Κυριακή 22 Ιουλίου 2012

Η ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ, ΕΝΑΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ


του Απ. Φραγκογιάννη
Η πορεία των χρόνων που ακολούθησαν την επιστροφή του πολιτικού κόσμου στην αρχή, προσφέρεται για προβληματισμό. Οι αξίες που επικράτησαν και άλλαξαν την κοινωνία, την οικονομία, τον προσανατολισμό της πατρίδας, την ιδεολογική κατεύθυνση στα γράμματα τις τέχνες και την εκπαίδευση, τώρα πια τις ξέρουμε όλοι.
 
Οι περισσότεροι από μας τις αποδοκιμάζουν, γιατί γνωρίζουν ότι συρθήκαμε από την Τουρκία, ότι εγκαταλείψαμε τον ελληνισμό παντού, ότι αρνηθήκαμε τον ιστορικό μας προορισμό.
Τα σχολεία μας έχουν μεταβληθεί σε κέντρα αντεθνικής προπαγάνδας, ο στρατός αφού συκοφαντήθηκε παραδόθηκε στον παραγοντισμό και τα κυκλώματα πλουτισμού.
Η αγροτική τάξη, που υπερασπίστηκε και κυοφόρησε τις αξίες μεταλλάχθηκε σε χώρο είσπραξης επιδοτήσεων και έπαυσε να ασχολείται με την ιερή και γόνιμη ελληνική γη. Η έννοια της αντιπροσώπευσης συνδέθηκε με την πελατεία , την ματαιοδοξία, την απάτη.
Η Ελληνική οικονομία παραδόθηκε στα καρτέλ, τις πολυεθνικές και τους κάθε λογής αετονύχηδες. Δεν παράγει πλέον και η ανεργία ξεπερνά κάθε προηγούμενο. Η Ελληνική ιστορία στρεβλώνεται και η γλώσσα διαρκώς δοκιμάζεται.

Η επιστροφή των παλαιών πολιτικών και των συνεχιστών τους, όλων όσοι απαρτίζουν το προσωπικό της μεταπολιτεύσεως, ήταν η ατυχέστερη στιγμή της νέας ελληνικής ιστορίας. Τόσα σκάνδαλα, τόση ανυποληψία, τόσος ανθρώπινος πόνος και αγωνία , χωρίς να υπάρχει πολεμική σύρραξη, είναι πραγματικά μοναδικό ρεκόρ. τώρα, έχει πια γίνει σαφές ότι δεν υπάρχουν προσχήματα. Ξέρουμε τι έχει συμβεί. 
Ακόμα, δεν έχουμε απαλλαγεί. Πρέπει να μιλήσουμε πιο πολύ, πιο θαρραλέα, πιο δυνατά . Να μην μείνει κανείς που να μην γνωρίζει. 
Η μεταπολίτευση ξεκίνησε με την καταστροφή της Κύπρου, προκειμένου να επανέλθουν οι πολιτικοί της περιόδου προ της 21ης Απριλίου.
Η μεταπολίτευση κλείνει τον ιστορικό της κύκλο με την χρεοκοπία της χώρας, με την αγωνία του λαού, με τον κίνδυνο πολύ κοντά για την πατρίδα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου