Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Η ΔΙΧΟΤΟΜΗΣΗ της ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ και οι ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Γράφει ο Εμ. Κώνστας

Η ελληνική κοινωνία, όπως έχει διαμορφωθεί στα μεταπολιτευτικά χρόνια, εμφανίζει όλα τα χαρακτηριστικά μιας παρακμιακής κοινωνίας. 
Με όλο το βομβαρδισμό του υπερκαταναλωτισμού, του δανεισμού, του εύκολου πλουτισμού, της διαρκούς διαφθοράς και της απαξίωσης όσων διατηρούσαν ένα ιδεολογικό περιεχόμενο στη ζωή των ανθρώπων, όπως ο αθλητισμός, η τέχνη, η παράδοση, δημιουργήθηκε ένα κλίμα εξατομισμού και εξαχρείωσης. 

Σε αυτό το σώμα, μιας κοινωνίας που αναζητά διεξόδους στο ερειπωμένο τοπίο του 2012, έρχεται η ξένη κυριαρχία για να δρομολογήσει εξελίξεις που  αυτόματα, θα δώσουν διχαστικές διαστάσεις.



Τα κατοχικά κόμματα, απολύτως ταυτισμένα με τη διεθνή του χρήματος - που δεν αρκείται πλέον στην μεταπολεμική της κυριαρχία αλλά λόγω των διεθνών συγκρούσεων οφείλει να περιχαρακώσει τις κατακτήσεις της - ετοιμάζονται να ασκήσουν εξουσία, με τα απομεινάρια των εκλογέων. Χωρίς τις προηγούμενες δυνατότητες διατήρησης του πελατειακού συστήματος, κρατώντας με τα λίγα μέσα όσους μπορεί, χρησιμοποιώντας παράλληλα το φόβο, τους μύθους του ψευδοευρωπαϊσμού, τα ελεγχόμενα μέσα μαζικής ενημέρωσης, επιχειρεί την συντήρηση του αντεθνικού καθεστώτος.

Θύμα του ίδιου του κλίματος οικονομισμού που συστηματικά καλλιέργησε, χωρίς δανεικά δεν έχει τύχη.
Τότε, πιθανόν θα επιστρατευτούν άλλοι μηχανισμοί κατασταλτικοί από τους κρατικούς και παρακρατικούς μηχανισμούς.
Οι λαθρομετανάστες είναι ένας στρατός έτοιμος να χρησιμοποιηθεί σε αυτούς τους σχεδιασμούς.

Αυτή η θνησιγενής Βουλή θα πρέπει να εκφράσει στα έσχατα όριά της, τη μεταπολιτευτική δημοκρατία, το φαύλο δημιούργημα των άθλιων πολιτικών της υποταγής. 
Ο Καραμανλής  που ξεκίνησε αυτό το καθεστώς, διώκοντας εθνικιστές, διαλύοντας τις ένοπλες δυνάμεις, συκοφαντώντας κάθε αξία που μέχρι τότε κράταγε την πατρίδα όρθια, παραδίδοντας την Κύπρο μας στους Τούρκους, θεμελίωσε αυτό τέρας, που όμοιό του, δεν έχει συναντήσει η νεοελληνική ιστορία. 
Τα δύο εγκληματικά πολιτικά σχήματα, Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ μαζί με άλλους κομπάρσους που έβγαιναν απο τους κόλπους τους και τη συμπόρευση της πάντοτε αντεθνικής αριστεράς που ανέλαβε να δίνει την ιδεολογική γραμμή, έχουν φτάσει στα σημεία της αποκάλυψης του ρόλου τους.

Δεν έχει αυτό το καθεστώς καμία δυνατότητα αυτοκάθαρσης και θα καταλήξει στο τέλος του, σίγουρα χωρίς θεσμικώς προβλεπόμενες εξελίξεις. 
Ο διχασμός της ελληνικής κοινωνίας, είναι βαθύτατος. 
Οι οπαδοί των κατοχικών δυνάμεων έχουν μια σαφή γραμμή και προσανατολισμό. Όσοι όμως, εντάσσονται στο άλλο στρατόπεδο δεν έχουν ακόμα διαμορφώσει ούτε μηχανισμούς, ούτε ένα συγκροτημένο σχέδιο και προσανατολισμό. Το μόνο μέχρι στιγμής βέβαιο είναι ότι έχει συντελεστεί ο διχασμός.

Οφείλουμε λοιπόν, μακριά από τη λογική μιας μικροαντίληψης κοινοβουλευτικού χαρακτήρα - που άλλωστε δεν απηχεί
τις ιδέες μας - να δούμε πότε, πως και με ποιά μέσα θα αναπτύξουμε την άμυνά μας και όταν πρέπει την επίθεσή μας.

Όλος ο λαός δεν ήταν ίδιος, δεν είναι ίδιος, ακόμα και η απόρριψη του συστήματος δεν γίνεται για τους ίδιους λόγους.
Ο ρόλος όμως των εθνικιστών πρέπει να είναι καθοδηγητικός στο κρίσιμο αυτό σταυροδρόμι της ιστορίας.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου