Τρίτη 24 Απριλίου 2012

Η Ολλανδία. Η πραγματική φύση και έκταση του προβλήματος.


Γράφει ο Εμ. Ν. Κώνστας

Η περίπτωση της Ολλανδίας όπου προσφεύγουν σε εκλογές, προκειμένου να δοθεί λύση στο ζήτημα που προέκυψε από την ανάγκη δημοσιονομικών περικοπών, φωτίζει γρήγορα, την αθέατη πλευρά της κρίσης.


Η σοβαρή διεθνής ανάλυση είναι υποχρέωση κάθε πολιτικού φορέα, ο οποίος έχει την φιλοδοξία να υπηρετήσει την πατρίδα. Έτσι, το Εθνικό Μέτωπο από την ανασυγκρότησή του φρόντισε να προχωρεί πάντα σε αναλύσεις, που στην αρχή φάνταζαν λίγο περίεργες αν όχι λίγο επιτηδευμένες.

Η βαθύτατη και πολύπλευρη κρίση συγκρούσεων του διεθνούς καπιταλισμού, των αντικρουόμενων συμφερόντων και της αμφισβήτησης της δυτικής ηγεμονίας, πολύ γρήγορα αποκτά πλέον χαρακτηριστικά με εθνική σημασία και ασφαλώς πανευρωπαϊκή εμβέλεια.

Η ελληνική ιδιαιτερότητα είναι δεδομένη. Δεν είναι όμως αποκομμένη από τη διεθνή πραγματικότητα. Η κατάρρευση χωρών όπως η Ολλανδία, ιδιαίτερα ανεπτυγμένων, με σχετικό νοικοκύρεμα και πολύ ενισχυμένες εξαγωγές, φανερώνει την διάσταση του προβλήματος.

Αυτά τα δεδομένα επιβάλλουν την άμεση εθνική ανάταξη της οικονομίας, την συνειδητοποίηση ότι οι εξελίξεις μπορεί, αν είναι ραγδαίες, στην δική μας μάλιστα περίπτωση λόγω των γεωπολιτικών και εσωτερικών ειδικών συνθηκών, να λάβουν ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Μην κρατάτε την αναπνοή σας με τις δημοσκοπήσεις, που δείχνουν μια πολυκομματική Βουλή, η οποία κατά πάσα πιθανότητα θα είναι θνησιγενής.

Πάρτε βαθιά ανάσα για ότι πρόκειται να έρθει. 
Η Ελλάδα χρειάζεται του εθνικιστές, την δυναμική, συνειδητή πρωτοπορία της.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου