Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

Δυνάμεις του Αττίλα συνέλαβαν Έλληνες ψαράδες!

Και όχι μόνο, αλλά συνεχίζουν να τους έχουν «υπό κράτηση» παράνομα και κατάσχεσαν το καΐκι τους, το «St Raphael». Το κυπριακό ΥΠΕΞ συνεχίζει τα διαβήματα προς την ΟΥΝΦΙΚΥΠ, ώστε να πετύχει την απελευθέρωση των Ελλήνων ψαράδων. Το περιστατικό έλαβε χώρα την Πέμπτη αργά το βράδυ. Όπως επισημαίνει ο κυπριακός Τύπος, ο οποίος μίλησε με τον ιδιοκτήτη του σκάφους Σωκράτη Φανή, ο οποίος βρισκόταν στο σκάφος του μαζί με τον ομοεθνή μας Αντρέα Στυλιανού και δύο Αιγύπτιους υπηκόους για σκοπούς αλιείας, «ανοικτά του ακρωτηρίου του Αποστόλου Ανδρέα, προσεγγίσθηκαν από δύο τουρκικά στρατιωτικά σκάφη, τα οποία του ζητούσαν επιτακτικά να τα ακολουθήσει στην ξηρά... 

Το Υπουργείο Εξωτερικών ενημερώθηκε για το συμβάν από το Τμήμα Αλιείας, το οποίο συνομιλούσε με τον κ. Φανή μέσω του Ράδιο Κύπρος, και προέβη σε άμεση ενημέρωση του Αρχηγείου Αστυνομίας και του ΓΕΕΦ... Αξιωματούχοι και των τριών αυτών κυβερνητικών Υπηρεσιών επικοινώνησαν με τους αξιωματικούς συνδέσμους της Ειρηνευτικής Δύναμης του ΟΗΕ στην Κύπρο, ζητώντας την άμεση μεσολάβησή της ούτως ώστε να τερματισθεί η παρενόχληση των τεσσάρων ψαράδων... Παρά τις ενέργειες αυτές, οι τουρκικές δυνάμεις κατοχής επιβιβάστηκαν στο σκάφος του κ. Στυλιανού, χωρίς την άδεια του, και αφού συνέλαβαν τους δύο Κύπριους υπηκόους και τους δύο Αιγύπτιους υπηκόους, τους οδήγησαν σε κρατητήριο της κατεχόμενης Αμμοχώστου και το πλοιάριο στο κατεχόμενο λιμένα της Αμμοχώστου».

Το κυπριακό ΥΠΕΞ ζήτησε επίσης από την ΟΥΝΦΙΚΥΠ ΝΑ επισκεφθεί τους κρατούμενους και μεριμνήσει για τη φροντίδα τους. Η δε είδηση ότι οι «αρχές» του ψευδοκράτους οδήγησαν χθες τους τέσσερις κρατούμενους ενώπιον ψευδοδικαστηρίου, όπου «αποφασίσθηκε» η κράτησή τους ως την 1η Οκτωβρίου, οπότε και θα οδηγηθούν ξανά ενώπιον του ψευδοδικαστηρίου, έχει εξαγριώσει τους πάντες στη Λευκωσία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου