Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ



Γράφει ο Γ. Βεργιάννης
Μέλος του Π.Γ. του Εθνικού Μετώπου

2.789 επιχειρήσεις έκλεισαν, έναντι 1.816 που δοκιμάζουν την τύχη τους...
Δηλαδή ο εμπορικός κόσμος της Θεσσαλονίκης, μειώνεται για την ώρα, κατά 973 επιχειρήσεις.
Η πολυετής ύφεση οδηγεί σε πλήρες αδιέξοδο τις προσπάθειες των επαγγελματιών, με τραγικές συνέπειες που εξαπλώνονται σε κάθε οικογένεια.
Αυτά αποτελούν επίσημα στοιχεία που το Ε.Ε.Θ. δημοσιοποίησε, μαζί με 11 βασικά προβλήματα που εντοπίζει στην πόλη, τονίζοντας ότι ο αγώνας των επαγγελματιών είναι καθημερινός και εξαιρετικά δύσκολος.

Σύμφωνα με το Ε.Ε.Θ. τα βασικά προβλήματα που ζητούν άμεση αντιμετώπιση αφορούν:
- στην Ανύπαρκτη Αστυνόμευση κι όπως τονίζεται, δεν αρκεί μια απλή προληπτική περιπολία για να αποτρέψει την καλπάζουσα εγκληματικότητα η οποία αυξάνεται σε όλα τα επίπεδα.

- Στην αλλοίωση της πραγματικής φυσιογνωμίας της πόλης (τεράστια η ευθύνη των δημαρχιακών αρχών και ιδιαίτερα του νυν δημάρχου με τους σαχλούς πειραματισμούς του που κατατάσσει την Θεσσαλονίκη σε τριτοκοσμικά επίπεδα).

- Στην ανυπαρξία σαφούς καθορισμένου πλαισίου για την ανάπτυξη των τραπεζοκαθισμάτων, στην ανυπαρξία σαφούς δημοτικής πολιτικής για τις επαγγελματικές επιγραφές, που η μόνη αντιμετώπιση που θεωρούν σωστή ο δήμος και οι περιφερειακοί δήμοι για να λύσουν το πρόβλημα ευταξίας που επικρατεί στην πόλη, είναι το ξήλωμα… Δηλαδή: πονάει χέρι, κόψει χέρι…

- Στην ραγδαία αύξηση της πληγής του παραεμπορίου (που διαλύει τις οικονομίες σ’ όλα τα αστικά κέντρα της χώρας) που κανείς δημόσιος λειτουργός δεν ασχολείται, προφασιζόμενος τον φιλόξενο δημοκράτη αντιρατσιστή.
Κλείνουν σπίτια, βυθίζουν στη δυστυχία τους Έλληνες εμπόρους και στοιβάζουν χιλιάδες ανέργους στα αζήτητα, αφού ο ανθρωπισμός τους αφορά αποκλειστικά και μόνον τους αλλοδαπούς.
Η δε καθαριότητα της πόλης, είναι άλλη μια αποτρόπαια εικόνα που παραπέμπει στις χώρες προέλευσης των παρανόμων μεταναστών, που πλέον επιδίδονται στην…συμμόρφωση μας…

Όπως τονίζει το Ε.Ε.Θ., η Θεσσαλονίκη είναι πλέον μια αφιλόξενη πόλη για τον τουρισμό.
Η παντελής έλλειψη χώρων επιβίβασης ή αποβίβασης των επισκεπτών στα βασικά τουριστικά σημεία της πόλης, οι δρόμοι και τα ελάχιστα έως ανύπαρκτα και εντελώς ασυντήρητα πεζοδρόμια, τα σημαντικά έργα υποδομής της πόλης, με προεξέχον το πολυθρύλητο Μετρό.
Θυμίζουμε πως η πρώτη τρύπα (εκκίνηση για την πρώτη υπόγεια σήραγγα)  έγινε την 10ετία του ΄80 και φυσικά εγκαταλείφτηκε. Είμαστε ήδη στο 2012, έτος που κατά τις εξαγγελίες του 2007 θα είχε παραδοθεί στο κοινό. Τώρα μετατίθεται για το 2017 και βλέπουμε…
Η τραγική καθυστέρηση της ολοκλήρωσης τους έργου, φέρνει σε απόγνωση όλες τις επιχειρήσεις που βρίσκονται στον άξονα κατασκευής του κι έχει μετατρέψει σε εφιάλτη την καθημερινή ζωή όσων επιχειρούν εκεί, αλλά και την λειτουργία ολόκληρης της πόλης.

Τα προβλήματα της Θεσσαλονίκης όπως κι ολόκληρης της χώρας,  είναι τεράστια κι όχι μόνο δεν τα αντιμετωπίζει κανείς, αλλά έχουν απέναντί τους και το εχθρικό κράτος με τις κατοχικές του κυβερνήσεις που κυρίαρχη λογική του είναι η εκποίηση του δημόσιου πλούτου, η συγκέντρωση του κεφαλαίου στα χέρια των «λίγων και εκλεκτών», ο αγώνας μέχρι θανάτου του λαού για την διάσωση των τραπεζών κι ο ξεριζωμός της Ελληνικής νεολαίας, του ανθού του Έθνους,  που αποδημεί στις γειτονιές του κόσμου.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου