Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

Άρχισε η εισβολή Σύριων μεταναστών

Τα ΜΜΕ της Μυτιλήνης παρακολουθούν με μεγάλη ανησυχία την κλιμακούμενη «άφιξη» Σύριων, οι οποίοι βρήκαν ευκαιρία εκμεταλλευόμενοι και την διεθνή νομοθεσία, να αναζητήσουν καλύτερο μέλλον στην Ευρώπη. Μέσω Τουρκίας λοιπόν, όπου οι αρχές τους ενθαρρύνουν και τους βοηθούν να περάσουν στην Ελλάδα, φτάνουν στην εθνική μας επικράτεια. Σύμφωνα με την Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου, οκτώ Σύριοι υπήκοοι (μεταξύ τους και τρία παιδιά) συνελήφθησαν στον Μανταμάδο, κατηγορούμενοι για παράνομη είσοδο στη χώρα. Οι ενήλικοι είναι τρεις άνδρες και δύο γυναίκες, ηλικίας από 26 έως 44 ετών. Όπως λένε οι ίδιοι, αναχώρησαν πριν από τέσσερις ημέρες με πλοίο από τη Συρία και αποβιβάστηκαν με βάρκα σε παραλία τον Μανταμάδο.

Την ίδια ώρα, χιλιάδες Σύριοι, αλλά και άλλοι λαθρομετανάστες, έχουν μαζευτεί στα μικρασιατικά παράλια και περιμένουν, με τη συνδρομή των τουρκικών αρχών ασφαλείας, να περάσουν στην Ελλάδα.




Σχόλιο δικό μας: Κατανοούμε, λαμβάνοντας υπ' όψιν τα γεγονότα που διαδραματίζονται στην Συρία αυτήν την στιγμή, ότι αυτοί οι άνθρωποι παλεύουν για την επιβίωσή τους, αναζητώντας ένα καλύτερο αύριο γι' αυτούς και τα παιδιά τους.
Όμως κάποιος πρέπει να εξασφαλίσει και την δική μας επιβίωση! Το ελληνικό κράτος υπάρχει, σύμφωνα με το Σύνταγμα, για να μεριμνεί για τους Έλληνες πολίτες και να υπηρετεί τον ελληνικό λαό. Όχι τους ξένους και τους λαθρομετανάστες. Γι' αυτό εξελέχθησαν από τον λαό οι κυβερνώντες αυτής της χώρας και γι' αυτό βρίσκονται στα έδρανα και τις καρέκλες τους. Περιμένουμε λοιπόν από το κράτος να ανταποκριθεί στα καθήκοντά του!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου