Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

H εθνική αντίληψη για την οικονομία

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη στη φιλόξενη αίθουσα των «Δεσμών των Ελλήνων» η παρουσίαση του βιβλίου «Χρυσός εναντίον εργασίας». Με αφορμή την παρουσίαση αναπτύχθηκε μια σοβαρή συζήτηση για την οικονομία.
Ομιλητές ήταν ο Δημήτρης Ζαφειρόπουλος, εκδότης και μέλος του Π.Γ του Εθνικού Μετώπου, ο Εμ Κώνστας Γ. Γ. του Εθνικού Μετώπου και ο Βουλευτής Ηλίας Πολατίδης. Τη συζήτηση διεύθυνε ο πρόεδρος του φορέα Γιάννης Κουριανίδης που αναφέρθηκε στα αδιέξοδα της σημερινής καταστάσεως και στην δυνατότητα που προσφέρεται από την πατριωτική σκέψη για ανάκαμψη.


Κατά την τοποθέτησή του ο κ. Κώνστας, αφού αρχικά απέδωσε δημόσιο έπαινο στους «Δεσμούς των Ελλήνων» για το τεράστιο έργο τους ενημέρωσης και συγκρότησης, περιέγραψε τη φύση και τη σημασία του οικονομικού προβλήματος στη διεθνή πραγματικότητα αλλά και το ιδιότυπο οικονομικό και πολιτικό πρόβλημα της Ελλάδας, όπως διαμορφώθηκε στα χρόνια του μεταπολιτευτικού καθεστώτος.


Επεσήμανε την θεμελιώδη ανατροπή, που προξενεί το κεφάλαιο στους συντελεστές παραγωγής, την προέλευση και την θηριώδη εξέλιξη του τοκογλυφικού ζητήματος καθώς και την πορεία της παγκοσμιοποίησης και της κρίσης του δυτικού ηγεμονισμού. Ανέδειξε τον προδοτικό ρόλο του πολιτικού κόσμου και τη συνεργεία των τεχνοκρατών καθώς και άλλων παραγόντων στην ολέθρια πορεία της ελληνικής οικονομίας τα τελευταία 38 χρόνια.


Σημείωσε, με την σύμφωνη γνώμη του ακροατηρίου, ότι η εθνική απάντηση για την οικονομία είναι η μόνη που μπορεί να διασφαλίσει την ευημερία , την πρόοδο και την ανεξαρτησία της χώρας.


Όπως φάνηκε από το σύνολο των εισηγήσεων και των απόψεων, η ανάγκη για την ανασυγκρότηση του πατριωτικού κινήματος είναι επιτακτική.
Το Εθνικό Μέτωπο καθοδηγεί με συνέπεια και κυρίως με πληρότητα θέσεων τους στόχους αυτούς.


Ο Δημήτρης Ζαφειρόπουλος τόνισε την εξέλιξη στα δημοσιονομικά και τραπεζικά καθώς και το ρόλο των μεγάλων χρηματοοικονομικών ομίλων που έχουν παίξει τόσο στην Ελλάδα όσο και παγκοσμίως τεράστιο αρνητικό ρόλο. Επεσήμανε την ανάγκη για την ανατροπή του πολιτικού συστήματος και την διατήρηση του εθνικού κράτους.


Πηγή: http://www.ethnikometopo.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου