Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

Ο ΠΕΤΡΟΣ ΤΑΤΣΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΑΛΒΑΝΩΝ ΕΘΝΙΚΙΣΤΩΝ

της Μαρίας Ριφούνα 

Απρόσμενος σύμμαχος στην προπαγάνδα των Αλβανών, το αμφιλεγόμενο ντοκιμαντέρ του ΣΚΑΪ που σεναριογράφησε και σκηνοθέτησε ο Βουλευτής του Σύριζα Πέτρος Τατσοπουλος. Την ώρα που ο εθνικισμός στην Αλβανία χτυπάει κόκκινο και οι πρόσφατες δηλώσεις του πρωθυπουργού Σαλί Μπερίσα για «Μεγάλη Αλβανία» μέχρι την Πρέβεζα δημιούργησαν διπλωματικό επεισόδιο με την Ελλάδα, έρχεται η προβολή της αμφιλεγόμενης σειράς ντοκιμαντέρ «1821» του ΣΚΑΙ να ρίξει νερό στον μύλο της προπαγάνδας της γείτονος που θέλει Αλβανούς τους ήρωες του 1821.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», η σειρά προβλήθηκε από καλωδιακή τηλεόραση των Τιράνων, και τα όσα αμφιλεγόμενα έχουν ειπωθεί θα ενισχύσουν τους ισχυρισμούς των Αλβανών εθνικιστών, τους οποίους φαίνεται να υιοθετούν και οι ως πρότινος μετριοπαθείς φωνές στη γείτονα.
Παράλληλα το μεγαλύτερο αλβανικό φόρουμ στο διαδίκτυο, παρουσίασε υποτιτλισμένα βίντεο από το ντοκιμαντέρ του ΣΚΑΙ, χαρακτηρίζοντας το «ενδιαφέρον» και σημειώνοντας με νόημα: «Έλληνες ιστορικοί αποδέχονται το γεγονός ότι οι πλέον εξέχοντες ηγέτες της Ελλάδας εν έτη 1800 ήσαν Αλβανοί».

Δημοσίευμα του αλβανικού πρακτορείου ειδήσεων ΙΝΑ για τις αντιδράσεις που είχαν προκληθεί στην Ελλάδα κατά την προβολή της σειράς, αναφέρει προκλητικά: «Το ντοκιμαντέρ αυτό το λογοκρίνει η Ελληνική Εκκλησία επειδή υπάρχουν στοιχεία που δεν πρέπει να μάθει ο ελληνικός λαός. Οι Έλληνες δεν έχουν σχέση με την αρχαία Ελλάδα, αλλά οι περισσότεροι είναι Αρβανίτες - Αλβανοί που με τη βία εξελληνίστηκαν».


οι Αλβανοί, ειδικά μετά τις τελευταίες δηλώσεις Μπερίσα, μπορούν να φέρουν θέμα στα διεθνή μέσα για παράνομη κατάληψη εκ μέρους της Ελλάδος, αλβανικών εδαφών και ως επιχείρημα, να φέρουν αυτή την παραγωγή , εκπροσώπου του Ελληνικού Κοινοβουλίου! Αν σκεφτούμε δε, πόσο εχθρικά διάκεινται οι διεθνείς οργανισμοί απέναντί μας, διόλου απίθανο να βρεθούμε προ εκπλήξεων, όπως, π.χ, μια καταδικαστική απόφαση για τσαμουριά πχ.
Προς το παρόν, βάση των επίσημων λεγόμενων από πλευράς αλβανικής ηγεσίας θέμα για τους νομούς Ιωαννίνων και Πρεβέζης. Αλλάζει όμως η κατάσταση, εάν λάβουμε υπ’  όψιν μας δύο παραμέτρους.
Στη μια παράμετρο, ο βουλευτής του σύριζα, μαζί με διάφορους άλλους «ιστορικούς», παρουσιάζουν πολλούς επιφανείς Έλληνες που είτε γεννήθηκαν, είτε είχαν καταγωγή από την δυτική Ελλάδα και καθ’ όλο το μήκος των Οροσειρών Πίνδου, Αγράφων, Χασίων και των παρακλαδιών τους ως αλβανούς.
Ξεχωρίζουμε ιδιαιτέρως τον Γεώργιο Καραϊσκάκη από το Μαυρομάτι, ένα χωριό στον νομό Καρδίτσης, στους πρόποδες των Αγράφων, με την μητέρα του, από την Σκουληκαριά Άρτης, όπως και τους αδούλωτους Σουλιώτες. 
Βάσει αυτής της πανηλίθιας θεωρίας, οι Αρβανίτες, εξομοιώνονται με τους Αλβανούς!
Η δεύτερη παράμετρος, συμπληρώνει την πρώτη και είναι ακόμα πιο ανησυχητική. Βάσει κρυφών χαρτών της Stratfor, θυγατρικής της CIA που αφορούν και τον δυτικό μας κορμό, η Δυτική Μακεδονία, η Ήπειρος και η Δυτική Στερεά, αποδίδονται στην Αλβανία.
Επιπλέον, γνωρίζοντας πως στην Ελλάδα, διαβιούν  περί τα 2 εκατομμύρια Αλβανοί, πολλοί από τους οποίους,  είναι εκπαιδευμένοι σε κακουχίες πολέμου και σε μάχιμη ηλικία, και με εξοπλισμό στρατιωτικού τύπου (μόνο τα καλάσνικοφ υπολογίζονται σε 600 χιλιάδες), εύκολα μπορούμε να καταλάβουμε τον κίνδυνο, αν εξεγερθούν και εφαρμόσουν ανταρτοπόλεμο, τι θα συμβεί.
Το ερώτημα που τίθεται είναι,  ο Πέτρος Τατσόπουλος τυχαία αυτήν την περίοδο προώθησε το ντοκιματέρ του, την ώρα που ο Μπερίσα κάνει δηλώσεις πως η Αλβανία φτάνει μέχρι την Πρέβεζα; 
Ο Βουλευτής, ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων,  πληρώνεται από τον Ελληνικό λαό για να υπερασπίσει υποτίθεται,  τα συμφέροντα της χώρας του…





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου