Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

ΟΤΙ ΣΠΕΡΝΕΙΣ ΘΕΡΙΖΕΙΣ…




Ξεκινάει η μείωση στις συντάξεις Ιουνίου 
για 1 εκατομμύριο συνταξιούχους!


του Γιώργου Βεργιάννη
Οι συνταξιούχοι που στήριζαν σθεναρά τον δικομματισμό τόσα χρόνια και στις 
6 Μαΐου έκαναν το ίδιο, θα γευτούν για τρίτη φορά το πικρό ποτήρι των επιλογών τους.
Από τις 22 τρέχοντος, η σύνταξή τους θα μειωθεί και πάλι.

Αναλυτικά:


Από τις συντάξεις Ιουνίου (οι οποίες θα καταβληθούν 22 Μαΐου) ξεκινούν οι νέες μειώσεις κατά 12% στις κύριες για το ποσό πάνω από τα 1.300 ευρώ και κατά 10% – 20%, ανάλογα με το ύψος της σύνταξης, στις επικουρικές.
Η εγκύκλιος που εξέδωσε χθες το ΕΤΕΑΜ, αναφέρει ότι η πρώτη μείωση θα είναι διπλή αφού θα αφορά και τη σύνταξη του Ιουνίου και την πρώτη δόση από τις συνολικά 8 αναδρομικές μειώσεις (Ιανουάριο μέχρι και Μάιο).
Η τελευταία παρακράτηση των αναδρομικών μειώσεων φτάνει μέχρι τη σύνταξη Ιανουαρίου του 2013!

Ας δούμε τι λέει η  εγκύκλιος:

"Σε περίπτωση καταβολής στο ίδιο πρόσωπο περισσοτέρων από μίας συντάξεων, οι μειώσεις θα επιβάλλονται σε κάθε σύνταξη χωριστά.
Σε περισσότερους του ενός δικαιούχους σύνταξης λόγω θανάτου θα λαμβάνεται υπόψη το συνολικό ποσό και η μείωση θα επιμερίζεται κατά τα ποσοστά των δικαιοδόχων.

Για τους προσυνταξιοδοτικού καθεστώτος του ΕΤΕΑΜ η μείωση θα γίνεται στο ποσό της καταβλητέας στις 31/12/2012 «επικουρικής σύνταξης», δηλαδή ποσό του 50% της συνολικής (κύριας και επικουρικής) σύνταξης που εναπομένει μετά την τυχόν παρακράτηση της Ειδικής Εισφοράς Συνταξιούχων Επικουρικής Ασφάλισης.

Στις συντάξεις έως 250 ευρώ η μείωση είναι 10% στο συνολικό ποσό, με πρόβλεψη, ωστόσο, να μην πέφτει η σύνταξη μετά τη μείωση κάτω από τα 200 ευρώ. Στις συντάξεις από 250,01 ευρώ έως 300 ευρώ η μείωση είναι 15% (μέ όριο να μην υπάρχει μείωση κάτω από τα 225 ευρώ και στις συντάξεις από 300,01 ευρώ και πάνω, 20% (μετά τη μείωση η σύνταξη δεν θα υπολείπεται, όμως, των 255 ευρώ). Από τις μειώσεις εξαιρούνται οι ομάδες αναπήρων."

Φυσικά, όλο αυτό το σκηνικό, έχει ψηφιστεί από το «Ελληνικό;»κοινοβούλιο, οι δε αρχηγοί του δικομματισμού, έχουν δεσμευτεί και 
με επιστολές τήρησης - Δηλώσεις Υποταγής …!

Σπέρνουν τον τρόμο και το νέο εθνικό διχασμό από τη μια κι από την άλλη, με μια πρέζα Ζάχαρης μιλούν για επαναδιαπραγμάτευση…
Και συνεχίζουν το άθλιο παιχνίδι τους στήνοντας δίπολα προσπαθώντας να προχωρήσουν σε μια ασφαλή αναπαραγωγή του συστήματος της εμετικής μεταπολίτευσης.

Κάθε  περαιτέρω συζήτηση  γι αυτούς και για όσους μαζί τους ζυμώνονται, βλάπτει σοβαρά την υγεία…   


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου