Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

Πολιτικοί και πολιτική των περιστάσεων

Αν αξιολογήσουμε ως σημαντικά στοιχεία στην πολιτική τον προγραμματικό λόγο που δείχνει τι επιδιώκεις και πως θα το επιτύχεις καθώς και τη συνέπεια λόγων και έργων, τουλάχιστον στο σημερινό πολιτικό φάσμα που διεκδικεί για μια ακόμα φορά την διακυβέρνηση της χώρας, θα απογοητευτούμε βαθύτατα.

Το σύστημα που αναπτύχθηκε μεταπολιτευτικά, μέσα από τη διατήρηση όλων των δομικών στοιχείων του συστήματος που προϋπήρχαν του στρατιωτικού καθεστώτος και εμπλουτίζοντας τα με νέα, στην ίδια κατεύθυνση και ακόμα χειρότερα, δημιουργώντας την πρωτοφανή και πολυσχιδή κρίση. Παρά τις εικόνες καταστροφής- φτώχια, αυτοκτονίες, έλλειψη φαρμάκων, τραγική ανεργία και τόσα άλλα- οι κύριοι διαχειριστές δεν έχουν αλλάξει μυαλά. Τα χαρακτηριστικά του συστήματος που με τόση απρονοησία οικοδόμησαν, εξακολουθούν να τα διατηρούν. Σπουδή για ξένες επενδύσεις που δεν έρχονται ποτέ και όταν είναι να έρθουν είναι προσβλητικές για το τόπο, γραφειοκρατία ίδια και απαράλλακτη, τραπεζίτες που λήστεψαν το σύμπαν και όμως πρέπει να ελέγχουν ακόμα την πιστωτική λειτουργία, πλήρης περιφρόνηση στο τεράστιο παραγωγικό έλλειμμα, υποταγή σε μια κατάσταση που τραυματίζει τον κάθε Έλληνα, αδιαφορία για το Αιγαίο, τη Θράκη την Α.Ο.Ζ.

Απέναντί τους μια αριστερά που η κυριαρχία της μεταπολιτευτικά, έχει συντελέσει σε όλη την πορεία καταστροφής και σήμερα με εξάρσεις αποζητά την πλήρη διάλυση. Υπεράσπιση των παρανόμων μεταναστών, αμφισβήτηση κυριαρχικών δικαιωμάτων, χάος στα οικονομικά, καταστροφή του παραγωγικού ιστού.

Αυτό το σκηνικό δείχνει ότι σύντομα αλλά όχι τώρα, η μεταβολή που θα συντελεστεί θα είναι ένα κρίσιμο σημείο για την ελληνική ιστορία. Θα κληθούμε να επιλέξουμε την Ελλάδα ως ανεξάρτητο εθνικό κράτος είτε την πλήρη υπαγωγή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου