Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

ΑΝΑΓΚΗ ΓΕΝΝΑΙΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ



Γράφει ο Εμ Ν. Κώνστας
Γ. Γ. του Εθνικού Μετώπου

Η Ελληνική υπόθεση στα ευρωπαϊκά πλαίσια έχει την τύχη των αναλογιών της και των συνθηκών της. Με μικρή συμμετοχή στο Α.Ε.Π της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υπερχρεωμένο κράτος και ιδιωτική οικονομία, τραπεζικό σύστημα χρεοκοπημένο και παραγωγικό ιστό κατεστραμμένο αντιμετωπίζεται πλέον με κυνικό τρόπο, από τα διευθυντήρια και τους δανειστές. Από τις πρώτες ενδείξεις η κυβέρνηση που σχηματίστηκε αδυνατεί να υπερασπιστεί το λαό στις ακραίες περιστάσεις που γνωρίζουμε.
Οι εξελίξεις αναμένονται ανησυχητικές.


Ποιος είναι ο ρόλος των εθνικιστών απέναντι σε αυτήν κατάσταση.

Μπορούν να παρακολουθούν τις πιθανές λύσεις και ποιες είναι αυτές;
Η πρώτη προτεινόμενη λύση είναι η συμμόρφωση στις εντολές, αυτό όμως είναι αποδεδειγμένα πλέον καταστροφικό. Η ανεργία έχει ξεπεράσει κάθε όριο, η μετανάστευση κτυπά αλύπητα τη νεολαία, οι μισθοί αδυνατούν να καλύψουν στοιχειώδεις βιοτικές ανάγκες, το ανταγωνιστικό περιβάλλον που φιλοδοξούν να δημιουργήσουν είναι αυτό της Βουλγαρίας, οι αυτοκτονίες προκαλούν κατάθλιψη σε μια κοινωνία χωρίς αντοχές.

Η άλλη όψη είναι μια αντίδραση στις εντολές και μια πραγματική προσπάθεια ανασυγκρότησης, που απαιτεί ρήξεις άλλη αντίληψη σχετικά με την παραγωγή και τη ζήτηση, άλλη λογική για τις αμοιβές και τις επιχειρήσεις. Σαφώς, δεν βρίσκεται μια ριζοσπαστική πρόταση στα συντεταγμένα πλαίσια που έχουν θέσει στην Ευρώπη οι ισχυροί, αλλά θα μπορούσε άραγε να συμβαίνει αυτό. Χθεσινή δημοσκόπηση αναφέρει ότι η δημοτικότητα της Μέρκελ στη Γερμανία είναι υψηλότερη παρά ποτέ. Είναι λοιπόν λογικό να μιλάμε για κοινά συμφέροντα; Είναι αυτή η Ευρώπη σύμφωνη με την κεντρική ιδέα μια κοινής πολιτικής που θα ευνοεί συνολικά όλους τους μετέχοντες, ασφαλώς όχι. Υπάρχουν λοιπόν, δύο λύσεις η σύγκρουση που ενδεχομένως θα επιφέρει αναθεωρήσεις ή η λογική της απομάκρυνσης με εφαρμογή πολιτικής όπου η εθνική προτεραιότητα θα είναι απόλυτη.

Η λογική της συμμόρφωσης θα φέρει την πλήρη υποταγή , το ξεπούλημα, την δημιουργία ελευθέρων ζωνών με αποσχιστικές συνέπειες, την δυστυχία όλο και ευρύτερων στρωμάτων.

Σε αυτή την δύσκολη συγκυρία, οι εθνικιστές οφείλουν να καθορίσουν τη στάση τους και τη δράση τους.
Να έχουν ξεκάθαρη ανάλυση.
Οφείλουν να κομίζουν την αξιοκρατία στο δημόσιο βίο γιατί αυτή είναι η ουσία της ιδεολογίας μας.
Το επιχείρημα και "οι άλλοι δεν είναι καλύτεροι" ταιριάζει σε κατεστημένες δυνάμεις, αυτές που αντιπαλεύουμε. Οφείλουν να είναι επαρκείς γιατί διαφορετικά δε μπορούν ούτε να πείσουν, ούτε να καθοδηγήσουν. Οφείλουν να υπερβούν το μικρόκοσμο, την διαρκή ενδοσκόπηση και τις ασήμαντες διαμάχες για ζητήματα που ελάχιστα ή καθόλου δεν απασχολούν την ελληνική κοινωνία το 2012.
Πρέπει να δώσουν απαντήσεις, η περιγραφή των προβλημάτων δεν αρκεί. Χρειάζονται ολοκληρωμένη αφήγηση για το μέλλον της πατρίδας και όχι νεφελώδη συνθήματα που επί της ουσίας δεν σημαίνουν τίποτα.

Τώρα που η κοινωνία έχει αυτιά ανοικτά στις ιδέες της πατρίδας και της εθνικής κοινωνίας, η πρωτοπορία ανήκει στους μαχητικούς φορείς της ιδεολογίας μας.
Αυτή η ιστορική ευκαιρία δεν πρέπει να χαθεί. 
Όλοι θα έχουν ευθύνες αλλά όσοι έχουν το πρόκριμα της εποχής θα έχουν ακόμα μεγαλύτερες.
Η ιδιαιτερότητα των καιρών πρέπει να γίνει αντιληπτή σύντομα και από όλους.


1 σχόλιο:

  1. ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ ΕΝΩΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΣΑΦΕΣΤΑΤΟΥΣ ΠΑΡΑΛΗΠΤΕΣ, ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ, ΓΙΑ ΕΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ ΙΣΧΥΡΟ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΣ, ΟΠΩΣ ΤΟΥ ΑΞΙΖΕΙ.
    ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή