Σάββατο 26 Μαΐου 2012

ΣΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ




Του Εμ Ν. Κώνστα
Γ.Γ. του Εθνικού Μετώπου

Γεγονότα όπως αυτά της Πάτρας σε ίδια ή μεγαλύτερη κλίμακα, θα έχουμε δυστυχώς συχνά. Η ανεξέλεγκτη εγκληματικότητα που φτάνει σε όρια εντελώς εχθρικά για το λαό μας, ο οποίος έχει μετατραπεί σε θύμα επί μακρόν, δεν μπορούν, παρά να είναι πολύ συχνά. 
Πρόκειται για αντίδραση, οργή, αυτοάμυνα, αναγκαστική αντιμετώπιση. Η πολιτεία αρνείται να προστατεύσει την ήδη σκληρά δοκιμαζόμενη ελληνική κοινωνία. Οι μηχανισμοί είναι οι ανεπαρκείς ή σκόπιμα αδιάφοροι. Προξενούν παρά αποτρέπουν τη σύγκρουση. Πολλοί επίσης μηχανισμοί παρακρατικοί συντρέχουν την κοινωνική σύγκρουση.

Εδώ ακριβώς στη κρίσιμη διαπίστωση ότι αυτό το μεγαλο εθνικό και κοινωνικό πρόβλημα δεν εξαντλείται στις δυνατότητες πολιτικής εκμετάλλευσης ή έστω στη διαφωτιστική μας προσπάθεια, εδώ είναι που πρέπει να καταλάβουμε ότι χρειάζεται σταθερή προσέγγιση και διαχείριση, όπως όταν διεξάγεις μια πολύ σοβαρή επιχείρηση για την πατρίδα σου.


Η κοινωνία με γενικότερη αλλά και με την τοπική της έννοια πρέπει να πληροφορηθεί όσο το δυνατόν διεξοδικότερα τι συμβαίνει. Οι ενέργειές μας πρέπει να είναι συντεταγμένες και όχι αποσπασματικές. Ο νόμος όπου μπορεί να φανεί χρήσιμος πρέπει να αξιοποιείται. Οι αντιδράσεις δεν πρέπει να γίνονται σημείο προστριβών. Ο χαρακτήρας αυτού του αγώνα, είναι πάνω από όλα για τη σωτηρία της Ελλάδας, όχι για ασήμαντες αντιπαραθέσεις με συμπλεγματικές ομάδες της άκρας αριστεράς και του παρακράτους. Η δική μας στάση, μπορεί να αναδείξει τη πραγματική διάσταση του προβλήματος.

Αν σήμερα δεν συνειδητοποιήσουμε τι έρχεται ίσως αύριο να είναι αργά. 
Οι επόμενοι μήνες θα έχουν καθοριστική σημασία για τον τόπο. Η κοινωνική εξέγερση σε συνδυασμό με την ύπαρξη των λαθρομεταναστών και ασφαλώς οι μηχανισμοί που ενδιαφέρονται για το ξεπούλημα η και τον ακρωτηριασμό της Ελλάδας, δημιουργούν τις προϋποθέσεις για ένα μεγάλο ξεκαθάρισμα
Μόνον με συγκρότηση, πειθαρχία, σχέδιο και σοβαρό πολιτικό λόγο μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις δύσκολες περιστάσεις που έρχονται.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου