Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Το “ΟΧΙ» δεν είναι άρνηση, είναι η κατάφαση της Ελευθερίας.




Του Κώστα Καρδαρά
Ιατρού, μέλους του Εθνικού Μετώπου


Μάνα μου, κρύψε το σπαθί,
κρύψε μου το πιστόλι,
τι ο καιρός θα ξαναρθεί
να σηκωθούμε όλοι.

Τραγούδι για το ‘40







72 χρόνια μετά το μεγάλο «ΟΧΙ» του εθνικού κυβερνήτη Ιωάννη Μεταξά και την εποποιία των Αλβανικών βουνών που έγραψαν με το αίμα τους οι πρόγονοί μας, η Ελλάδα βρίσκεται σε δεινή θέση.

Με συστηματική προδοτική υπονόμευση δεκαετιών, οι μεγάλες πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας έχουν συρρικνωθεί σε μηδαμινό κλάσμα των παλιών δυνατοτήτων τους, μονιμοποιώντας σε τροχιά ανόδου το δυσβάστακτο πρωτογενές έλλειμμα στην πραγματική οικονομία.


Τα τεράστια ενεργειακά αποθέματα που εκτός από την οικονομία θα αναβάθμιζαν και τον ρόλο μας στην παγκόσμια γεωπολιτική σκακιέρα, μένουν ξεπουλημένα και ανεκμετάλλευτα.

Κακή διαχείριση, προδοσία, κλοπές και λεηλασίες δεκαετιών δημιούργησαν ένα κράτος – τέρας, γιγάντιο και ανεπαρκές που βρίσκεται χρεωκοπημένο, στο έλεος των ξένων δανειστών.

Η χώρα τελεί υπό ξένο έλεγχο και εποπτεία, η κυβέρνηση λειτουργεί όχι σαν εντολοδόχος του λαού αλλά σαν διαχειριστής του μνημονίου των δανειστών, δεχόμενη τα συγχαρητήρια των εχθρών μας.

Η αντιπολίτευση αριστερή και «ακροδεξιά», αναλίσκεται σε στομφώδεις ή/και αμετροεπείς ρητορείες και φτηνές πράξεις εντυπωσιασμού, χωρίς μακρόπνοο σχέδιο και στρατηγική, διαδραματίζοντας -όχι σίγουρα ακούσια-, το ρόλο της δεξαμενής υπερχείλισης της οργής του λαού.

Η ανεργία, η φτώχια, το φάσμα της λιμοκτονίας, η συστηματικά υποδαυλιζόμενη από τα ΜΜΕ απογοήτευση και αίσθηση του αδιέξοδου, δημιουργούν μαζί με την υποβόσκουσα οργή και αγανάκτηση ένα εκρηκτικό μίγμα με τρομακτική προοπτική.

Με το παρόν της χώρας εξωνημένο και το μέλλον υποθηκευμένο, επιβάλλεται η αντίδραση μπροστά στην καταστροφή. 
Πιστοί στις ηρωικές παραδόσεις του λαού μας «μόνοι και μετά πολλών» για μια ακόμη φορά αρθρώνουμε το μεγάλο «ΟΧΙ».

· Δεν ανεχόμαστε άλλο την ξένη διαχείριση σε ένα τόπο και ένα λαό που η αυτοδιαχείριση και ελευθερία του είναι ακριβά πληρωμένες με ποταμούς αίματος αμέτρητων γενεών προγόνων μας.

· Αρνούμαστε τους διαχειριστές του μνημονίου των ξένων και τους συστημικούς τους «αντιπάλους».

· Απορρίπτουμε τα αντεθνικά πρότυπα που τόσα χρόνια εξέθρεψαν και τράφηκαν από την παρακμή της χώρας, κάνοντας συνειδητή πράξη αυτό που το ένστικτο του καθενός μας επιβάλλει: τον αγώνα για την πατρίδα και το καλό του λαού μας στο παρόν και το μέλλον.

Η επίθεση που δεχόμαστε αυτή τη στιγμή δεν είναι ατομική υπόθεση του καθενός αλλά αφορά όλους μας δεν αφορά μόνο το παρόν αλλά και το μέλλον δεν αφορά μόνο την οικονομία αλλά το σύνολο των συστατικών της διαχρονικής μας υπάρξεως σαν λαού και σαν χώρας.

Η απάντηση επομένως δεν μπορεί να είναι ατομική αλλά συλλογική δεν μπορεί να είναι μια «στιγμιαία» αλλαγή των επιλογών του σήμερα αλλά να έχει μελλοντική προοπτική δεν μπορεί να είναι μόνον οικονομική αλλά πολιτική.

Δεν μπορεί να είναι απλή άρνηση αλλά θέση.

Τιμώντας το μεγάλο ΟΧΙ που γιορτάζουμε σήμερα, αρθρώνουμε την δική μας θέση που είναι η απόφαση του αγώνος για την Ελευθερία και την Πατρίδα.

Μέχρι την νίκη!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου