Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Π. Δάκογλου: Το Εθνικό Μέτωπο είναι η επιλογή των Ελλήνων εθνικιστών!

Στη συνάντηση Eθνικιστών που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο «Σαμαράς» στη Λαμία, την Κυριακή επιβεβαιώθηκαν οι εκτιμήσεις, ότι ο ελληνικός εθνικισμός που έχει απολύτως δικαιωθεί από τις εξελίξεις, αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα εκπροσώπησης.

Συναγωνιστές από όλες τις γενιές και τα κινήματα που έχουν κατά καιρούς δράσει αντάλλαξαν θέσεις σχετικά με την επόμενη μέρα του κινήματος. Ακούστηκαν πολλές εκτιμήσεις και επισημάνθηκε
η ανάγκη κωδικοποίησης της ιδεολογίας, καθώς και η έντονη παρουσία στις τοπικές κοινωνίες.


Ο Γ. Γ. του Εθνικού Μετώπου κ. Κώνστας ως επικεφαλής μεγάλης αντιπροσωπείας του κινήματος, ανέφερε μεταξύ άλλων την ανάγκη να απαντηθεί το ερώτημα: Αν εκπροσωπείται πολιτικά ο χώρος των ιδεών μας και αν υπάρχει ολοκληρωμένη πρόταση προς την κοινωνία, «όσοι θεωρούν ότι εκπροσωπούνται έχει καλώς, όσοι αναγνωρίζουν ότι υπάρχει ζήτημα, ας αναλάβουν πρωτοβουλία, γιατί δεν λογίζεται εθνικιστής, χωρίς ευθύνη και συμμετοχή.
Δεν είναι δυνατόν, όταν απειλείται η Θράκη και το Αιγαίο, όταν έχουμε 1.500.000 ανέργους, όταν έχει ήδη ξεκινήσει επιχειρηματική μετανάστευση, η κατάσταση στην παιδεία είναι τραγική και η υγεία βρίσκεται στο χάος, εμείς να παραμένουμε σιωπηλοί και να ανανεώνουμε τις συναντήσεις μας για να συζητήσουμε σχετικά με τους διανοητές του εθνικιστικού χώρου».
Ακόμα, ο κ. Κώνστας ανέπτυξε την αγωνιστική δυναμική του Εθνικού Μετώπου και προέτρεψε δημόσια τα στελέχη να στηρίξουν την προσπάθεια.

Ο συναγωνιστής Γιάννης Κουριαννίδης έδωσε με την εισήγησή του το πλαίσιο προϋποθέσεων σύμφωνα με το οποίο μπορεί και πρέπει να αναπτυχθεί το εθνικιστικό κίνημα, καταλήγοντας κατά την δευτερολογία του, ότι μόνος ενδεδειγμένος χώρος για την πορεία μας είναι το Εθνικό Μέτωπο.

Αποφασιστικής σημασίας, ήταν η τοποθέτηση του Πολύδωρου Δάκογλου, ιστορικού αρχηγού του Ενιαίου Εθνικιστικού Κινήματος, ο οποίος κάλεσε όλους του συναγωνιστές να στηρίξουν με όλες τους τις δυνάμεις το Εθνικό Μέτωπο, που έχει αποδείξει ένα χρόνο τώρα με συνέπεια, σοβαρότητα, επιμονή και πρόγραμμα ότι εκπροσωπεί επάξια τον ελληνικό εθνικισμό.
«Να στηρίξουμε δικούς μας ανθρώπους, τόνισε ο συναγωνιστής Δάκογλου, κάθε άλλη λύση δεν είναι εφικτή».

Σημαντικές τοποθετήσεις ακούστηκαν από τους συναγωνιστές Κώστα Καρδαρά, Δημήτρη Ευαγγελίδη, Γιάννη Σχοινά, Γιάννη Παναγιωτακόπουλο, Μίλτο Κρεμμύδα, Λουκά, Νικολόπουλο, Βουνησέα, Ζαφείρη, Τσιόλας, Σ. Παπαδόπουλο.

Κορυφαία στελέχη του ελληνικού εθνικισμού όπως ο συναγωνιστής Ταρναράς, ανέφερε ότι μέχρι σήμερα, δεν είχα τοποθετηθεί αλλά η γνωριμία μου εδώ με τον συναγωνιστή Κώνστα, του οποίου παρακολούθησα τη δημόσια τοποθέτηση και η εξαιρετική ποιότητα των στελεχών του Εθνικού Μετώπου με πείθει ότι πρέπει να βοηθήσουμε ολόπλευρα, αφού αυτό απαιτούν οι καιροί.

Την διεύθυνση της συζητήσεως, είχε ο διακεκριμένος συναγωνιστής Γιώργος Σαγιάς, με την βοήθεια των συναγωνιστών Γ. Κατσίφα και Ν. Τζιόπα.

Μετά και την συνάντηση της Λαμίας με τα κορυφαία στελέχη του εθνικισμού από όλη την επικράτεια, το Εθνικό Μέτωπο προχωρά αξιοποιώντας όλες τις δυνάμεις στο μεγάλο σκοπό για την επικράτηση των ιδεών μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου