουν στις περιοχές πολυτελή οικοδομήματα, αλλά εκείνο το οποίο έπεσε σαν βόμβα ήταν ότι οι Ισραηλινοί αυτοί επιχειρηματίες υποστηρίζονται οικονομικά από την ισραηλινή κυβέρνηση.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου