Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ





Με τη συμμετοχή εθνικιστών, στελεχών του Εθνικού Μετώπου και διακεκριμένων συναγωνιστών από όλες τις γενιές του κινήματος, πραγματοποιήθηκε η συζήτηση Εθνικισμός: η επόμενη μέρα.
Η αίθουσα της Κεντρικής Διοικήσεως ήταν ασφυκτικά γεμάτη και αποδείχτηκε μικρή για μια τέτοια συζήτηση.

Τη συζήτηση διεύθυνε ο Γ. Βεργιάννης μέλος του Πολιτικού γραφείου, που μετέδωσε τους αγωνιστικούς χαιρετισμούς των περιφερειακών οργανώσεων: Αλεξανδρούπολης, Κομοτηνής, Ηρακλείου, Μεσολογγίου, Αγρινίου και τόνισε την ανάγκη συμμετοχής και διαλόγου ώστε χωρίς αποκλεισμούς να ενδυναμώσουμε τη προσπάθεια για την πατρίδα.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο γενικός Γραμματέας της νεολαίας του Εθνικού Μετώπου Γιώργος Κατσουράκης, που δήλωσε την ετοιμότητα όλων των νεολαίων για δράση και επισήμανε την δύσκολη περίσταση που δεν επιτρέπει άλλες καθυστερήσεις καθώς και ότι όλοι είναι απαραίτητοι στον αγώνα.
Με στόχο κάθε σχολείο και κάθε τμήμα ΤΕΙκαι ΑΕΙ να είναι και πυρήνες του κινήματος, σύντομα η νεολαία του Εθνικού Μετώπου θα βρίσκεται στην πρωτοπορία των αγώνων.

Στην τοποθέτησή του ο Γενικός Γραμματέας Εμ Κώνστας, αφού ευχαρίστησε δημόσια τους διακεκριμένους παριστάμενους, όπως ο Πολύδωρος Δάκογλου, αρχηγός της Ε.Ν.Ε.Π και του Ε.Ν.Ε.Κ , σπουδαίους αθλητές Ολυμπιονίκες και παγκόσμιου πρωταθλητές, αναφέρθηκε στην πορεία του κινήματος και τις πρωτοβουλίες που έχει αναπτύξει. Αναφερόμενος στις τρέχουσες εξελίξεις, εκτίμησε την συνέχιση του πολιτικού αδιεξόδου. Η πολλαπλή δράση της Τουρκίας αποσκοπεί στην ματαίωση της ανακήρυξης της Α.Ο.Ζ, που αποτελεί εξαιρετικής σημασίας ζήτημα για την επιβίωσή μας. Η ανακήρυξη, θέσπιση και χωροθέτηση όπως εξήγησε θα αρκούσε για να ανατρέψει την εικόνα της χώρας να βελτιώσει την αξιοπιστία της, να βάλει τη χώρα στους γεωπολιτικούς συσχετισμούς καθώς από την ενέργεια εξαρτώνται οι πλανητικές εξελίξεις και δώσει άμεσα οφέλη. Η ταχύτατη παρουσία των Τούρκων πριν ακόμα ορκίσει τους υπουργούς του ο Σαμαράς, η εσπευσμένη συνάντηση Αβραμόπουλου – Νταβούντογλου και η προκλητική επίσκεψη του αρχηγού των γκρίζων λύκων στη Θράκη, δείχνουν τον ασφυκτικό κλοιό. Αναφέρθηκε επίσης στο δραματικό αδιέξοδο που παρουσιάζει η οικονομία και σημείωσε ότι συνεχίζεται η ίδια πολιτική από τα ίδια πρόσωπα , από τους αποτυχημένους τεχνοκράτες που έχουν οδηγήσει το τόπο στην καταστροφή.
Οι αυτοκτονίες δεν σταματούν, η μετανάστευση της ελληνικής νεολαίας παίρνει διαστάσεις και οι επιχειρήσεις βρίσκονται σε δυσχερή θέση. Οι πολιτικοί και οι τεχνοκράτες που έφεραν το χάος επιλέγοντας τις ποσοστώσεις στη γεωργία, έναν δανεισμό για κατανάλωση και συντήρηση του πελατειακού συστήματος, την πλήρη αποδόμηση της ελληνικής παραγωγής πως είναι δυνατόν να δώσουν σήμερα λύση; Ένα τρίτο στοιχείο που φανερώνει την στασιμότητα του νέου κυβερνητικού σχήματος, που συγκροτήθηκε από τα υπόλοιπα του χρεοκοπημένου πολιτικού συστήματος, είναι η προγραμματική συμφωνία για τη λαθρομετανάστευση. Μετά τις πομπώδεις εξαγγελίες του κ. Σαμαρά περί ανακατάληψης των πόλεων, όλοι καταλαβαίνουν την υποχώρηση που συντελείται από την παρέμβαση της αριστερής ιδεοληψίας. Κάτω από αυτά τα δεδομένα διαμορφώνεται ένα ανησυχητικό σκηνικό για τους επόμενους μήνες που απαιτεί την εγρήγορση των εθνικιστών.

Ακόμα ο κ. Κώνστας δήλωσε την διαρκή δράση και παρουσία του Εθνικού Μετώπου καθώς και την έγκαιρη πολιτική του ανάλυση όταν χρόνια πριν, είχε προβλέψει με εντυπωσιακή ακρίβεια που θα οδηγήσει ο δανεισμός και η εγκατάλειψη της εθνικής οικονομίας. Επίσης, αναφέρθηκε στο πραγματικό κενό εκπροσώπησης που εμείς το γνωρίζουμε από την καθημερινή μας πράξη και ειδικοί ερευνητές το προβάλλουν ως στοιχείο που αφορά σε όλα τα κόμματα του κοινοβουλίου, αφού αυτοί που τα ψήφισαν το έκαναν θεωρώντας ότι δεν υπάρχει κάτι που να μας εκφράζει καλύτερα.

Ο Π. Δάκογλου επισήμανε την ανάγκη της δράσης από την επόμενη μέρα. Τόνισε ότι ο εθνικισμός πρέπει να έχει αποχρώσεις και ότι δεν μπορούμε να περιμένουμε λύσεις χωρίς να ενεργούμε. Αναφέρθηκε στην αξιόλογη αρθρογραφία του «Ελεύθερου Κόσμου» και του περιοδικού «Πάτρια» καθώς και κάθε εκδοτικής προσπάθειας που συντελεί στην διακίνηση και την εξέλιξη των ιδεών.
Πρότεινε επίσης, μέσα από τη μελέτη της ιστορίας να λαμβάνουμε τα κατάλληλα μηνύματα για το παρόν.

Ο Γιάννης Κουριανίδης χαιρέτισε την πρωτοβουλία και επισήμανε την ανάγκη σοβαρής πολιτικής έκφρασης απέναντι στις ραγδαίες εξελίξεις. Σημείωσε την αισθητή διαφορά μεταξύ του Ελλαδικού κράτους και του Ελληνισμού και συνέστησε να έχουμε την πραγματική εικόνα του έθνους που είναι ευρύτερη κι βαθύτερη από αυτήν που συνήθως αντιλαμβανόμαστε.
Κατέκρινε το σύνολο του πολιτικού κόσμου που μέσω των κομματικών συμμοριών, κυριολεκτικά ρήμαξε το δημόσιο χρήμα και οδήγησε τον ελληνικό λαό σε απόγνωση, αναφέροντας πρόσφατα περιστατικά.

Ο Σπύρος Σταματόπουλος ενημέρωσε διεξοδικά για την υπόθεση της ιθαγενείας σε νομικό επίπεδο, καθώς και για τη στάση της ηγεσίας των ενόπλων δυνάμεων απέναντι στο ζήτημα εισόδου ξένων στις στρατιωτικές σχολές.
Οι ενέργειες θα συνεχιστούν τόσο στο νομικό επίπεδο όσο και στο επίπεδο της ενημέρωσης και το Εθνικό Μέτωπο θα πρωτοστατήσει στην πρωτοβουλία.
Ακόμα ο Σπύρος Σταματόπουλος μετέφερε την ανησυχία της ελληνικής κοινωνίας για ένα ακηδεμόνευτο και στελεχωμένο με ικανούς ανθρώπους εθνικιστικό κίνημα.

Στη συνέχεια μίλησαν εθνικιστές από διάφορες περιοχές που είχαν αγωνιστεί σε διάφορα πολιτικά σχήματα, που συνέκλιναν στο συμπέρασμα ότι η ελληνική κοινωνία είναι ώριμη να αποδεχτεί το μήνυμα ανατροπής του κατεστημένου, αλλά και την διαμόρφωση του κινήματος σε βάσεις στέρεες, που θα προτείνουν μια εξουσιαστική προοπτική και δεν θα περιορίζεται στη διαμαρτυρία.

Έγινε εκτενής αναφορά στο γεγονός ότι γνωρίζει πλέον σε μεγάλο βαθμό ο σημερινός Έλληνας τι συμβαίνει με την Ευρώπη,
τι συμβαίνει με τις πολυεθνικές και με τις τράπεζες.

Οι θέσεις που διατύπωσαν καταγράφηκαν από τη γραμματεία και θα συμβάλουν στην τελική εικόνα που θα αποτυπωθεί.

Το Εθνικό Μέτωπο του οποίου η οργανωτική ανάπτυξη προχωρά με εξαιρετική ταχύτητα, δήλωσε ότι θα συνεχίσει την πρωτοβουλία διαλόγου γιατί πιστεύει ότι οι εθνικιστές δεν είναι ψηφοφόροι αλλά πρωταγωνιστές.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου