Δευτέρα 4 Ιουνίου 2012

ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ


Το ένα μετά το άλλο, τα νοσοκομεία καταρρέουν. Οι ελλείψεις σε αναλώσιμα, φάρμακα και υλικά κάθε μορφής κάνουν την λειτουργία τους προβληματική. Η χορήγηση φαρμάκων, σε περιπτώσεις όπως των καρκινοπαθών και άλλων σοβαρών ασθενειών έχει σταματήσει. Η πλήρης αδυναμία της υπηρεσιακής κυβέρνησης σκιάς, να ανταποκριθεί στις περιστάσεις είναι πασίδηλη.

Τα σοβαρά κρούσματα μιας ανθρωπιστικής κρίσης του λαού μας, είναι σε εξέλιξη ως αποτέλεσμα μιας ασύλληπτης κακοδιαχείρισης, διαφθοράς και πολλών εσφαλμένων επιλογών.

Αυτή την ώρα που η ανθρώπινη ζωή κινδυνεύει και καθημερινά ταλαιπωρούνται συνάνθρωποι μας, οφείλουμε και πρέπει να ενεργήσουμε με άξονα την περίσταση και τις συνέπειες. 
τα φάρμακα δεν μπορούν να είναι αντικείμενα εμπορίας και τα νοσοκομεία δεν μπορούν να είναι οικονομικές μονάδες δεύτερης προτεραιότητας.

η πρωτοβουλία πρέπει να είναι άμεση. Όπως άμεση πρέπει να είναι και η βούληση να λυθεί οριστικά το ζήτημα της τροφοδοσίας σε φάρμακα, αναλώσιμα, ιατρικό υλικό, μηχανήματα. 
Το μέγεθος των δαπανών υγείας, έστω αυτό που μόνο έχει καταβληθεί (και όχι προβλεφθεί) θα έφτανε να συντηρήσει δεκαπλάσιες ανάγκες υγείας...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου