Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

Εθνικό Μέτωπο Εργασίας


Με αγωνιστική διάθεση και ρεαλιστικές προτάσεις συγκροτήθηκε το 
Εθνικό Μέτωπο Εργασίας. Γραμματέας τοποθετήθηκε το μέλος του Πολιτικού Γραφείου, Φώτης Γιαβρούτας, έμπειρος συνδικαλιστής, με σταθερή αγωνιστική διαδρομή στο εθνικιστικό κίνημα.

Ο Φ. Γιαβρούτας σε μήνυμα που απηύθυνε στους εργαζομένους και τους ανέργους του κινήματος, τονίζει την ανάγκη να δώσουμε δυναμικό παρόν στους χώρους εργασίας, να διασφαλίσουμε τα κεκτημένα και να οικοδομήσουμε το όραμα που περιλαμβάνει δουλειά σε κάθε Έλληνα. Σήμερα που η καπιταλιστική αυθαιρεσία συνεργάζεται με τον αριστερό μηδενισμό, η παρουσία μας είναι επιτακτική. Σήμερα που διαπιστωμένα εργάζονται περισσότεροι από δύο εκατομμύρια ξένοι, παράνομοι, "νόμιμοι" και ευκαιριακοί, ο Έλληνας εργαζόμενος και άνεργος αντιλαμβάνεται την αξία να προστατευθεί το ιερό δικαίωμα της εργασίας.

Με την δύναμη της διαφώτισης, της καταγγελίας, της συνεργασίας θα προχωρήσουμε εναντίον της σχεδιαζόμενης νέας υποβάθμισης της εργασίας. Είμαστε αυτοί που κτίζουν το πλούτο της πατρίδας και δεν ανεχθούμε καμία νέα πρόκληση.

Από την γραμματεία του Εθνικού Μετώπου Εργασίας εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο τύπου:


"Το Εθνικό Μέτωπο Εργασίας αποτελεί μια νέα κίνηση εργαζομένων που δημιουργήθηκε τον Μάιο του 2012 με όραμα την εξυγίανση και ανάπτυξη του πολύπαθου και απαξιωμένου συνδικαλιστικού κινήματος .
Η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί ,ήρθε ο καιρός όσοι δεν συμβιβαζόμαστε με τις παθογένειες του παρελθόντος και σήμερα βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ένα πιο δύσκολο μέλλον , να αναμετρηθούμε με τα πραγματικά προβλήματα και όχι με αρρωστημένα φαινόμενα προσωπολατρίας και καρεκλοκενταυρικά συμφέροντα .
Εμείς ως ζωντανή και υγιή συνδικαλιστική δύναμη του χώρου αρνούμαστε να συμβιβαστούμε και να τα παρατήσουμε , πιστεύοντας ότι πρέπει επιτέλους να αντιδράσουμε σε όλο αυτό το αρρωστημένο σύστημα συνδικαλισμού που εξυπηρετεί όχι τα συμφέροντα των εργαζομένων αλλά των εργοδοτών και του κεφαλαίου .
Σήμερα ο εργαζόμενος δέχεται πιέσεις να ζήσει σε έναν εργασιακό μεσαίωνα όπου οι εντολοδόχοι των καπιταλιστών προσπαθεί να καταργήσει δικαιώματα που έχουν κατακτηθεί με αγώνες θα σταθούμε δίπλα στο πλευρό των εργαζομένων ώστε να καταργηθεί το κάθε αντιλαϊκό μέτρο που έχει επιβληθεί η θα επιβληθεί από το σάπιο καπιταλιστικό κράτος
θα σταθούμε δίπλα στον Έλληνα αγρότη όπου αγοράζοντας τα προηγούμενα χρόνια έπαιρναν τα καλλιεργητικά τους εφόδια (σπόρους, λιπάσματα, φυτοφάρμακα, ενέργεια, ζωοτροφές, μηχανήματα κλπ.) πανάκριβα τα αγροτικά εφόδια (σπόροι, λιπάσματα, φυτοφάρμακα, ενέργεια κ.ά.) κατάργησαν κάθε δυνατότητα πίστωσης δεδομένου ότι θεωρούν ότι η χώρα έχει χρεοκοπήσει και οι αγρότες δεν θα έχουν τη δυνατότητα να αποπληρώσουν τα χρέη τους γιατί δε θα έχουν εισόδημα. Αφού είναι γνωστό ότι υπάρχει γενικευμένη στάση πληρωμών από τους εμποροβιομήχανους που παίρνουν την αγροτική παραγωγή. Ουσιαστικά οι αγρότες δεν πληρώνονται από τους έμπορους για την παραγωγή τους εδώ και πάρα πολλούς μήνες.
Καλούμε τους Έλληνες Εργάτες και Αγρότες να πολεμήσουν γατί αυτοί είναι η ραχοκοκαλιά του έθνους και της πατρίδας"


Η σελίδα στο Ίντερνετ του Εθνικού Μετώπου Εργασίας:
http://emergasias.blogspot.com/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου